Juhlat

Pukeutuminen: Arkipuku

Arkipuku (Kavaj, Smart Casual, Casual, City Dress, Informal) viittaa tummaa pukua rennonpaan asuun.

Arkipuku on liikemiesten perinteinen asu, joka on usein väriltään harmaa tai sininen ja valmistettu laadukkaasta villakankaasta. Tavallisemmin arkipuvun kanssa käytetään valkoista tai vaaleansinistä kauluspaitaa ja hillittyä solmiota.

Jos kutsukortissa lukee arkipuku, mies voi pukeutua siistiin, rentoon asuun, esimerkiksi värilliseen pukuun tai suoriin housuihin, pikkutakkiin ja kauluspaitaan ilman solmiota. Ei urheilullisia tai liian rentoja vaatteita. Aina siistit, esimerkiksi mustat arkikengät tai juhlakengät.

Arkipuvusta käytetään usein kutsukorteissa englanninkielisiä termejä ”smart casual” tai ”casual”, joista jälkimmäinen viittaa ensimmäistä arkisempaan asuun.

Jos pukukoodina on ”casual” mies voi pukeutua suoriin housuihin, kauluspaitaan ja neuletakkiin tai -puseroon tai poolopuseroon. Siistin paidan ja pikkutakin kanssa voi käyttää myös edustavia farkkuja.

Naisen asu

Naisella voi olla tyylikäs leninki, housupuku, hame-jakkuyhdistelmä tai muu edustava ja siisti perusvaate. Hillityt asusteet ja edustavat kengät, siisti laukku.

Joskus käytetään myös termiä vierailupuku, jolloin naisen asuksi sopii hienostunut leninki, housupuku tai hame-jakkuyhdistelmä. Arvokorut
tai näyttävät pukukorut. Sirot avokkaat tai juhlavat, matalat kengät. Kirjekuorilaukku tai pieni olkalaukku.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pukeutuminen: Arkipuku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.