Juhlat

Milloin joululahjapaketit ja joulukortit pitää lähettää ulkomaille vuonna 2022? Näillä päivämäärillä lahjasi ehtii perille jouluksi!

Milloin joululahjat ja joulukortit pitää viimeistään lähettää, jotta ne ehtivät perille esimerkiksi Australiaan tai Kanadaan jouluksi? Kotiliesi kokosi yhteen joulun 2022 tärkeimmät postipäivämäärät.

Pian on aika lähettää joululahjat ja joulukortit maailmalle. Poimi talteen joulupostin viimeiset postituspäivät vuodelle 2022!

Lue myös: Joulurunot korttiin ja pakettiin – valitse runokoosteesta oma suosikkisi!

Milloin joulukortit täytyy viimeistään lähettää ulkomaille vuonna 2022?

Se, milloin ulkomaille lähetettävät joulukortit on viimeistään lähetettävä, vaihtelee maakohtaisesti. Jos joulutervehdyksen haluaa lähettää Euroopan ulkopuolelle, postilla alkaa olla jo pieni hoppu.

Ulkomaille lähetettävään alle 20 gramman painoiseen korttiin tai kirjeeseen riittää yksi ulkomaan ikipostimerkki, jonka hinta on 2,25 €. Ulkomaille lähetettäviä kortteja ja kirjeitä ei laiteta Postin punaiseen joulukorttikirjekuoreen. Kotimaan joulupostimerkeillä ei voi lähettää joulupostia ulkomaille.

Jos joulukortin haluaa lähettää ulkomaille, kortit ja kirjeet on lähetettävä

Jokaisen päiväyksen kohdalla riittää, että kirjeet ja kortit jättää viimeisenä postituspäivänä postiin. Posti kuitenkin muistuttaa, että maailmantilanne ja pandemia voivat vaikeuttaa postin kulkemista kohdemaassa.

joulukortit, jouluposti

Milloin joululahjapaketit pitää viimeistään lähettää ulkomaille vuonna 2022?

Jos paketin haluaa lähettää Euroopan ulkopuolelle, pitää se lähettää viimeistään keskiviikkona 30.11.2022. Pohjoismaihin paketit on lähetettävä viimeistään tiistaina 13.12.2022 ja Baltiaan torstaina 15.12.2022. Muihin Euroopan maihin matkaava joulupaketti ennättää perille, kun sen lähettää viimeistään keskiviikkona 7.12.2022.

Kannattaa pitää mielessä, että ulkomaille lähetettävää postia säädellään erilaisin rajoituksin. Esimerkiksi rahaa, kullasta tai hopeasta valmistettuja tuotteita, koruja, pilaantuvia elintarvikkeita ja eläviä kasveja ei saa lähettää postissa.

Lue myös: Kamalimmat joululahjat koettelevat huumoriakin – vältä näitä!

Lähetä myös kotimaan jouluposti matkaan ajoissa vuonna 2022

Joulukortit ehtivät perille, kun ne lähettää joulun ikimerkeillä tiistaina 13.12.2022 kello 24 mennessä tai tavallisella kotimaan postimaan merkillä sunnuntaihin 18. joulukuuta 2022 mennessä. Kirjelaatikkoon vietävät XXS-paketit pitää lähettää viimeistään perjantaina 16.12.2022. Muut paketit pitää lähettää automaatista tai postista 21. joulukuuta 2022 mennessä.

Lähteet: Posti

Juttua päivitetty 23.11.2022: Juttuun päivitetty vuoden 2022 päivämäärät.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Milloin joululahjapaketit ja joulukortit pitää lähettää ulkomaille vuonna 2022? Näillä päivämäärillä lahjasi ehtii perille jouluksi!

pirjo

Missä muut kirjeitten painot ulkomaille kuin 20 g.. Paljon vanhaa tieto postin sivuilla
esim. kortti 150 g Kanadaan tai 200 g priority

Juho Dahlstedt

Hienoa. Postin sivuilla kerrotaan kauanko paketin/kirjeen toimittaminen vie aikaa mutta ei perinteistä ”Muista lähettää joulukortit ja -paketit viimeistään…”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.