Askartelu

Henkaritähti: Näin teet joulun hittikoristeen helposti itse

Uskoisitko, että tämä lumihiutale on koottu henkareista? Henkaritähti on uskomattoman helppo tehdä itse vain muutamilla tarvikkeilla, jotka löydät hyvin varustelluista tavarataloista.

Henkaritähti vaatii muutaman vilkaisun, ennen kuin valkenee, mistä ja miten lumitähteä muistuttava joulukoriste on koottu.

Erilaisista henkareista syntyy erilaisia tähtiä ja lumihiutaleita. Henkaritähden askarteluun voit käyttää joko muovisia tai metallisia henkareita. Metalliset ovat kestävämpi vaihtoehto, etenkin jos haluat ripustaa henkaritähden ulos.

Joulun jälkeen henkaritähti on helppo purkaa. Poista jouluvalot ja leikkaa nippusiteet auki, ja voit käyttää henkarit niiden tavanomaisempaa tarkoitusta varten.

Lue myös: Kierretähdet näyttävät monimutkaisemmilta kuin ovatkaan – näin askartelet upeat tähdet lahjapaperista

Henkaritähti kootaan henkareista nippusiteiden avulla.

Lue myös Annan juttu: Valoverho on tämän joulun yllättävä hittikoriste – Kia Peltoselle yksi ei riittänyt, ja nyt kotia valaisee melkoinen verhoparaati

Vinkki!

Henkaritähti on sekä leveydeltään että pituudeltaan noin 89 cm. Jos haluat pienemmän henkaritähden, käytä lasten henkareita. Henkaritähti on melko iso, joten se voi olla helpoin koota lattialla

Henkaritähti

Tarvikkeet

Tarvikkeet henkaritähden askarteluun.
Kaikki, mitä tarvitset henkaritähden askarteluun.

Tee henkaritähti tällä ohjeella:

1. Henkaritähti kootaan 16 henkarista, joista kahdeksan henkaria muodostaa pohjan ja kahdeksan henkaria asetellaan pohjan päälle. Aloita henkaritähden kokoaminen asettamalla kaksi henkaria pitkät sivut vastakkain. Katso, että henkareiden koukut osoittavat samaan suuntaan. Aseta sitten samalla tavalla kaksi henkaria pitkät sivut vastakkain edellisten viereen niin, että henkarin kärjet koskettavat toisiinsa.

2. Asettele toinen kerros henkareita ensimmäisen kerroksen päälle. Tällä kerroksella henkarit asetellaan edellisten henkareiden väleihin. Huolehdi taas, että henkareiden koukut osoittavat samaan suuntaan.

3. Kiinnitä henkarit nippusiteillä toisiinsa. Kiinnitä nippusiteet ensin löyhästi kaikkialta ja kiristä vasta sitten. Leikkaa nippusiteistä ylimääräinen osa pois.

Henkaritähti kiinnitetään nippusiteillä
Kiinnitä henkaritähti nippusiteillä.
Henkaritähti kiinnitetään nippusiteillä
Kiristä nippusiteet vasta, kun olet kiinnittänyt nippusiteet kaikkialle.
Henkaritähti kiinnitetään nippusiteillä
Leikkaa lopuksi nippusiteistä ylimääräiset osat pois joko saksilla tai leikkureilla.

4. Ripusta jouluvalot henkaritähteen. Muista valita ulos sopiva valosarja, jos laitat henkaritähden ulos. Voit kiinnittää valosarjan tähteen myös nippusiteillä, jos haluat valosarjan pysyvän varmasti paikoillaan. Jos käytät patterilla toimivaa valosarjaa, voit kiinnittää patterikotelon henkaritähden nurjalle puolelle kuumaliimalla, jos et halua johdon roikkuvan tähdestä.

5. Ripusta henkaritähti oveen, seinälle tai ikkunaan.

Henkaritähti muistuttaa lumihiutaletta
Henkaritähdestä tulee erinäköinen, kun käännät henkareiden koukut joko sisään- tai ulospäin. Vasemmalla koukut on käännetty sisäänpäin, oikealla ulospäin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Henkaritähti: Näin teet joulun hittikoristeen helposti itse

Krista Lundeqvist

En tiedä kuka on keksinyt, mutta mielettömän kaunis on ❤Pakkohan se on itsekin kokeilla 😊

Aino Loikkanen

Hei toimituksesta! Valitettavasti en ihan ymmärrä, mitä tarkoitat kysymyksellä. Voitko selventää?

Aiska

Kuinka pitkän välisetkin kannattais ostaa🤔

ajatteleva mummi

Huippu keksintö ja edullisesti,
Kiitos vinkistä!

Joulun tähti

Heti piti lähteä hengareita ostamaan. Kokosin tähden mustista hengareista ja upea tuli. Kiitos helposta ja toteuttamiskelpoisesta ohjeesta.

Askartelija-Sinttu

Kyllä on upea tähti. Kiitos ohjeesta. Heti huomenna henkareita ostamaan 👍

Sinun täytyy kommentoidaksesi.