Juhlat

Häiden buffet-pöytä: paljonko ruokaa tarjolle?

Mietitkö, minkä verran ruokaa tarjolle? Ruokaa kannattaa varata reilusti, muttei liian montaa lajia. Katso tästä perussäännöt avuksesi.

Suomessa perinteisin tapa hoitaa häiden ruokatarjoilu on buffet eli noutopöytä. Buffet on kätevä erityisesti silloin, kun vieraita on paljon ja ruoat tehdään itse. Vieraiden hakiessa ruoan itse noutopöydästä, ei erillistä tarjoiluhenkilökuntaa tarvita. Noutopöydästä jokainen vieras myös löytää todennäköisesti jotain mieluista syötävää.

Lue myös: Ruokaideoita kesähäihin

Kun mietit juhlien ruokatarjoilua ota huomioon vieraiden dieetit, erikoisruokavaliot, eri kulttuurien ruoka­- ja tapatottumukset sekä juhlijoiden ikä. Pidä huoli, että tarjolla on ainakin yksi kasvisvaihtoehto.

Sijoita noutopöytä niin, että sen ympärille jää riittävästi tilaa. Kata ruoat ottojärjestyksessä. Kun noutopöydässä on useita ruokalajeja, ruokien ottaminen hidastuu. Mieti siis, kannattaako ruokia asetella eri pöytiin esimerkiksi niin, että alkuruoat ovat omassa pöydässään, lämpimät ruoat omassaan ja jälkiruoat omassaan. Isoon pöytään voi kattaa samat ruoat kummallekin puolelle, jolloin ruokaa saadaan otettua kahdessa jonossa kummaltakin puolin.

Aseta lämpimät ruoat kuumennetuille tarjoiluvadeille tai lämpölevyjen päälle. Täydennä vateja tarpeeksi usein kuumalla ruoalla. Näin ruoka ei pääse jäähtymään.

Lue myös: Hääkakku on nyt korkea ja kirpeä

Noutopöytään tai buffetpöytään varataan ruokaa yhteensä 300-400 g/vieras. Mitä enemmän eri lajeja on tarjolla, sitä vähemmän yksittäisiä ruokalajeja kuluu per henkilö. Ruokamäärään vaikuttaa myös juhlan kesto ja ajankohta.

Häät noutopöytä

Paljonko suolaista tarjolle?

Minkä verran juomia?

häät kahvikupit

Kahvipöydän tarjoilu

Lue lisää juhlien järjestämisestä:

Talvihäiden menu Perhejuhlien etiketti Muistilista järjestäjälle: Juhlien suunnittelua Kuohuviini on jalo juhlajuoma Talvihäiden menu Ruoka.fi: Vinkkejä juhlan järjestäjälle

Kommentoi

Kommentoi juttua: Häiden buffet-pöytä: paljonko ruokaa tarjolle?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.