Gua sha -kokemuksia: ”Kuin pieni meditaatiohetki vain minulle”

Gua sha on hitti kasvojenhoidossa. Mutta onko siitä oikeasti hyötyä? 5 kuukautta gua sha -hoitoa harrastanut toimittajamme jakaa nyt omia kokemuksiaan.

Gua sha on kiinalainen ihonhoitotapa, joka on noussut suureksi trendiksi etenkin kasvojenhoidossa. Gua sha -kokemuksia on moneen lähtöön. On väitetty, että gua sha tekee kasvojen ihosta sileän ja jämäkän ja silmistä kirkkaamman näköiset. Onko todella näin?

Lue myös: Mitä on gua sha? Kasvojen harjaus jadekivellä on kuin halpa ja luonnollinen kasvojenkohotus

Gua shaa testannut toimittajamme Sanna Mansikkamäki kertoo, mitä tuloksia gua sha on hänen kasvoilleen saanut aikaan.

Gua sha -kokemuksia on moneen lähtöön. Sannan mielestä gua sha on meditatiivinen ihonhoitorituaali.

Gua sha -kokemuksia on moneen lähtöön. Sannan mielestä gua sha on meditatiivinen ihonhoitorituaali.

Gua shan aloittaminen: tavoitteena kuulas iho

”Olen 45-vuotias ja kärsin todella kuivasta ihosta. En ole kummoinenkaan kauneudenhoitaja. Meikkaan kevyesti ja puhdistan kasvoni joka ilta. Käytän seerumia ja kasvovoidetta ja käyn noin kaksi kertaa vuodessa kasvohoidossa.

Törmäsin ensimmäistä kertaa gua shaan kansainvälisten kauneussivustojen Instagram-sivuilla. Kiinnostukseni heräsi heti. Halusin samaistua kuulasihoisiin ja rauhallisiin gua sha -opettajiin. Ajattelin, että nyt löytyi minulle sopiva kauneudenhoitojuttu.

Löysin suomalaisen Katja Kokon videot ja Instagram-tilin. Ostin jaderullan ja kamman ja Katjan Yin your skin -teemapaketin 8 kuukaudeksi ja aloitin gua sha -kokeiluni hänen neuvoillaan.”

Lue myös: Kasvojen puhdistusaine x 5 – mikä luonnonkosmetiikkatuotteista oli paras?

Gua sha -kokemuksia: kampa ja jaderulla käytössä

”Katjan video-opetus on ollut tärkeä tuki gua shan tekemisessä. Tykkään seurata ohjeita, ja Katja vaikuttaa kivalta tyypiltä, vaikka en häntä tunnekaan.

Käytän gua sha -välineiden kanssa kasvoilla seerumia ja kaulalla kuivalle iholle sopivaa kasvoöljyä.

Kampa liukuu iholla kevyesti ja rentouttaa ihanasti. Olen tykännyt käyttää kampaa etenkin kaulan alueella. Kammalla saa voimaa kaulan alueen rentoutukseen ja jälkikäteen tuntuu, kuin olisi käynyt kauneushoidossa.

Jaderullaksi valitsin nypyllisen rullan, koska se tuntui tehokkaammalta kuin sileä rulla. Rullailen usein kasvoja, kaulaa ja dekolteeta sängyssä makoillen ja musiikkia kuunnellen. Kun minulla on päänsärky, rullaan erityisesti ohimojen päältä. Rullalla saa rentoutettua kasvojen lihakset ja dekolteen alueen. Parasta on, kun hoidon tekee joku muu kuin itse.

Itse harrastan säännöllisesti joogaa. Katjan opeilla gua shaa ja yin-joogaa yhdistelemällä pääsee parhaisiin lopputuloksiin.”

Sannalla on gua shasta hyviä kokemuksia. Vaikeinta on ajan löytäminen gua shan tekemiselle.

Gua sha -kampa sopii Sannalle etenkin kaulan alueen rentoutukseen.

Lopputulos: gua sha rentouttaa

”Gua shan tekemiselle pitää varata aikaa. Se ei onnistu aamutoimien ohella tai illalla nopeasti ennen nukkumaanmenoa. Toisaalta, ehkä se on juuri gua shan idea. Gua sha sopii rentoutumiseen.

Teen gua shaa säännöllisen epäsäännöllisesti pari kertaa viikossa. Aion jatkaa gua shaa ja kokeilla myös muita välineitä rullan ja kamman lisäksi.

En tiedä ovatko ryppyni silottuneet, mutta hoidon jälkeen kasvoni ovat todella rennot, eikä niitä kiristä mistään.

Olen nauttinut gua shan tekemisestä kovasti. Se on kuin pieni meditaatiohetki vain minulle.”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gua sha -kokemuksia: ”Kuin pieni meditaatiohetki vain minulle”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X