Nostalgia

Mitä tapahtui, kun Urkki meni parturiin? Kokosimme hauskimmat Kekkos-vitsit – naura ja äänestä suosikkiasi!

Urho Kekkonen ihastutti ja vihastutti presidenttinä olleessaan. Valta kirvoitti kansaa myös vitsailemaan hänen kustannuksellaan. Kokosimme yhteen hauskimmat Kekkos-vitsit. Lue, naura – ja äänestä suosikkiasi!

Urho Kekkonen oli presidenttinä yli 25 vuoden ajan. Hänen vaikutuksensa oli pitkä ja varjo voimakas. Ei ihme, että hänestä on kerrottu lukuisia vitsejä.

Äänestä, mikä näistä on sinusta paras Kekkos-vitsi! Eniten ääniä saanut vitsi kerrotaan Kotiliedessä numero 4.

Lue myös: Presidentti Kekkonen kirjoitti Maarit Tyrkölle: ”Olen hullumaisesti rakastunut ystävyyteemme”

Kekkonen ennen ja nyt

 Vitsi 1

– Jos Urkki eläisi, minkä nimistä TV-ohjelmaa hän katselisi mielellään? – Ajankohtaista Kekkosta.

Vitsi 2

Eletään Suomessa vuotta 2025. Lapsi kysyy isältään: – Mikä mies oli Urho Kekkonen? Isä vastaa: – Kuulehan, kyllä se oli joku poliitikko, samoihin aikoihin, kun M.A. Numminen oli uransa huipulla.

Vitsi 3

Jos Kekkonen tietäisi, että hänen muistomerkkinsä nimi on Lähde, hän suuttuisi ja ilmoittaisi, että ei takuulla lähde.

Kekkonen hiihtää

Kaljun kirous

Vitsi 4

– Miten Kekkosesta tuli kalju? – Joka kerran korkeutta hypätessään hän pudotti hiuksen hienosti.

Vitsi 5

– Mikä on maailman ohuin kirja? – Kekkosen ”Miten hoidan hiuksiani”.

Vitsi 6

Kekkonen kierteli kättelemässä ihmisiä. Eräskin esittäytyi: – Aune Alatuuhonen. Urkki siihen heti kätellessään vastasi: – Urho Yläkaljunen.

Vitsi 7

Kekkonen meni parturiin. Parturi kysyi: – Mitäs tehdään, kun sinulla on vain neljä hiusta? – Laitetaan jakaus vasemmalle, sanoi Kekkonen. Kun Kekkonen meni seuraavan kerran parturiin, parturi kysyi: – Mitenkäs nyt laitetaan kun on vain kolme hiusta? – Laitetaan jakaus oikealle. Kun Kekkonen meni seuraavan kerran parturiin, parturi kysyi: – Mitäs nyt tehdään, kun on vain kaksi hiusta jäljellä? – Laitetaan jakaus keskelle. Kun Kekkonen meni seuraavan kerran parturiin, parturi kysyi: – Voi, voi, mitäs nyt tehdään kun on vain yksi hius jäljellä? – Antaa hulmuta valtoimenaan, vastasi Kekkonen.

Vitsi 8

Kun Mauno Koivisto ja Urho Kekkonen olivat saunassa ja Mauno pesi hiuksiaan, niin Urho silitti päätään ja lauloi: – Mistä jakkaus alkaa, se on salaisuus.

Suurista suurin

Vitsi 9

Kekkonen ja Breznev tapasivat. Illan kuluessa Breznev ehdotti: – Kun maidemme väliset suhteet ovat nyt hyvät, niin eikö raja voitaisiin poistaa maidemme väliltä? – Kyllähän se muuten kävisi, mutta taidan olla jo liian vanha niin ison maan presidentiksi.

Vitsi 10

Urho Kekkosella oli 70-vuotiaana 40-vuotiaan kunto. Niin kurjassa kunnossa 40-vuotiaat olivat 70-luvulla.

Vitsi 11

Kekkonen oli seurueineen Lapissa kalassa. Joen läheisyyssä olevassa mökissä syntyi perheeseen samaan aikaan poikavauva. No pitihän lapsen syntymäpaino saada selville, mutta köyhässä talossa ei ollut vaakaa. Silloin Kekkosen seurueen opas keksi: Lainataan Kekkosen kalavaakaa. Poika painoi 12 kiloa…

Ei pelkkää ihailua

Vitsi 12

– Miksi Kekkos-aiheiset postimerkit kiinnittyvät todella huonosti? – Monet ihmiset sylkevät jatkuvasti merkin väärälle puolelle.

