Askartelu

Silkkipaperista leikatut lumihiutaleet kuuluvat jouluun – näin askartelet lumihiutaleet paperista oikeaoppisesti!

Askartele silkkipaperista kauniita lumitähtösiä ikkunaan. Tarvitset vain sakset ja silkkipaperia.

Askartele lumihiutaleet paperista ikkunaa koristamaan – vain mielikuvitus on rajana! Lumitähtösiä varten tarvitset vain ohutta silkkipaperia ja terävät sakset.

Lue myös: Kynttiläköynnös, himmelinauha tai piparkakkukranssi – nappaa parhaat ideat joulukoristeisiin!

lumihiutaleet paperista ikkunaan kiinnitettyinä
Lumihiutaleet ovat parhaimmillaan ikkunoihin kiinnitettyinä.

Lumihiutaleet paperista ovat koko perheen puuhaa. Paperisten hiutaleiden askarteleminen onnistuu kaiken ikäisiltä. Ikkunassa valkoiset koristeet ovat kauneimmillaan illan hämärässä, kun sininen hetki laskeutuu pihoille ja puutarhoihin.

Lue myös Anna.fi:stä: Näin taittelet lautasliinat juhlapöytään: 9 inspiroivaa videovinkkiä + 10 superhelppoa kuvaohjetta joulupöydän koristeluun

Näin teet lumihiutaleet paperista

1. Leikkaa aluksi paperista 20×20 cm:n neliö. Taita leikkaamasi neliö puoliksi, kulmasta kulmaan. Eri kokoisista neliöistä saat eri kokoisia lumihiutaleita.

lumitähtien askartelu

2. Taita kolmio keskeltä pienemmäksi kolmioksi siten, että pitkän sivun kulmat tulevat toistensa päälle. Jatka taittelua kunnes kädessäsi on kapeahko taiteltu silkkipaperinippu.

lumitähtien askartelu

3. Ota sakset ja leikkaa paperinipun avoinna olevaan päätyyn lovia tai pyöristä se piparireunaksi. Leikkaa sen jälkeen pitkistä sivuista palasia pois, sen mukaan, minkälaisia kuvioita haluat. Kokeile niin näet, minkälaiset koloset näyttävät valmiissa lumihiutaleissa mieleisiltäsi: terävät kolot, mielikuvitukselliset madonreikäkoukerot, pyörylät, neliöt, kolmiot, hapsut.

lumihiutaleet paperista

4. Eri malliset ja kokoiset paperihiutaleet voit kiinnittää ikkunaan yksi- tai kaksipuolisella teipillä tai valmiilla liimatipoilla, joita saa ostaa askartelukaupoista rullassa. Papereissakin on, mistä valita. On muun muassa silkkipapereita, joihin on lisätty kimalletta, eri värisiä papereita sekä kiiltävää tai mattaa sen mukaan, mitä haluat.

Vinkki! Voit myös halutessasi koristella valmiit lumihiutaleet paperista askartelukaupoista saatavalla kimalleliimalla tai esimerkiksi paljeteilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Silkkipaperista leikatut lumihiutaleet kuuluvat jouluun – näin askartelet lumihiutaleet paperista oikeaoppisesti!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.