Ihmiset

Viva: Hilkka Ahde, 66, löysi uuden suhteen jäätyään leskeksi: "Ihanaa, kun joku pitkästä aikaa huolehtii minusta"

Hilkka Ahde kertoo Viva-lehdessä, kuinka moni mies tarjoutui lohduttajaksi Matti Ahteen poismenon jälkeen. Nykyään Hilkka seurustelee ensimmäistä kertaa teini-iän jälkeen.

Hilkka Ahde, 66, kertoo uudessa Vivassa, kuinka hänen elämässään tapahtui iso muutos neljä vuotta sitten, kun hänen puolisonsa kansanedustaja ja ministeri Matti Ahde menehtyi. Pari piti yhtä pitkään, sillä Hilkka oli Matin tavatessaan 18-vuotias.

”Ehdimme olla yhdessä yli 40 vuotta. Olimme olleet koko aikuisen elämäni yhdessä, enkä voinut kuvitellakaan elämääni ilman Mattia”, Hilkka kertoo Viva-lehden haastattelussa.

Hilkka kertoo saaneensa Matin menehtymisen jälkeen useita yhteydenottoja puolitutuilta ja tuntemattomilta miehiltä. Ajatus uudesta suhteesta suorastaan puistatti Hilkkaa, koska hän ei voinut kuvitellakaan ihastuvansa kehenkään enää koskaan.

Hilkka kuitenkin päätyi muutamille pitkille kävelylenkeille tutun miehen kanssa. Yhdessä he surivat ja keskustelivat kaverillisessa hengessä. Puolitoista vuotta myöhemmin mies pyysi Hilkkaa kanssaan elokuviin.

Yhteydenpito jatkui, vaikka Hilkka kertoo käyttäneensä koko treffi-illan sen perustelemiseen, miksi ei voisi alkaa uuteen suhteeseen.

”Ihastuin siihen, että hänen seurassaan oli turvallista olla ja meillä oli hauskaa yhdessä. Hän sai minut jälleen nauramaan, ja tunsin, että hän ei missään tilanteessa tekisi minulle mitään pahaa. Voin luottaa häneen täysin”, Hilkka kertoo Vivan haastattelussa.

Vanhemmalla iällä seurustelu on erilaista kuin teini-iässä

Hilkka kertoo lasten suhtautuneen uuteen parisuhteeseen hyväksyvästi. Hän uskoo myös, että Matti ymmärtäisi häntä, sillä ihmisen ei ole hyvä elää yksin. Hilkka kuvailee olevansa tällä hetkellä oikein onnellinen.

”Olen seurustellut edellisen kerran teinityttönä, joten onhan tämä erilaista”, Hilkka pohtii Vivassa.

Hän ei kuitenkaan halua julistaa tunteitaan isoon ääneen tai tehdä siitä numeroa. Hänelle riittää, että heillä on uuden kumppanin kanssa kivaa yhdessä. Kuusikymppisen seurusteluun ei Hilkan mukaan liity suurta draamaa tai suunnitelmia perheen perustamisesta.

Hilkka pitää tärkeänä, että heillä on uuden kumppanin kanssa yhteinen huumorintaju ja kyky nauraa itselleen.

”Erityisen ihanaksi olen kokenut sen, että pitkästä aikaa joku huolehtii minusta. Tuntuu kivalta, kun joku laittaa ruokaa ja kysyy kuinka voin ja tarkistaa, pääsinkö turvallisesti kotiin”, Hilkka kertoo Vivan haastattelussa.

Lue Vivan juttu Anna.fistä: Uusi suhde – Hilkka Ahde tuhlasi ensitreffit selittelyyn, miksi ei voi seurustella

Kommentoi

Kommentoi juttua: Viva: Hilkka Ahde, 66, löysi uuden suhteen jäätyään leskeksi: "Ihanaa, kun joku pitkästä aikaa huolehtii minusta"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.