Askartelu

Munakranssi on pääsiäisen näyttävin koriste – ota ohje talteen ja kokoa näyttävä kranssi puuhelmistä!

Munakranssi on kananmunan muotoinen koriste, joka kootaan puuhelmistä. Paperinarulla, kukilla sekä höyhenillä koristeltu pääsiäiskranssi tuo kotiin pilkahduksen kevättä.

Munakranssi sopii piristämään pääsiäisenä ulko-ovea. Pääsiäiskranssi on vaivaton koota isoista puuhelmistä, jotka pujotetaan metallihenkariin. Kranssi syntyy nopeasti, joten sen ehtii tehdä vaikka pääsiäinen kolkuttelisi jo ovella.

Lue myös: Pääsiäisaskartelu tuo kotiin juhlatunnelman – katso parhaat ideat ja ohjeet!

Munakranssissa käytettyjen koristeiden keltainen, valkoinen ja vaaleanvihreä värimaailma sopii pääsiäiseen valmistautuvan kodin väreihin ja muistuttaa lähestyvästä keväästä.

Tarvikkeet kranssiin löydät hyvinvarustelluista askartelutarvikkeita myyvistä kaupoista. Koska koristeiden kiinnitämiseen ei käytetä liimaa, voit poistaa koristeet pääsiäisen jälkeen ja laittaa uudet silloiseen sesonkiin sopivat koristeet tilalle. Munakranssi on myös helppo purkaa kokonaan ja voit käyttää puuhelmet johonkin toiseen askarteluun.

Tässä ohjeessa on käytetty käsittelemättömiä puuhelmiä, jotka ovat halkaisijaltaan 50 mm ja joiden läpi kulkee halkaisijaltaan 8 mm reikä. Yhteensä viiden sentin kokoisia puuhelmiä tarvitaan tähän ohjeeseen 18 kappaletta.

Kranssista tulee noin 30 cm leveä ja 40 cm korkea koukku mukaan luettuna. Munakranssi on melko painava, joten se kannattaa ripustaa naulaan tai koukkuun, joka kestää noin kilon painon. Toki kranssin voi laittaa pöydälle esimerkiksi pääsiäiskattauksen keskipisteeksikin.

Munakranssi puuhelmistä on kaunis kananmunan muotoinen koriste kevätkotiin.
Munakranssi puuhelmistä on kaunis kananmunan muotoinen koriste kevätkotiin. Kuva: Anni Reenpää

Munakranssi, tarvikkeet

Lue myös: Pajunkissakranssi on pääsiäisen helppo koriste! – katso ohje

Tee kranssi puuhelmistä näin

 1. Kieputa metallihenkarin pää irti henkarin koukusta. Taivuta henkarin kulmat suoriksi ja henkaria ympyränmalliseksi. Pujota puuhelmet henkariin, ja sulje henkari kieputtamalla metallipää uudestaan kiinni henkarin koukkuun. Taivuta kranssia kananmunanmuotoiseksi.
  Puuhelmistä tehdyn munakranssin pohja
  Munakranssi muodostuu taivutetusta metallihenkarista, johon pujotetaan isoja puuhelmiä. Kuva: Johanna Keponen
 2. Puuhelmistä tehty munakranssi
  Kiepauta metallinen henkari uudestaan kiinni, kun puuhelmet on pujotettu. Sen jälkeen kranssin voi taivuttaa haluamaansa muotoon. Kuva: Johanna Keponen
 3. Kiinnitä koukkuun kaksipuolista teippiä koko matkalta. Kieputa sitten koukun ympärille paperinarua. Aloita kieputtaminen kärjestä. Kiinnitä paperinarun pää tavallisella teipillä kiinni koukun tyveen, kun olet kieputtanut narun koko matkalta. Taivuta koukku ympyräksi tai niin lähelle ympyrää kuin saat.
 4. Pääsiäiskranssin koristelu
  Henkarin metallisen koukun saa piiloon teipin ja paperinarun avulla. Kuva: Johanna Keponen
 5. Pääsiäiskranssin koristelu
  Taivuta koukku kiinni, kun olet kierittänyt paperinarun sen ympärille. Kuva: Johanna Keponen
 6. Leikkaa paperinarusta noin 10 cm pituisia pätkiä. Avaa paperinarua toisesta päästä niin, että narun pätkät muistuttavat lehtiä, joissa on hieman vartta mukana.
 7. Paperinarusta tehdyt lehdet
  Paperinarusta on helppo askarrella lehtiä muistuttavia koristeita. Vaaleanvihreä väri tuo mieleen keväällä puhkeavat puiden hiirenkorvat. Kuva: Johanna Keponen
 8. Leikkaa morsiusharsosta ja höyhenistä vajaan 10 cm pituisia pätkiä. Voit repiä leikattujen höyhenien alaosasta haituvia pois.
 9. Höyhenet
  Pitkät höyhenet voi leikata kahtia, jolloin molemmat osat voi käyttää kranssin koristeluun. Kuva: Johanna Keponen
 10. Pujota paperinarusta tehdyt lehdet, morsiusharson kukat ja höyhenet joko yhdessä tai yksittäin puuhelmien keskellä oleviin reikiin haluamallasi tavalla.
 11. Pääsiäiskranssi
  Koristeiden kiinnittämiseen ei tarvitse liimaa eikä rautalankaa, kun ne pujottaa pallojen reikiin. Kuva: Johanna Keponen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Munakranssi on pääsiäisen näyttävin koriste – ota ohje talteen ja kokoa näyttävä kranssi puuhelmistä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.