Ihmiset

Anna: Toimittaja Bettina Sågbom-Ek, 58, on valmis uuteen suhteeseen – menetti miehensä syövälle neljä vuotta sitten

Bettina Sågbom-Ek kertoo Annassa voivansa jo ajatella uutta suhdetta, vaikka huomaakin jarruttelevansa uusien ihmisten tapaamisen suhteen.

Svenska Ylellä toimittajana työskentelevä Bettina Sågbom-Ek, 58, kertoo Anna-lehdessä olevansa valmis uuteen suhteeseen. Hänen puolisonsa Tomas Ek menehtyi syöpään neljä vuotta sitten. Vaikein suru on nyt takanapäin.

”Ilmeisesti olen toipunut, mitä toipuminen sitten ikinä tarkoittaakaan”, Bettina sanoo Annassa.

Bettina kertoo ihailevansa naispuolisia ystäviään, jotka ovat yksin jäätyään uskaltaneet heittäytyä ja löytäneet uuden kumppanin. Hän kertoo olevansa ihminen, joka kiintyy helposti kaikkeen – jopa autoon. Puolisonsa Tomaksen kuoleman jälkeen hän kokee tulleensa vähän tunnevammaiseksi.

”En jaksaisi enää mitään draamaa, ja siksi pelkään uusiin ihmisiin kiintymistä”, Bettina pohtii Annan jutussa.

Ystävät ovat ehdotelleet Bettinalle miehiä, joita hänen kannattaisi tavata. Hän kertoo olevansa kova keksimään selityksiä sille, miksi ei voi tavata ketään.

”Ei ole hyvä, että jarruttelen, sillä en ole vielä niin kovin vanha. Voisin vielä löytää jonkun”, Bettina sanoo Annassa.

Koirat merillä purjehdusseurana

Bettina kertoo elämän olleen Tomaksen kuoleman jälkeen taloudellisesti hyvin tiukkaa. Hän maksaa nykyisin yhden ihmisen tuloilla kaiken, minkä he maksoivat ennen yhdessä.

”Järkevä ihminen ryhtyisi tässä tilanteessa vaikka myymään omaisuuttaan”, Bettina pohtii Annassa.

Bettinalla on purjevene, jonka hän kertoo syövän rahat, mutta antavan paljon. Purjehtimaan hän opetteli ollessaan yhdessä Tomaksen kanssa. Hän kertoo jo Tomaksen eläessä purjehtineensa paljon yksin, mutta nykyään purjehdusseurana toimivat koirat Wilda ja Ester.

Tiukasta taloustilanteestaan huolimatta hän kokee olevansa etuoikeutettu verrattuna niihin, joilla on todellinen hätä.

”Minulla on sentään jotain mitä myydä. Onhan minulla purjevene”, hän sanoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Neljä vuotta yksin elänyt Bettina Sågbom voisi jo lähteä treffeille: ”Entä jos siitä syntyy jotakin draamaa?”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Toimittaja Bettina Sågbom-Ek, 58, on valmis uuteen suhteeseen – menetti miehensä syövälle neljä vuotta sitten

Sinun täytyy kommentoidaksesi.