Ideoita kattaukseen

Kattauksessa nautitaan nyt maanläheisistä sävyistä ja yhdistellään materiaaleja. Arkiastiatkin näyttävät uusilta, kun niiden rinnalla on kuparinen, savinen tai puinen astia.


Pullo, Granit. Kannu, Vaja Finland. Astiat, Jatta Lavi ja Nathalie Lahdenmäki. Musta lautanen, Ikea. Malva-pellavakankaat, Eurokangas. Purkki, Stockmann.

Kaikkien lautasten ja kulhojen ei tarvitse olla samanvärisiä eikä samaa sarjaa. Ei haittaa vaikka lautaset olisivat vähän erikokoisia, kunhan ruokalautaset ovat ruokalautaskokoa ja asetit leipälautaskokoa.


Jatta Lavin 8,5 cm korkea Terracotta-kannu, Lokal. Kake natura Rouge Hexagone -laatta (10×10 cm), Kaakelikeskus.

Moderni, graafisen tunnelmallinen kattaus syntyy mustien, valkoisten, ruskeiden ja harmaiden astioiden yhdistelmällä, jota voi piristää mustavalkoisilla lautasliinoilla.


Ruskea lasipullo, Granit. Vaja Finlandin Sirkus-kannu ja -purkki, Design Forum Shop. Musta teekannu, Granit.

Arkikattaus saa ilmettä, kun siihen yhdistää kuivia puiden tai pensaiden oksia. Erilaiset vesi- ja teekannut ovat käytännöllisiä astioita, sillä ne käyvät tarpeen tullen myös maljakosta.

Rakentele laatoista

Iso laatta tai kokoelma laattoja toimii pöydän keskellä alustana, jonka päälle voi koota tarjottavat ruoat ja juomat. Jos pöydällä ei ole liinaa, suojaa pöydän pinta kiinnittämällä laattojen alle huopatarraa.


Dinera-leipälautanen ja -kulho Ikea. Vaaleanpunainen minikuppi ja pieni lautanen, Design Forum Shop ja Nathalie Lahdenmäki. Keittolautanen Granit. Kuusikulmaiset laatat tarjoilualustana, Kaakelikeskus. Rörstrandin vaalean-punainen Swedish Grace -ruokalautanen Iittala. Päällä vaaleanpunainen Arv-leipälautanen Ikea. Puinen leipälauta Granit. Puisia kertakäyttöaterimia myyvät tavaratalot. Appelsiinipuinen kauha Nougat. Hultet-bambulautanen ja Arja-pellavapöytäliina Ikea.

Kätevä lautasliinakoriste syntyy pienestä, pyöreästä näkkäristä, jonka keskellä on reikä. Voit käyttää leipää suoraan lautasliinarenkaana tai kiinnittää sen servetin ympärille nyörillä. Ruokaa odotellessa ruokavieraat voivat narskutella leivän alkupalaksi.


Spisbröd-näkkileipä, Stockmann. Pellavalautasliinat, H&M Home. Ruutukuvioinen leikkuulauta, Granit.

Maalaisromanttisen pehmeää värimaailmaa voit halutessasi terästää muutamilla hillitysti kuvioiduilla mustavalkoisilla astioilla.

Lisää kattausvinkkejä:
Muumiastiat – yhdistele uutta ja vanhaa
Kata graafisesti mustavalkoisella
Harmaa hurmaa kattauksissa
Kata vahvoilla väreillä
Ruoka.fi: Vinkkejä juhlapöydän kattamiseen

Kuvat: Jorma Marstio

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ideoita kattaukseen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X