Vitsi 13

Urho Kekkonen oli ministeriaikoinaan matkustajana lentokoneessa. Kotvan kuluttua hän kysyi vieressä istuvalta mieheltä: – Mitä sanot jos heitän tämän satasen ulos ikkunasta ja joku löytää sen ja tulee onnelliseksi? Mies vastasi: – Heitä mieluummin kymmenen kympin seteliä, niin tulee kymmenen ihmistä onnelliseksi. Joku mies hihkaisi takapenkiltä: – Eipäs, hyppää itse alas, niin tulee koko kansa onnelliseksi.

Vitsi 14

Kekkosen vastustajat eivät pitäneet presidentin kovista otteista Suomen valtiovallan johdossa. Niinpä Suomea alettiinkin kutsua nimellä Kekkoslovakia. Samaan aikaan esitettiin, että Suomen vaakunaeläimeksi vaihdettaisiin saimaannorppa, eläin, joka on kalju, liukas ja kalastaa.

Kekkonen kalassa

Kekkonen ja kansa

Vitsi 15

Helsingin tuomiokirkon esirukouslaatikkoon oli 1960-luvulla jätetty lappu, johon oli lapsen käsialalla kirjoitettu nimi ja osoite sekä teksti: – Rakas taivaallinen Isä, lähetä mulle kymppitonni, että voin ostaa äidille lämpimät tohvelit joululahjaksi. Lappu ajautui piispalle, joka rotary-illassa näytti sitä presidentti Kekkoselle. Lappu liikutti ja huvitti Kekkosta niin, että hän päätti täyttää lapun kirjoittajan toiveen. Hän otti kuitenkin selvää tohvelien hinnoista todeten, että ne maksoivat yleensä alle 5000 mk. Näin ollen hän lähetti vain 5000 markkaa ja terveisensä. Kului vuosi. Kun joulu oli taas ovella, ilmestyi Helsingin tuomiokirkon esirukouslaatikkoon lappu, jossa oli sama nimi ja osoite kuin edellisen vuoden lapussakin. Pyyntö vain oli seuraava: – Rakas taivaallinen Isä, lähetä mulle kymppitonni, että voin ostaa äidille lämpimän yöpuvun. Mutta älä laita rahaa presidentti Kekkosen kautta, se varasti siitä viime vuonna puolet.

Vitsi 16

Kekkonen oli maakuntakierroksella ja poikkesi erääseen taloon kahville. Kun häneltä läikähti kahvia pöydälle, ei emäntä puhunut mitään, mutta kun vähän ajan kuluttua isäntäkin läikytti kahvia, emäntä tiuskaisi: – Toinen tohelo! Kekkonen jatkoi matkaansa, mutta muutaman päivän kuluttua emäntä sai postissa uuden hienon pöytäliinan. Sen mukana oli lappu, luki: – Siltä ensimmäiseltä tohelolta.

Vitsi 17

Kun Kekkonen oli aikoinaan pääministerinä, tuli Kainuussa eräänä alkusyksyn päivänä maalaisemäntä postiin, jossa hän nosti lapsilisiä, valtion maanviljelijöille maksamia munansyöntipalkkioita ja katokorvauksia. Rahat nostettuaan hän tuumasi postineidille: – Pani ukko, kukko tai halla, niin kyllä Kekkonen maksaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mitä tapahtui, kun Urkki meni parturiin? Kokosimme hauskimmat Kekkos-vitsit – naura ja äänestä suosikkiasi!

Aini

Missä äänestäminen tapahtuu? Sivulla se ei onnistu eikä linkkiäkään ole.

Aini

Äänestys ilmestyi näkyviin laitettuani edellisen viestin. 🙂 Sitä ennen vitsien jälkeen näkyi vain mainoksia…

Marja

Vitsin 16 kerrotaan olevan tositapahtuma Ylistaron Kitinojalta, jossa Kekkonen kävi useamman kerran metsästämässä peltopyitä.

Niinpä

”Vitsi” pöytäliinasta on kyllä oikeasti tapahtunut.

Australiansuomalainen

Kuten tuossa edellä jo on todettukin, niin vitsi 16 ei ole vitsi, sillä muistan myös lukeneeni tuon jostain Kekkos-muistoista. Niitä odotellessa,)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.