Askartelu

Diy-makramee x 5 – katso ohjeet ja äänestä hienoin!

Kokosimme erilaisia makramee-ohjeita. Katso ohjeet ja äänestä mielestäsi hienoin diy-makramee jutun lopussa!

Diy-makramee haastaa mielikuvituksen rajoja. Erilaisia solmuja solmimalla saat mitä erinäköisimpiä seinäkoristeita.

Kokosimme viisi erilaista ohjetta. Aloitatko solmimisen ryijystä, pienemmästä seinävaatteesta vai amppelista? Osa ohjeista on helpompia, osa haastavampia.

Muistathan, että vaikka moni seinävaate tai amppeli solmitaan oksaan, oksien keräily luonnosta ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Ilman maanomistajan lupaa voit kerätä vain maahan pudonneita risuja.

Äänestä myös mielestäsi hienoin diy-makramee jutun lopussa!

Lue myös: Askartele tupsuista – 5 x kivoin tupsuaskartelu

1. Diy-makramee: ryijy

Makramee-ryijy

Tämä ryijy on näyttävä seinäkoriste. Seinävaate on leveydeltään 100 senttimetriä ja korkeudeltaan 170 senttimetriä.

Seinävaate tehdään teetee Apollo -puuvilla-polyamidilangasta. Lankaa ison seinävaatteen tekemiseen menee noin 850 grammaa. Langan lisäksi tarvitset 120 senttimetriä pitkän puutangon tai luonnon oksan.

Seinävaate solmitaan tasosolmuihin oksaan tai puiseen rimaan. Makrameen leveyttä ja pituutta voi muuttaa tarpeen mukaan. Lopuksi alareunaan solmitaan hapsut.

Katso ohje: Solmittu ryijy

2. Makramee-seinävaate

Makramee-seinävaate

Jos kaipaat pienempää seinävaatetta, aloita tästä. Kahta erilaista solmua vaihtelemalla syntyy trendikäs seinävaate helposti aloittelijankin käsissä.

Seinäkoristeen valmistamiseen tarvitset ohuen puuriman, mittanauhan ja sakset sekä paksuhkoa lankaa. Lanka voi olla myös nyöriä tai narua tai moppilankaa.

Katso ohje Dekolehti.fi:stä: Seinävaate

3. Helppo makramee-amppeli

helppo makramee-amppeli, diy-makramee

Amppelit ovat loistava tapa sisustaa viherkasveilla. Katosta ja seinästä roikkuvat amppelit antavat kukkien sijoittamiselle lisää mahdollisuuksia, kun pöytien pinta-alat alkavat täyttyä. Erilaisia solmuja solmimalla saat takuulla mieleisesi amppelin.

Helppo ja nopea diy-amppeli syntyy tuossa tuokiossa. Samalla ohjeella voit tehdä amppelin millaiselle ruukulle tahansa, sillä voit sijoittaa solmut sopiviin kohtiin ruukun koon mukaan.

Yhden helpon ja nopean amppelin valmistamiseen tarvitset renkaan, vahvaa narua tai lankaa noin 10–12 metriä ja mittanauhan sekä sakset.

Katso ohje Dekolehti.fi:stä: Helppo amppeli

4. Haastavampi makramee-amppeli

makramee-amppeli-josefiinansolmuilla

Jos helppo amppeli tuntuu liian helpolta, kokeile astetta haastavampaa. Haastavampi amppeli tehdään samalla tavalla kuin helppo amppelikin, solmut vain ovat erilaiset. Josefiinansolmut tuovat tähän amppeliin hienon lisäsäväyksen.

Yhden josefiinansolmuilla solmitun amppelin tekemiseen tarvitset renkaan, vahvaa narua tai lankaa noin 10–12 metriä ja mittanauhan sekä sakset.

Katso ohje Dekolehti.fi:stä: Haastavampi amppeli

5. Näyttävä diy-makramee: amppeli

Makramee-amppelit, diy-makramee

Huonekasvit voi katon lisäksi ripustaa myös seinälle. Valitse tarpeeksi pitkä oksa, niin voit punoa erilaisia ja eripituisia amppeleita vierekkäin haluamasi määrän. Näin saat kaikki suosikkikukkasi kauniisti esille.

Näyttävän amppelin valmistamiseen tarvitset oksan, puukon, hiomapaperia, valkoista punoskudetta ja sakset sekä mitan.

Katso ohje: Näyttävä amppeli

Kommentoi

Kommentoi juttua: Diy-makramee x 5 – katso ohjeet ja äänestä hienoin!

Mie

taas uusi sana opittu, Makramee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.