Ihmiset

Tyttärien kerho

519 tytärtä on avustanut Tyttärien Kerhoa vastaamalla kiertokyselyyn Mitä kotiaskaretta eniten harrastatte?

Ja vastauksista käy ilmi, että kyllä niitä nykyajan koulunkin sitomat tyttäret ehtivät harrastaa ja paljoon tyttäretkin pystyvät jo hyvin nuorellakin iällänsä.

Miksi ja kuinka olemme ryhtyneet kotiaskareihin?

16-vuotias Margit kirjoittaa: Ensin rupesin tähän tehtävääni (saunan lämmitykseen) vain kerran olin saunan lämmittänyt, ei se minusta ollutkaan enää vain velvollisuus äitiäni kohtaan, vaan ilomielin riensin joka lauantai tehtävääni suorittamaan – – -.

Anna-Liisa, 18-vuotias: Nyt kun koulunkäyntini ja sen ohella muut harrastukseni ovat loppuneet, on koti tullut minulle paljon läheisemmäksi. Entinen piintynyt lukutoukka on nyt kokenut jonkinlaisen ”herätyksen” tässä suhteessa.

Helmi muistaa pienenä istuneensa kaapin päällä sen aikaa, kun äiti siivosi keittiötä, ”katselemassa hänen jokaista liikettään, kuinka hän teki puhdasta jälkeä. Jo siitä asti tuo huoneiden siivoaminen on ollut mielityötäni.” (Nyt Helmi on terveyssisarena.)

Kotiliesi 7/1935

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tyttärien kerho

eilamarjatta

Näin nuoret oppivat ennen kotitöiden tekemistä. Olisi varmaan paikallaan nykyäänkin, vaikka työt ovat keventyneet (siivouskin paljon helpompaa kuin sen ajan välineillä).

Sinun täytyy kommentoidaksesi.