Juhlat

Uudenvuoden kattaus – 3 vinkillä luot tunnelman

Joulupyhien villasukkahissuttelun, kirjojen ja suklaan ylensyönnin jälkeen bilefiilis nostaa päätään, ja mikäpä olisi parempi tapa kuin järjestää uuden vuoden juhlat! Tässä koristeluvinkkejä uuden vuoden kattauksiin.

Uudenvuoden kattaus on puoli juhlaa! Vuodenvaihteen lähestyessä joulukoristeet voi laittaa jo sivuun ja ehostaa kotia pirteämpiin kemuihin. Pimeän vuodenajan siivittämänä valot ovat erityisen suuressa osassa uuden vuoden juhlintaa, siitä ovat jo ilotulitukset ja tähtisädetikut todisteena. Kodissa selkeän juhlan tunnun saa jo pelkästään kynttilöillä ja valoköynnöksillä ja tietenkin kukilla. Jos juhliin kaavaillaan ruokatarjoilua, harkittu kattaus on oiva tapa saada juhliin jotain erityistä. Hieno kattaus jää  mieleen aina, satsaa siis siihen. Tässä muutamia helppoja vinkkejä, joilla pääset jo pitkälle!

1. Uudenvuoden kattaus vaatii valoa

Tämän kattauksen juju on valoissa. Valoköynnös roikkuu tunnelmallisesti lähellä pöytää erikseen viritetyssä tangossa ja toimii yleisvalona illan pimetessä. Huomaa, että valoköynnöstä ei kannata ripustaa katonrajaan vaan selkeästi alemmas.

Pitkäjalkaisia kynttelikköjä on haalittu pöytään huikea määrä tunnelmaa tuomaan, ja se juuri tuo kattaukseen ja koko illanistujaisiin ainutlaatuisen tunnelman.  Tämä toisaalta vaatii suuren tilan, ihan pieneen huoneeseen kymmenen henkeä ja sama määrä happea syöviä kynttelikköjä ei mahdu. Mieti siis ennen juhlia, pystyisitkö järjestämään juhlat omassa tai tuttavan varastossa, ladossa tai kenties suuressa kasvihuoneessa. Taljat, peitot ja musiikki auttavat pitämään juhlaväen lämpimänä.

Uudenvuoden kattaus: valoköynnös pöydän päällä.

Kuva: Affari

2. Köynnöksiä ja konfettia

Uudenvuoden kattaus tarjoaa täydellisen tilaisuuden käyttää juhlaköynnöksiä. Monet juhlaliikkeet myyvät valmiita paperikoristeisia köynnöksiä, mutta viitseliäs kokoaa köynnöksen joulupalloista ja paperikoristeista. Kovin painavia koristeita käynnökseen ei kuitenkaan kannata laittaa.

Toinen koriste, joka on kuin luotu uuteen vuoteen, on konfetti. Pienet, kimaltavat paperikoristeet voi levittää pöydälle kattausta koristamaan tai ampua konfettitykeistä ilmaan vuoden vaihtuessa. Irtonaista konfettia ja konfettitykkejä löytyy muun muassa Pop Up Kemut -kaupasta. Kokonaisuuden kruunavat jälkiruokaan asetettavat tähtisädetikut.

Uudenvuoden kattaus: köynnöksiä ja konfetteja.

Kuva: HM

3. Kiillota hopeat

Arvokkaampaan juhlimiseen sopii päivällinen kattokruunun alla. Miksi et ottaisi niitä pitkään säilöttyjä pöytähopeita esiin? Hopeiset tarjoiluastiat, maljakot ja aterimet ovat taas trendikkäitä, ja mikä voisi olla parempi tilaisuus käyttää niitä kuin uuden vuoden juhlat.

Ylitsepursuavat ja tummat kukkakimput ovat myös pinnalla. Hae kukkakaupasta yksittäisiä leikkokukkia ja asettele ne itse maljakkoon, se tulee edullisemmaksi kuin maksaa sidonnasta.

Kukkakimpun tilalla voi käyttää myös runsasta, vähän dekadenttia hedelmäasetelmaa. Se toimii värikkyydessään pöydän keskipisteenä yhtä lailla kuin kukat, varsinkin, jos laitat asetelman korkeajalkaiselle alustalle.

Uudenvuoden kattaus: runsaita kukka- ja hedelmäasetelmia.

Kuva: Sandberg

Kommentoi

Kommentoi juttua: Uudenvuoden kattaus – 3 vinkillä luot tunnelman

Sinun täytyy kommentoidaksesi.