jouluposti, milloin joulupaketit postiin, milloin ulkomaille lähtevät joulukortit postiin

Milloin joululahjapaketit ja joulukortit pitää lähettää ulkomaille? Näillä päivämäärillä lahjasi ehtii perille jouluksi!

Milloin joululahjat ja joulukortit pitää viimeistään lähettää, jotta ne ehtivät perille esimerkiksi Australiaan tai Kanadaan jouluksi? Kotiliesi kokosi yhteen joulun tärkeimmät postipäivämäärät.

Pian on aika lähettää joululahjat ja joulukortit maailmalle. Poimi talteen joulupostin viimeiset postituspäivät!

Lue myös: Joulurunot korttiin ja pakettiin – valitse runokoosteesta oma suosikkisi!

Milloin joulukortit täytyy viimeistään lähettää ulkomaille?

Se, milloin ulkomaille lähetettävät joulukortit on viimeistään lähetettävä, vaihtelee maakohtaisesti. Mikäli joulutervehdyksen haluaa lähettää Euroopan ulkopuolelle johonkin muuhun maahan kuin Kanadaan tai Yhdysvaltoihin, postilla alkaa olla jo pieni hoppu.

Priority-luokassa posti kulkee ulkomaille nopeammin kuin economy-luokassa ja hinnassa on eroa vain 10 sentin verran: economy-luokassa lähettäminen maksaa 1,50 euroa ja priority-luokassa 1,60 euroa. Ulkomaille lähetettävään alle 20 gramman painoiseen korttiin tai kirjeeseen riittää yksi ulkomaan ikipostimerkki. Kotimaan joulupostimerkeillä ei voi lähettää joulupostia ulkomaille.

Economy-posti kulkee hieman hitaammin kuin priority-posti. Priority-luokassa lähetettäviin kirjeisiin ja kortteihin on muistettava lisätä sininen priority-tarra tai sana priority esimerkiksi kirjoitettuna.

Jos joulukortit haluaa lähettää economy-luokassa, kortit ja kirjeet on lähetettävä

  • Pohjoismaihin viimeistään 12.12.,
  • muualle Eurooppaan 9.12.,
  • Kanadaan ja Yhdysvaltoihin 2.12. ja
  • muihin maailman maihin 29.11.

Priority-luokassa postitettavat joulukortit ja -kirjeet on puolestaan lähetettävä

  • Pohjoismaihin viimeistään 16.12.,
  • muualle Eurooppaan 14.12.,
  • Kanadaan ja Yhdysvaltoihin 9.12. ja
  • muihin maailman maihin 4.12. 

Osa Postin ilmoittamista päivämääristä sattuu viikonlopulle. Jokaisen päiväyksen kohdalla kuitenkin riittää, että kirjeet ja kortit jättää viimeisenä postituspäivänä postiin.

joulukortit, jouluposti

Milloin joululahjapaketit pitää viimeistään lähettää ulkomaille?

Jos paketin haluaa lähettää Euroopan ulkopuolelle, pitää se lähettää viimeistään perjantaina 7. joulukuuta. Johonkin Euroopan maahan matkaava joulupaketti ennättää perille, kun sen lähettää viimeistään perjantaina 14. joulukuuta. Ruotsiin, Viroon, Latviaan ja Liettuaan lähetettävät joululahjat voi kuitenkin lähettää vielä maanantaina 17. joulukuuta, ja ne ennättävät perille jouluksi.

Kannattaa pitää mielessä, että ulkomaille lähetettävää postia säädellään erilaisin rajoituksin. Esimerkiksi rahaa, kullasta tai hopeasta valmistettuja tuotteita, koruja, pilaantuvia elintarvikkeita ja eläviä kasveja ei saa lähettää postissa.

Lue myös: Kamalimmat joululahjat koettelevat huumoriakin – vältä näitä!

Lähetä myös kotimaan jouluposti matkaan ajoissa

Joulukortit ehtivät perille, kun ne lähettää joulun ikimerkeillä 12. joulukuuta kello 24 mennessä tai tavallisella kotimaan postimaan merkillä 19. joulukuuta mennessä. Paketit pitää lähettää postista 18. joulukuuta mennessä. Jos paketin lähettää verkosta tai OmaPosti-sovelluksen avulla, riittää, että ne postittaa 19. joulukuuta mennessä.

Lähteet: Posti

Avainsanat

Keskustelu

Missä muut kirjeitten painot ulkomaille kuin 20 g.. Paljon vanhaa tieto postin sivuilla
esim. kortti 150 g Kanadaan tai 200 g priority

Hienoa. Postin sivuilla kerrotaan kauanko paketin/kirjeen toimittaminen vie aikaa mutta ei perinteistä ”Muista lähettää joulukortit ja -paketit viimeistään…”

Kommentoi juttua: Milloin joululahjapaketit ja joulukortit pitää lähettää ulkomaille? Näillä päivämäärillä lahjasi ehtii perille jouluksi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X