Nämä Yle Areena -sarjat todella toimivat – 12 sarjaa, joihin olemme koukussa juuri nyt

Oletko nähnyt jo nämä Yle Areena -sarjat? Jos et, suosittelemme katsomaan!

Yle Areenasta löytyy roppakaupalla laatusarjoja ja -elokuvia, joita katsellessa saa tylsimmänkin arki-illan kulumaan. Suoratoistopalvelusta löytyy runsaasti kotimaista tuotantoa, mutta myös kansainvälisiä menestyssarjoja ja dokumentteja. Yle Areena -sarjat viihdyttävät kriittistäkin katselijaa.

Lue lisää: Netflix-elokuvat: Nämä 10 leffaa kannattaa katsoa juuri nyt

Kokosimme yhteen kiinnostavimmat Yle Areena -sarjat, joihin olemme koukussa juuri nyt.

Yle Areena -sarjat: komedian ystävälle

1. Aikuiset

Toinen kausi on täällä! Komediasarja Aikuiset kuvaa parikymppisten kaupunkilaisten elämää jossain teini-iän ja aikuisuuden välimaastossa. Suomalaissarja tarjoaa katsauksen milleniaalien arkisiin kriiseihin hauskojen yksityiskohtien ja överin tilannekomiikan kautta. Supersuosittu sarja onkin kerännyt kehuja niin katsojilta kuin kriitikoiltakin.

2. Modernit miehet

Miten suomalainen mies sopeutuu modernin maailman vaatimuksiin – vai sopeutuuko ollenkaan? Modernit miehet on komedia neljästä suomalaisesta miehestä: Jarkosta (Eero Milonoff), Matista (Iikka Forss), Petestä (Jarkko Niemi) ja Tuomaksesta (Tommi Rantamäki). Nelikko kamppailee ulkomaailman vaatimusten ja ihanteiden kanssa arkisessa elämässä. Sarja käsittelee nykymiesten elämää humoristisesti mutta herkällä otteella.

3. Sohvaperunat

Vaikka kulttimaineeseen noussut Sohvaperunat ei vielä olisi ihastuttanut televisioruudullasi, ei ole liian myöhäistä. Sohvaperunoiden katselijakokoonpano seuraa kanssasi viikon televisiotarjontaa omilta kotisohviltaan käsin. Sarja ei lopu kesken ihan heti – kausia on kertynyt Areenaan jo kunnioitettavasti, ja uudet jaksot ovat katsottavissa 12.2.2021 alkaen.

4. Itse Valtiaat

Animaatiosarja Suomen politiikasta saattoi aiheuttaa pientä pahennusta poliittisissa piireissä ilmestyessään vuonna 2001, mutta kotisohvalla Itse Valtiaiden satiiri lähinnä nauratti. Nyt klassikkojaksot ovat jälleen Areenassa! Kuinka monta tuttua naamaa löydät? Entä kuinka monet kohut olit jo ehtinyt unohtaa?

Yle Areena -sarjat: draamaa janoavalle

5. Ivalo

Ivalo

Kuva: Yellow Film & TV/Yle

Tuntematon virus, jota ei yrityksistä huolimatta saada eristettyä. Kuulostaako tutulta? Hämmentävän osuva suomalaissarja Ivalo kirjoitettiin jo vuonna 2016, mutta se on mitä ajankohtaisin tänä päivänä. Iina Kuustosen tähdittämä Ivalo koukuttaa ja kauhistuttaa Lapin maisemissa.

6. Top dog

Top Dog

Kuva: Særún Norén / Yle

Jännityssarja Top dog perustuu ruotsalaisdekkaristi Jens Lapiduksen menestysromaaneihin. Sarjassa kaksi täysin erilaista maailmaa kohtaa, kun kadonneen pojan etsintä tuo yhteen kunnianhimoisen juristi Emilyn ja ehdonalaisessa olevan ex-rikollisen Teddyn. Pääosissa nähdään Josefin Asplund ja Alexej Manvelov.

7. Atlantic crossing

Atlantic crossing

Kuva: Cinenord / Yle

Tositapahtumiin perustuva norjalainen draamasarja Atlantic crossing kertoo monille tuntemattomaksi jääneen tarinan norjalaisesta kruununprinsessasta Märthasta, josta tuli toisen maailmansodan aikana maailmanpolitiikkaan suuresti vaikuttanut hahmo. Sarja sijoittuu 1940-luvulle sodan pyörteisiin. Kun natsi-Saksa miehittää Norjan, presidentti Roosevelt tarjoaa Märthalle ja tämän lapsille turvapaikan. Perhe asettuu asumaan Valkoiseen taloon. Huippukiinnostava historiallinen sarja on todella katsomisen arvoinen.

8. Vera Stanhope tutkii

Vera stanhope

Kuva: ITV/Yle

Onko huippusuosittu Vera Stanhope tutkii sinunkin suosikkisarjojasi? Nyt rakastettavan rikostutkijan ystäviä hemmotellaan, sillä sarjan uusia jaksoja on lisätty Areenaan. Rakastettava ylikomisario Stanhope Northumberlandin poliisipiiristä jatkaa jälleen murhatutkimuksiaan tuttujen kollegoiden kanssa. Jaksoja voi seurata myös televisiosta.

9. Invisible Heroes

Tositapahtumiin perustuva suomalaissarja Invisible Heroes kuvaa, miten Chilen sotilasvallankaappaus vuonna 1973 vaikutti Suomessakin ja miten suomalaisdiplomaatit pelastivat tuhansia ihmisiä sotilasjuntan vainolta. Vuoden 2019 lokakuussa sarja palkittiin vuoden parhaana eurooppalaisena tv-draamana Prix Europa -festivaaleilla.

10. Kakarat

Voiko teiniraskauden ja tulevaisuuden haaveet yhdistää onnistuneesti? Esimerkiksi tähän kysymykseen pureutuu Kakarat-draamasarja. Siinä juuri täysi-ikäistyneet Asta (Elli Melasniemi) ja Joona (Vincent Kinnunen) joutuvat muuttamaan suunnitelmiaan, kun Asta saa kuulla olevansa raskaana.

11. Normaaleja ihmisiä

Ihana, tuore ja vuolaasti kehuttu Normaaleja ihmisiä perustuu Sally Rooneyn palkittuun hittikirjaan Normal People. Sarja seuraa pienessä irlantilaisessa kylässä asuvaa Mariannea ja Conellia, joiden rakkauselämät nivoutuvat yllättäen yhteen. Juoni on näennäisen yksinkertainen, mutta tunnelma ja näyttely sitäkin parempaa. Miten epätodennäköiselle pariskunnalle käy?

12. Pieni talo preerialla

Ihanimman klassikkosarjan paluu! Toivotun, lämminhenkisen Pieni talo preerialla -sarjan kaikki jaksot löytyvät nyt Yle Areenasta. Sukella vanhoihin muistoihin ja elä jälleen Charles-isän, Caroline-äidin ja Maryn, Lauran ja Carrien arkea 1870-luvun Walnut Grovessa.

Lähteet: Yle Areena

Juttua päivitetty 9.2.2021. Poistettu Yle Areenasta poistuneet sarjat ja täydennetty uusilla.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nämä Yle Areena -sarjat todella toimivat – 12 sarjaa, joihin olemme koukussa juuri nyt

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X