Kiehtovista kierrätysmateriaaleista syntyy ainutkertainen ystävänpäiväkortti tai vaikkapa pikkukäärö, joka piilottaa  lämminhenkisen viestin rakkaalle.

 

Yksilöllisen ystävänpäiväkortin teet kierrätysmateriaaleja hyödyntäen ja niillä luovasti leikitellen.

Tarvitset kortteihin kierrätyskartonkia, vanhaa pitsinauhaa tai pitsinpalasia, käytettyjä nappeja tai helmiä ja nostalgisia lehtikuvia.

Hyvää kuvamateriaalia löydät esimerkiksi vanhoista 1950-1970-lukujen aikakauslehdistä. Ota talteen aiheeltaan, väritykseltään ja tunnelmaltaan kortteihin sopivia kuvia – esimerkiksi otoksia tyylikkäistä kuninkaallisista ja glamour-filmitähdistä. Korttia voi koristaa mainioisti myös vanhoin veikein mainoksin.

Kortteja ja kääröjä pitsisomisteilla

Leikkaa kartongista haluamasi kokoinen ja mallinen pala ja taita kortti keskeltä kahtia. Liitä kortin kanteen lehdestä leikkaamasi kuva. Kehystä kuva kiinnittämällä sen ympärille vanhaa pitsinauhaa. Jos haluat käyttää pitsiä enemmän, reunusta sillä kaikki kortin sivut.

Liimaa korttiin koristeiksi sieviä nappeja ja sommittele niistä vaikkapa sydänkuvio tai tee käytetystä lahjanauhasta rusetti.  Halutessasi voit korvata ne esimerkiksi puuhelmin. Pujota helmiä lahjanaruun, kieritä nauha kortin ympäri ja solmi rusetille. Kirjoita vielä viesti ystävälle ja anna kortti!

Voit askarrella kierrätysmateriaaleista myös kortin sijasta annettavan hauskan ystävyyden käärön. Kirjoita ystävälle tai rakkaalle lämminhenkinen tervehdysteksti.

Leikkaa teksti paperista, liimaa se kauniille kierrätetylle paperinpalaselle ja rullaa. Somista kääre pienellä ohuella servietin palasella ja solmi kiinni käytetyllä paperi- tai kangasnarulla.

Kirjekuori tapetista

Näyttävä kortti kaipaa arvoisensa kirjekuoren. Sekin on mahdollista tehdä vanhaa kierrättäen.

Kokeile taiteilla kirjekuori esimerkiksi kalenterin kuvasta, aikakauslehden sivusta tai vanhasta ja viehättävästä tapetista, jota on jäänyt nurkkiin lojumaan. Mallia kuoren taitteluun saat, kun purat valmiin kirjekuoren ja käytät sitä kaavana.

Teksti ja kuvat: Essi Kurkinen