Nämä Yle Areena -sarjat todella toimivat – 10 sarjaa, joihin olemme koukussa juuri nyt

Oletko nähnyt jo nämä Yle Areena -sarjat? Jos et, suosittelemme katsomaan!

Yle Areenasta löytyy roppakaupalla laatusarjoja ja -elokuvia, joita katsellessa saa tylsimmänkin arki-illan kulumaan. Suoratoistopalvelusta löytyy runsaasti kotimaista tuotantoa, mutta myös kansainvälisiä menestyssarjoja ja dokumentteja. Yle Areena -sarjat viihdyttävät kriittistäkin katselijaa.

Lue lisää: Netflix-elokuvat: Nämä 10 leffaa kannattaa katsoa juuri nyt

Kokosimme yhteen kiinnostavimmat Yle Areena -sarjat, joihin olemme koukussa juuri nyt.

Yle Areena -sarjat: komedian ystävälle

1. Fleabag

Lukuisia palkintoja kahminut brittikomedia Fleabag naurattaa ja koskettaa. Sarjan päätähden (Phoebe Waller-Bridge) elämää varjostavat tragediat – hänen paras ystävän ja äiti ovat kuolleet. Synkistelyyn sarja ei kuitenkaan vajoa. Jakso jaksolta se jaksaa kutkuttaa nauruhermoja hävyttömillä kohtauksillaan.

2. Aikuiset

Komediasarja Aikuiset kuvaa parikymppisten kaupunkilaisten elämää jossain teini-iän ja aikuisuuden välimaastossa. Suomalaissarja tarjoaa katsauksen milleniaalien arkisiin kriiseihin hauskojen yksityiskohtien kautta. Miten Whatsapp-viestejä pitäisi tulkita, ovatko Ikean huonekalut aina noloja? Asuuko Helsingin Punavuoressa muita kuin rikkaita kermaperseitä?

3. Modernit miehet

Miten suomalainen mies sopeutuu modernin maailman vaatimuksiin – vai sopeutuuko ollenkaan? Modernit miehet on komedia neljästä suomalaisesta miehestä: Jarkosta (Eero Milonoff), Matista (Iikka Forss), Petestä (Jarkko Niemi) ja Tuomaksesta (Tommi Rantamäki). Nelikko kamppailee ulkomaailman vaatimusten ja ihanteiden kanssa arkisessa elämässä. Sarja käsittelee nykymiesten elämää humoristisesti mutta herkällä otteella.

4. Sohvaperunat

Vaikka kulttimaineeseen noussut Sohvaperunat ei vielä olisi ihastuttanut televisioruudullasi, ei ole liian myöhäistä. Sohvaperunoiden katselijakokoonpano seuraa kanssasi viikon televisiotarjontaa omilta kotisohviltaan käsin. Sarja ei lopu kesken ihan heti – kausia on kertynyt Areenaan jo yhdeksän.

Yle Areena -sarjat: draamaa janoavalle

5. Loistava ystäväni

Kirjailija Elena Ferranten palkittu kansainvälinen menestysromaanisarja on versioitu nyt myös tv-sarjaksi. Loistava ystäväni kertoo kahden köyhän napolilaisperheen pikkutytön ystävyydestä, joka kantaa läpi elämän. Draamasarja sijoittuu 1950-luvun Italiaan, jossa köyhyys ja rikollisuus varjostavat lastenkin tulevaisuutta.

6. Invisible Heroes

Tositapahtumiin perustuva suomalaissarja Invisible Heroes kuvaa, miten Chilen sotilasvallankaappaus vuonna 1973 vaikutti Suomessakin ja miten suomalaisdiplomaatit pelastivat tuhansia ihmisiä sotilasjuntan vainolta. Vuoden 2019 lokakuussa sarja palkittiin vuoden parhaana eurooppalaisena tv-draamana Prix Europa -festivaaleilla.

7. Kakarat

Voiko teiniraskauden ja tulevaisuuden haaveet yhdistää onnistuneesti? Esimerkiksi tähän kysymykseen pureutuu Kakarat-draamasarja. Siinä juuri täysi-ikäistyneet Asta (Elli Melasniemi) ja Joona (Vincent Kinnunen) joutuvat muuttamaan suunnitelmiaan, kun Asta saa kuulla olevansa raskaana. Sarjaa voi seurata Yle Areenan lisäksi myös Yle TV2:lta maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin tai lauantaisin.

Lue lisää: Vaikean päätöksen tehnyt ministeri Annika Saarikko: ”Mietin, osaako ruumiini pitää lapsesta huolen niin, että se syntyy terveenä ja voi hyvin”

Vai sittenkin jännitystä?

8. Twin

Game of Thrones –sarjassa villiä Tormund Giantsbanea näytellyt punapää Kristofer Hivju ihastuttaa uudessa norjalaisessa draamasarjassa. Sarjassa häntä ei nähdä pelkästään yhdessä, vaan peräti kahdessa roolissa. Twin kertoo tarinan kaksoisveljistä, jotka elämä johtaa erilleen. Lopulta kaksosten kohtalot nivoutuvat yhteen arvaamattomalla tavalla. Trilleri kuvaa kaksoiselämää, jossa kieroilu ja valheet pitävät katsojan tiukasti otteessaan. Plussaa myös Norjan Lofoottien upeista maisemista.

9. Paratiisi

Kun suomalainen perhe löytyy kylmäverisesti murhattuna Espanjan Aurinkorannikolta, Oulun poliisissa työskentelevä rikostutkija Hilkka Mäntymäki (Riitta Havukainen) lähtee Fuengirolaan selvittämään tapausta. Paratiisi on yksi Yle Areenan uusimmista tulokkaista. Se koukuttaa juonellaan, vaikka dialogi välillä vähän tökkiikin.

10. Ilmiantaja

Upouudessa brittiläisessä jännityssarjassa tavallinen brittinuori Raza Shar (Nabhaan Rizwan) joutuu vastoin tahtoaan terrorismin vastaisen yksikön ilmiantajaksi. Ilmiantaja on koukuttava sarja, joka seuraa Razan kaksoiselämää – miten hänen käy, jos hän paljastuu poliisin vasikaksi? Sarjan ensimmäinen kausi on lisätty Areenaan vuoden alussa.

Lähteet: Yle Areena

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nämä Yle Areena -sarjat todella toimivat – 10 sarjaa, joihin olemme koukussa juuri nyt

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X