Ihmiset

Seura: Minna Kuukan joulunajan intohimo on koetellut perhettä: ”Lähipiiri on saanut osansa käyttämästäni merirosvokielestä”

Minna Kuukka on innokas piparkakkutalojen tekijä. Niiden tekeminen auttaa häntä pakenemaan arjen kiireitä ja joskus myös murheita.

Radiojuontaja Minna Kuukka, 53, tunnetaan työnsä lisäksi myös taitavana piparkakkutalojen rakentajana. Minna kertoo uudessa Seurassa kaivavansa jo lokakuussa tarvikkeet esille halloween-piparikartanoa varten.

Aikaisemmin Minnan perheenjäsenet ovat saaneet oman osansa Minnan piparointia ja se on koetellut perhesiteitä ja parisuhdetta.

”Lähipiiri on joutunut kuulemaan kunniansa ja saanut osansa käyttämästäni merirosvokielestä, kun poltan sormiani tulikuumassa sokeriliimassa. Nykyään kukaan ei enää lotkauta korviaan. Lapsetkin vain painavat huoneen ovet kiinni ja toteavat, että jaahas, se on taas äidillä tämä vaihe käynnissä”, Minna kertoo Seurassa.

Minna antaa tekemänsä piparkakkutalot lahjoiksi. Niitä lähtee joka vuosi hänen isälleen ja veljelleen sekä viime vuosina myös hänen miehensä tuttaville.

”Yhden annamme Radio Novan kautta eteenpäin tuomaan hyvää mieltä, yleensä lastensairaalan pienille potilaille henkilökuntineen”, Minna sanoo Seurassa.

Yhden talon tekemiseen Minnalta kuluu useampi päivä. Taikinan hän ostaa kaupasta, mutta paistaminen, kasaaminen, koristelu ja viilailu vievät aikaa.

Minna Kuukka saa hengähdystauon maailman melskeeltä piparkakkutaloja rakentaessaan

Koronapandemian aikaan joulu oli erilainen Minnan perheessä. Kohtaamiset oli estetty ja Minnan puoliso kävi läpi syöpähoitoja, jotka onneksi tehosivat. Piparkakuista rakenteleminen toi Minnalle hengähdystaukoa.

”Maailman myllerrykset ja omat huolet eivät pääse tunkeutumaan talotehtaaseen. Tässä ollaan leikkimisen sektorilla”, Minna sanoo Seurassa.

Piparkakkutalot ovat Minnan oma maailma ja maailman synkkyys ei niissä näy. Tekeminen hiljaisuudessa tuo helpotusta arjen multitaskaamiseen.

”This too shall pass, tämäkin menee ohi”, on yksi hänen mottonsa. Se viittaa jatkuvaan elämän aaltoliikkeeseen.

”Hyvistä hetkistä on hyvä muistaa nauttia, sillä todennäköisesti jotain muuta on tulossa seuraavaksi. Huonolla hetkellä lohduttaa ajatus siitä, että tämäkin vaihe menee aikanaan ohi”, Minna kertoo Seurassa.

Lue myös Seuran juttu: Minna Kuukka on taitava piparkakkutalojen tekijä, jolle leivonta on tuonut pakopaikan vaikeinakin hetkinä: ”Hyvistä hetkistä on hyvä muistaa nauttia”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Minna Kuukan joulunajan intohimo on koetellut perhettä: ”Lähipiiri on saanut osansa käyttämästäni merirosvokielestä”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.