Ihmiset

Salkkareista tuttu näyttelijä Hanna Kinnunen kertoo Annassa, kuinka selätti uupumuksen: ”Tämän vuoden teemani on tehdä vähemmän, mutta laadukkaammin”

Lapsiarki vei Hanna Kinnusen energiat. Lasten ollessa pieniä, voimat menivät arjen pyörittämiseen ja oma hyvinvointi jäi taka-alalle. Nyt Hanna kertoo Anna-lehdessä, kuinka on löytänyt itsensä uudestaan vaikeiden vuosien jälkeen.

Näyttelijä ja radiotoimittaja Hanna Kinnuselle, 42,  jäi aikaa oman olon tarkkailuun, kun hän lopetti Radio Aallon aamushow Dynastian juontaminen vuonna 2020. Normaalin päivärytmin myötä Hanna sai valtavasti lisää energiaa. Hanna antoi haastattelun Anna-lehdelle.

”Ihmettelin, että tämmöinenkö ihminen minä olenkin? Tuntui ihanalta, kun koko ajan ei tarvinnut olla hajalla tai pinnistellä jaksaakseen.”

Nykyään liikkumisesta on tullut iso osa Hannan arkea. Hän käy muutaman kerran viikossa kuntosalilla sekä tanssissa, kahvakuula- tai crosstraining-jumpassa ja kehonhuollossa kerran viikossa. Liikkumista on paljon ja välillä Hanna treenaa vähemmän, mutta kävelee enemmän. Kiireinen elämänrytmi ei tunnu hänestä niin pahalta liikunnan avulla.

Lue myös: Olen kaunis ja kelpaan! Hanna Kinnunen ja Aino-Kuutamo Uusitorppa ovat nyt armollisia itselleen

Hanna on ymmärtänyt vapaa-ajan voiman

Hanna opettelee edelleen tunnistamaan omia rajojaan ja ei-sanan käyttöä. Kesää kohti hänen kalenterinsa on täyttynyt kovaa tahtia. Suuri henkisen kypsymisen merkki onkin Hannalle ollut omille hetkille tilan raivaaminen kalenterista.

”Tämän vuoden teemani on tehdä vähemmän, mutta laadukkaammin.”

Hannan urheilupsykologina työskentelevä ystävä on opettanut hänet käyttämään piikkimattoa hermoston rentouttamiseen. Piikkimatto löytyy läheltä, vaatehuoneen hyllyltä ja Hanna makaa sen päällä kerrallaan 10 minuuttia. Rentoutumishetken jälkeen hän on kokenut ajatusten toimivan paremmin, kun voi hetken hengähtää kiireen keskellä.

Parhaiten Hanna palautuu viettäessään aikaa perheensä kanssa. Aikaisemmin Hannaa ovat ahdistaneet sunnuntait joutenolon vuoksi. Nykyään se on hetki, jolloin perhe kokoontuu viettämään aikaa yhdessä. He valmistavat yhdessä brunssin, jota nautitaan hitaasti ja pitkään. Sunnuntaisin perhe käy usein myös ulkoilemassa.

Lue myös Annan juttu: Hanna Kinnunen: ”Olen palannut takaisin kehooni, joka oli hukassa”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Salkkareista tuttu näyttelijä Hanna Kinnunen kertoo Annassa, kuinka selätti uupumuksen: ”Tämän vuoden teemani on tehdä vähemmän, mutta laadukkaammin”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.