Juhlat

Juhlien etiketti – näin vältät mokat

Vuoden kuumin juhlakausi on käsillä ja kutsuja erilaisiin kekkereihin satelee postilaatikkoon. Kutsua seuraa usein liuta kysymyksiä: millaiset vaatteet valitsen, mitä hankin lahjaksi, voinko tuoda uuden kumppanin juhliin? Keräsimme yhteen Anna&Ellien parhaat vinkit onnistuneisiin juhliin, joiden avulla olet juhlissa kuin juhlissa eduksesi.

Mitä päälle juhliin?

Vaatetus tuottaa etenkin naisilla runsaasti päänvaivaa. Kukaan ei halua olla juhlissa yli- tai alipukeutunut. Kesän juhliin pukeutuminen voikin tuntua varsin hankalalta, koska asukokonaisuuden suunnittelussa on otettava huomioon etiketin lisäksi myös käytännöllisyys. Usein kotona järjestettävissä juhlissa joutuu myös miettimään, voiko kengät pitää jalassa vai pitääkö ne ottaa pois.

Miten pukeutua yo-juhlissa tai häissä? Näin vältät juhlapukeutumisen yleisimmät mokat Kyläilyetiketti: Otanko kengät pois, kun menen koti-illallisille?

juhlakengat590

Uuden kumppanin tuominen juhliin

Perhejuhlissa saattaa joskus törmätä kiusallisiin tilanteisiin, jos entinen puoliso tuo juhliin uuden kumppaninsa. Muuttuneiden perhesuhteiden ei tarvitse kuitenkaan pilata juhlia, jos tilanne hoidetaan asiallisesti.

Perhejuhlat eron jälkeen – Näin kaikilla on hauskaa yhdessä

perhejuhlat-eron-jalkeen590

Sopiva lahja päivänsankarille

Ikuinen pähkäilyn aihe on sopivan lahjan löytäminen päivänsankarille. Yksi toivoo rahaa ja toisella on kalliista tavaroista koostuva pitkä lahjalista. Aina ei ole helppoa päättää minkä arvoinen lahja on sopiva. Onneksi lahjapulmiinkin on olemassa erilaisia ratkaisuja, jotka pitävät niin vieraat kuin päivänsankarinkin tyytyväisinä.

Apua, mitä lahjaksi ylioppilaalle tai muille juhlakaluille?

Lahjaetiketti590

Juhlaetiketti avuksi

Juhlavieraat eivät ole suinkaan ainoita, joilla on epävarmuutta sopivasta käytöksestä ja pukeutumisesta. Yhtälailla isäntäväki saattaa pähkäillä, mikä on oikea tapa ottaa vieraat vastaan tai ohjeistaa heitä pihajuhlien pukukoodissa. Juhlaetiketti on ohjenuora, jonka avulla hyvien käytöstapojen noudattaminen onnistuu jokaiselta helposti.

Juhlaetiketti isäntäväelle ja vieraille – Lue tapakouluttajan ohjeet! Tapakasvatusta ja etikettiasiaa

juhlaetiketti-ruusut_590

Kuvat: Ensimmäinen kuva Seppo Saarentola/Otavamedia, muut Coulourbox.com

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juhlien etiketti – näin vältät mokat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.