Nostalgia Tilaajille

Kahville! Naiset eivät päässeet ilman miesseuraa ravintolaan 1930-luvulla mutta kahviloissa savukkeet sauhusivat ja konjakkilaseja kilisteltiin tyttöjen kesken

Kun suomalaiset tapaavat ystäviä, viettävät juhlia tai heräävät työaamuun, juodaan kahvia. Kupin tyyli vain vaihtuu. Lue, kuinka meistä tuli kahvikansa.

Kahvi on suomalaisilla olennainen osa sekä juhlaa että arkea, mutta tilanteen mukaan juoma-astiat vaihtelevat. Muki on vallannut paikan aamias- tai työpöydällä ja take away -kahvi kulkee sinne missä tarvitaan. Juhlissa katetaan yhä hienoimmat kupit aluslautasineen.

Miten tähän on tultu?

Hangon museon amanuenssi, filosofian tohtori Katja Weiland-Särmälä lähtee suomalaisen kahvinjuonnin tarinassa liikkeelle 1700-luvulta, jolloin maamme oli osa Ruotsia: ”Kahvia alkoivat juoda ensimmäisinä säätyläiset. Vuonna 1750 kahvia juotiin Suomessa 116 taloudessa.”

Näin tarkkoja tietoja on kirjattu, sillä kahvinjuontia säädeltiin. Kahvinkieltolaki tuli voimaan 1756 ja kumottiin 1761, mutta sen jälkeenkin kahvinjuontia yritettiin estää.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kahville! Naiset eivät päässeet ilman miesseuraa ravintolaan 1930-luvulla mutta kahviloissa savukkeet sauhusivat ja konjakkilaseja kilisteltiin tyttöjen kesken

Sinun täytyy kommentoidaksesi.