Meillä vietettiin viime viikolla miehen talvilomaa ja tämän vuoksi itselläkin jäi koneella olo tosi vähälle. Olimme alkuviikosta minilomalla Tallinnassa, loppuviikosta tehtiin muutamia kivoja hankintoja kotiin ja viikonloppuna päästiin vielä vierailulle Hyvinkään Hotel Sveitsiin. Olen nyt käynyt vähän reissukuvia läpi ja luvassa onkin postauksia niin Tallinnan ruokapaikoista kuin siitäkin, kuinka ihanasti reissu meni taaperon kanssa. Lisäksi luvassa on postaus hotellivierailustamme, joka oli ihan täydellinen lopetus miehen lomalle. Nyt on kiva muistella lämmöllä edellistä viikkoa, kun tuntuu että ehdittiin tekemään tosi paljon kaikkea kivaa ja pääsi oikeasti irtautumaan hetkeksi tästä normiarjesta.

Ennen reissukuulumisia ajattelin kuitenkin jakaa reseptin näihin herkullisiin solmupulliin, joita leivoin yhtenä helmikuisena iltana kun iski niin kova himo korvapuusteihin. Tällä kertaa päätin kuitenkin tehdä pullat toiseen muotoon ja näistä tulikin aika kivoja.

 

 


SOLMUPULLAT 36 KPL

PULLATAIKINA

5dl maitoa
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
ripaus suolaa
1 muna
14-15dl vehnäjauhoja
2pss kuivahiivaa
200g voita

Lisäksi: Täytteeksi voita, kanelia ja sokeria. Voiteluun kananmuna ja päälle raesokeria.

  1. Mittaa noin 42 asteinen maito, sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna kulhoon ja sekoita.
  2. Lisää 12dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva ja aloita taikinan vaivaaminen.
  3. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot muutamassa erässä. Vaivaa taikinaa voimakkaasti 5 minuutin ajan, jotta saat aikaan hyvän sitkon. Taikina on valmis, kun se irtoaa helposti kulhon reunoilta ja tuntuu kimmoisalta.
  4. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle, peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.
  5. Jaa kohonnut taikina puoliksi. Kaulitse taikinasta suorakulmainen 36x66cm levy. Levitä taikinalevyn päälle pehmeää voita ja reilusti kanelia ja sokeria. Taita levyn pidemmältä sivulta 1/3 osa keskelle ja lopuksi toinen puoli tämän päälle.
  6. Leikkaa taikinan pidemmältä sivulta noin 2cm levyisiä nauhoja. Venytä nauhaa hieman, kierrä kierteelle ja tee solmu. Aseta pullat leivinpaperin päälle pellille ja kohota liinan alla vielä noin puoli tuntia. Tee näin myös toiselle osalle pullataikinaa.
  7. Voitele kohonneet pullat kananmunalla, ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

 

 

 

 

 

En ehkä tiedä mitään parempaa herkkua, kuin uunituore kanelipulla ja vasta keitetty kahvi. Vaikka paljon tuleekin leivottua kaikkea muutakin kuin pullaa, niin tuntuu että silti pidän aina vaan kaikista eniten perinteisistä korvapuusteista.

Muistutuksena vielä, että maaliskuun loppuun asti Moomin.com-verkkokaupasta saa -15% alennuksen koodilla kaakaokermavaahdolla. Mun uudeksi lempparimukiksi on tullut uusi Tiuhti ja Viuhti-muki ja nyt tekisi mieli tilata sen kaveriksi myös kulho ja pojalle lisää muumilusikoita. Myös pari julistetta on mietinnässä, sillä haluaisin uusia kuvia seinille. Saa nähdä mitä lopulta eksyy ostoskoriin 🙂

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Avainsanat

Kommentit (6)

Kuulostaapa kivalta lomalta! Lomapostauksia odotellessa… Niitä on aina kiva lukea! Pääsee samalla itsekin virtuaalimatkalle.
Mä kans tykkään pullasta ihan hirveän paljon, mutta jostain syystä en niitä koskaan itse leivo.

Oli kyllä aivan ihana loma! Kiva muistella sitä näin jälkeenpäin ja seuraava loma siintää jo mielessä 🙂 Mä niin tykkään leipoa pullaa ja se tuoreen kanelipullan tuoksu kotona on jotain ihan parasta!♥

Korvapuustit on munkin ikisuosikki ♥ Ja välillä on tosi rentouttavaa leipoa ne solmun muotoon, kun peruskorvapuustit tulee joskus uunista niin kamalan näköisinä :–D Solmuista tulee lähes poikkeuksetta aina tosi kauniita, kuten nämä sinunkin pullat ovat! ♥

Tuo on kyllä aivan totta! Näitä leipoessa mietin, että pitäisi tehdä useammin solmun mallisia kun onnistuivat joka ikinen. Korvapuusteista lähes aina joku on kaatunut pellille 😀

Ihanat pullat! Kaunis tuo solmukierremalli. 🙂

Kiitos! Näitä tulee varmasti tehtyä uudelleenkin 🙂

Kommentoi juttua: SOLMUPULLAT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X