Pikkuleivät tiramisuun Eva Pärtelin tapaan

Virolaisen kotileipomoyrittäjän, ruokabloggarin ja keittokirjailijan Eva Pärtelin matcha-tiramisu-kakun ohje on Kotiliedessä 10/15 Evan haastattelun yhteydessä. Täältä löydät ohjeen tiramisu-kakun pikkuleipiin!

Eva Pärtel Tiramisukakku

Eva arvostaa aitoja makuja ja haluaa tehdä itse leivonnaistensa kaikki työvaiheet. Siksi hän suosittelee, että tiramisu-kakun pikkuleivät kannattaa leipoa itse. Maku on niissä paljon kaupan savoiardi-keksejä herkullisempi.

Tässä Evan pikkuleipien ohje:

3 suurta munaa
0,7 dl sokeria
40 g vehnäjauhoja
40 g perunajauhoja
3 rkl tomusokeria

Välineet
Pursotinpussi
15 mm tylla
siivilä
sähkövatkain

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sekaan sokeri. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa.

Vaahdota keltuaiset erikseen ja sekoita valkuaisvaahto siihen lusikalla. Siivilöi joukkoon jauhoseos ja sekoita varovasti tasaiseksi.

Kiinnistä pursotinpussiin 15-millinen tylla (tai leikkaa kertakäyttöiseen pussiin samanlevyinen aukko). Pane taikina pussiin.

Vuoraa 2 peltiä leivinpaperilla ja pursota niille 5-6 cim pitkiä, 1-1,5 com korkeita pötköjä parin sentin välein. Jos aiot paistaa kakulle pikkuleipäreunuksen, pursota pötköt kiinni toisiinsa (ks. kuva yllä). Siivilöi pintaan tomusokeri ja jätä odottamaan 10 minuutiksi. Paista 200-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kellanruskeita. Siivilöi pinnalle vielä tomusokeria ja siirrä ritilälle jäähtymään.

Kuva: Eva Pärtel

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pikkuleivät tiramisuun Eva Pärtelin tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X