Ihmiset

Anna: Valokuvaaja Meeri Koutaniemestä tuli mumminsa omaishoitaja 14-vuotiaana: ”Hoitaminen tuntui luonnolliselta”

Kuolema tuli Meeri Koutaniemen lähelle ensimmäisen kerran, kun hän menetti mumminsa 18-vuotiaana. Uudessa Anna-lehdessä Meeri kertoo, että isän kuolema sai hänet pohtimaan omia arvojaan.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi, 35, oli vain 14-vuotias, kun hänestä tuli mumminsa omaishoitaja. 18-vuotiaana hän menetti mumminsa, ja kuolema kosketti häntä ensimmäisen kerran.

Meeri kertoo uudessa Anna-lehdessä pitävänsä kokemusta mumminsa omaishoitajana todella arvokkaana. Hän oppi paljon, kun hän auttoi mummiansa arkisissa askareissa.

”Nyt jälkikäteen tuntuu vähän hassulta, että juuri minä ryhdyin siihen hommaan 14-vuotiaana. Toisaalta miksi en? Mummin hoitaminen tuntui luonnolliselta, koska ihailin ja rakastin häntä”, Meeri sanoo Annassa.

Mummin kuolema teki kipeää ja jätti kovan ikävän. Mummin poismeno tuntui kuitenkin luonnolliselta, sillä hän oli vanha ja sairas.

Meeri Koutaniemi menetti isänsä viime vuonna

Kuolema tuli Meeriä lähelle myös viime vuonna, kun hän menetti Seppo-isänsä. Vielä loppukesällä 2022 isän syöpähoidot näyttivät tepsineen ja isä oli melkein ennallaan. Yllättävät vatsakivut veivät Meerin isän kuitenkin lopulta päivystykseen. Tutkimukset paljastivat syövän levinneen ja perhe sai tiedon, että mitään ei ollut enää tehtävissä.

Meeri ja hänen sisaruksensa matkustivat kaikki Kuusamoon lapsuudenkotiinsa isän ja äidin luokse.

”Oli uskomatonta, että saimme vielä mahdollisuuden tulla yhteen. Saimme istua isän vuoteen ympärillä, me kuusi lasta ja äiti”, Meeri kertoo Annassa.

Isän kuoleman jälkeen Meeri on miettinyt, onko hän elänyt isänsä opettamien arvojen ja periaatteiden mukaisesti.

”Isä ei pelännyt opetella uutta ja epäonnistua sitä harjoitellessaan. Hän uskoi visioihinsa ja kysyi muiltakin: miksi kukaan uskoisi sinuun, jos et itse usko itseesi? Sen opin sisäistin jo nuorena”, Meeri sanoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Meeri Koutaniemi ehti isänsä kuolinvuoteelle – yhden hetken hän muistaa erityisen kirkkaasti

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Valokuvaaja Meeri Koutaniemestä tuli mumminsa omaishoitaja 14-vuotiaana: ”Hoitaminen tuntui luonnolliselta”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.