Juhlat

Häiden budjetti

Olivatpa häät sitten mahtavat pidot tai intiimi perhejuhla, ne vaativat runsaasti järjestelyjä. Jotta kaikki sujuisi ajallaan, kannattaa varata erillinen vihko tai kansio, johon kirjataan hoidettavat asiat.

Suunnittelu alkaa allakan selailulla, kun morsiuspari valitsee hääpäivän. Seuraavaksi lasketaan, kuinka paljon juhliin on käytettävissä rahaa. Toisin sanoen, kuinka paljon väkeä kutsutaan ja tarjotaanko heille soppaa kotipihalla vai gourmet-päivällinen hienossa ravintolassa.

Ennen oli tapana, että morsiamen vanhemmat huolehtivat häiden kustannuksista. Nykyisin menot jaetaan yleensä molempien vanhempien ja nuorenparin kesken. Ikävien yllätysten välttämiseksi kannattaa sopia etukäteen, mitä kukin maksaa.

Varaudu rahankuluun

Rahaa nimittäin kuluu. Asiantuntija-arvion mukaan säädyllisen hääjuhlan sadalle ihmiselle saa 3500–5000 eurolla. Tietysti rahaa saa kulumaan paljon enemmänkin, mutta joskus kekseliäisyydestä on enemmän hyötyä kuin suurista seteleistä.

Budjetin perusteella etsitään tapahtumalle sopivat kulissit. Kirkko ja juhlatila on syytä varata hyvissä ajoin, etenkin jos häitä vietetään sesonkiaikaan kesäkuukausina, sillä suosituimmat paikat täyttyvät nopeasti.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Häiden budjetti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.