Ihmiset Tilaajille

Marion Rung oli kiltti lapsi – ja silti hänet lukittiin komeroon tuntikausiksi

Laulaja<strong> Marion Rung</strong> kärsi vuosikymmeniä heikosta itsetunnosta ja koki, ettei riitä. Hän joutui opettelemaan, miten pitää puoliaan ja olla kiltti oikealla tavalla.

Ovenpielessä oikealla puolella on pieni kotelo. Se on juutalaisten mezuza, esine, joka tuo turvaa asukkaille ja muistuttaa Jumalan rakastamisesta. Sen sisällä on Tooran eli Raamatun Mooseksen kirjojen jakeita.

Laulaja Marion Rungin, 72, kerrostalokodin seinillä ja hyllyillä näkyy elettyä elämää. On Emma-patsas ja pitkä rivi kultalevyjä, mutta myös sukulaisten kuvia ja juutalaisuudesta kertovia esineitä, kuten seitsenhaarainen kynttilänjalka menora.

Marionille itsensä kehittäminen on ollut aina tärkeää, mutta nyt seitsemän­kymppisenä myös omat juuret ja niiden merkitys ovat mielessä aivan uudella tavalla. Menneisyyden käsittely on auttanut Marionia ymmärtämään omaa persoonaansa. Miksi hänestä esimerkiksi tuntui pitkään, että hän ei riitä tai ole tarpeeksi hyvä?

Tragedia sai kyyneliin

Puolalaisen Lomzan pikkukylän kaduilla oli hiljaista. Marion kulki muutama vuosi sitten aviopuolisonsa Kalle Munckin kanssa isoäitinsä lapsuuden kulmilla ja ihmetteli, kuinka alkujaan juutalaisessa kylässä asui enää vain yksi juutalaisperhe. Murhattujen asukkaiden selvinneet jälkeläiset eivät olleet palanneet.

”Tunsin itseni surulliseksi. En mene sinne enää.”

Lapsuudessa Marion kuuli puhuttavan natseista ja juutalaisten joukkotuhosta. Holokaustia ei työnnetty maton alle, mutta ei sitä myöskään vatvottu.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.