Askartelu

Juhannuksen kaunein seppele syntyy päivänkakkaroista – katso helpot ohjeet videolta

Kukkaseppele kruunaa juhannusasun ja tuo juhlafiiliksen! Juhannusseppele on helppo sitoa itse joko luonnonkukista tai kukkakaupan kukista.

Juhannusseppele on täydellinen koriste päähän tai vaikka seinään kranssiksi. Seppele on helppo tehdä joko ilmaiseksi luonnonkukista tai kukkakaupasta ostetuista kukista.

Päivänkakkarat ovat täydellinen materiaali keskikesän juhlaan ja seppeleeseen. Ne kukkivat yleensä juhannuksena, ja niillä on tukevat varret, jotka on helppo sitoa. Jos et löydä päivänkakkaroita luonnosta, voit tilata ne myös kukkakaupasta.

Lue myös: Juhannuskranssi on helppo tehdä itse – valitse herkkään luonnonkukkakranssiin nämä seitsemän kukkaa

Näin valmistuu juhannusseppele

Moni tietää, että seppeleen voi sitoa pelkistä kukista ilman sen kummempia välineitä. Kukat kierretään kiinni toisiinsa ja sidotaan lopulta kehäksi esimerkiksi heinän avulla. Tämä perinteinen tapa on edelleen vallan mainio, mutta toimii ainoastaan kukilla, joilla on taipuisat ja riittävän vahvat varret.

Päivänkakkara saattaa katketa, jos sitä taivuttelee solmuun. Siksi päivänkakkarakranssin sidonnassa kannattaa käyttää apuna kranssipohjaa ja rautalankaa. Samalla tyylillä voi tehdä seppeleen mistä tahansa kukista.

Katso videolta, miten juhannusseppele askarrellaan:

Tarvikkeet:

Tarvikkeet seppeleen tekoon
Kukkaseppeleestä saa kestävän, kun käytät sen pohjalla kranssipohjaa. Pohjan voi myös taivuttaa itse pajunoksasta tai rautalangasta. Kuva: Anni Reenpää

Tee kukkaseppele näin:

  1. Leikkaa päivänkakkaroiden varret viistosti terävällä veitsellä noin 5 cm pitkiksi ja laita kukat kylmään veteen maljakkoon. Anna kukkien juoda vettä parin tunnin ajan.
  2. Päällystä metallinen kranssipohja kukkateipillä, jotta kukat pysyvät paremmin paikoillaan. Jos teet pohjan itse pajunoksasta, kieputa pajua itsensä ympäri sopivan kokoiseksi kehäksi. Pajunoksaa ei tarvitse päällystää kukkateipillä.
  3. Leikkaa pätkä ohutta rautalankaa ja kierrä se kiinni kranssipohjaan. Kieritä kukan varsi kiinni rautalangalla kiertämällä kukan molemmin puolin. Varo kiristämästä liikaa, ettei kukan varsi katkea.
  4. Lisää 2-4 cm päähän seuraava kukka ja kiinnitä se samaan tapaan. Sido mukaan aiemman kukan varsi, jotta se ei jää törröttämään. Jatka samaan malliin, kunnes koko seppele on täynnä kukkia.
Juhannusseppele päivänkakkaroista.
Juhannusseppele tuo takuuvarmasti juhlafiiliksen. Kuva: Anni Reenpää

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juhannuksen kaunein seppele syntyy päivänkakkaroista – katso helpot ohjeet videolta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.