Ruoka

Pääsiäismunat 2021 testissä: Maistoimme aikuisten suklaamunat – rakastettu klassikko vei voiton

Usein suklaamunan sisältä paljastuu yllätys, mutta leluttomiakin versioita löytyy. Testasimme marketissa myytävät aikuisten pääsiäismunat. Lelun sijaan pakkauksista paljastui syötäviä yllätyksiä. 

Pääsiäismunat 2021 testissä: Suklaamuna ilman yllätystä on hyvä vaihtoehto, kun haluaa nautiskella pääsiäissesongin suklaaherkuista mutta ei halua kotiinsa yhtään ylimääräistä krääsää. Maistoimme viisi erilaista suklaamunaa, joiden mukana ei tule lelua. Katso tulokset!

Lue myös: Suklaamuna valloittaa pääsiäisen leivonnaisissa ja jälkiruoissa – katso 5 suloista pääsiäisherkkua

1. Mignon-muna – rakastettu klassikko testaajien suosikki

Fazer Mignon-pääsiäismuna

Ulkonäkö 

Aito kananmunankuori on viehättävä ja luonnollinen. Täydellinen valkoinen kuori on melkein sääli rikkoa. Sisältä löytyy suklainen muna. Pakkaus täydentää ylellistä vaikutelmaa. Onhan tämä klassikko.

Tuoksu ja maku

Pähkinäinen, makea ja täyteläinen tuoksu tuo veden kielelle!

Maku on pehmeä, pähkinäisen nougat’mainen ennemminkin kuin suklainen. Suussasulava, jättää kokonaisvaltaisen maun jälkeensä. Makeuden takia tätä suurempaa ei jaksaisi syödä. Kananmunan verran haukkailee mielellään. Suklaamunaa on helppo syödä, kun kuorta ei poista kokonaan.

Hinta-laatusuhde

Hyvä hinta-laatusuhde. Kauniista ulkomuodosta ja mausta maksaa tämän verran mielellään.

Pisteet 4

Fazerin Mignon-muna, manteli-hasselpähkinänougat’ta. Laktoositon, maidoton, gluteeniton. Saattaa sisältää kananmunaa. 1,89 euroa / 52 g, Prisma, Tripla.

2. Baileys-maitosuklaamuna toffeen ystävälle – testin suurin ja kaunein

Baileys-pääsiäismuna

Ulkonäkö

Komea! Toiselta puolelta kultaisen värisillä hipuilla koristeltu kauniin kiiltävä suklaamuna kelpaisi koristeeksi pääsiäispöytään. Mukana tulee neljä tryffeliä, joiden sisältä paljastuu juoksevan kinuskinen sisus.

Tuoksu ja maku

Paketin avatessa tulee vahva toffeemainen tuoksu. Alta erottuu makea maitosuklaan aromi. Ei tuoksu Baileysilta.

Sokerinen ja toffeinen. Jos pitää Dumlesta, pitää todennäköisesti tästäkin. Suolakaramellin aromi ei erotu eikä maussa ole kermalikööriä nimeksikään. Syödessä vastaan tulee muutama rouskahtava suolakide, mutta niitä olisi saanut olla enemmän tasapainottamaan makeutta. Kuori on sopivan paksu.  Esteetikko arvostaisi, että suklaamunan puolikkaat saisi kauniisti erilleen – jakaminenkin olisi helpompaa. Näin makeaa suklaata ei jaksa kerralla syödä koko suklaamunan verran.

Hinta-laatusuhde

Kallis herkku, jolta odottaa paljon. Kaikkia lupauksia ei lunasta ja hintaansa nähden pettymys. Plussaa isosta koosta, joka on houkutteleva. Jos suolakaramelli olisi tullut maussa selvemmin esille, tämä olisi ollut voittaja-ainesta.

Pisteet 3 ½

Baileys-maitosuklaamuna: Pakkauksessa mukana 4 Baileys maitosuklaa-suolakaramelli-tryffeliä. Saattaa sisältää jäämiä pähkinöitä. 17,95 euroa / 215 g, K-Supermarket, Tripla.

3. Favorina-pääsiäismuna – röpelöinen pinta hämäsi ja maku yllätti positiivisesti

Favorina-suklaamuna

Ulkonäkö

Näyttää paksulta ja viimeistelemättömältä röpelöisen pinnan takia. Ei houkuttele maistamaan, vaikka tietää, että pallurat ovat riisimuroja. Houkuttelevuutta himmentää suklaan sameus. Ulkonäkö ei lupaa laatua tai luksusta.

Tuoksu ja maku

Makea, ei välttämättä heti edes kovin suklainen. Tuoksusta tulee mieleen lämmin sokerinen maitokaakaojuoma.

Maku on parempi kuin ulkonäkö antaa olettaa. Makea muttei ällömakea. Maitosuklaa on tasapainoista ja kuori sopivan paksu. Riisirakeiden ansiosta koostumus on mukavan rapsakka ja suutuntuma hauska. Toisen testaajan mielestä mukana on sopivasti riisimuroja, toisen testaajan mielestä liikaa ja ne varastavat huomion suklaalta.

Hinta-laatusuhde

Hyvä! Testin edullisimmaksi vaihtoehdoksi pärjää hyvin. Vaikka ulkonäössä on toivomisen varaa, yllätti positiivisesti maultaan. Reilun kaupan suklaasta voi hyvin maksaa enemmän.

Pisteet 3

Favorina-pääsiäismuna, aitosuklaa riisimuroilla. Valmistettu Reilun kaupan suklaasta. Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää ja gluteenia. 3,99 euroa, 130 g, Lidl.

4. Nomo-pääsiäismuna vegaanin valinta

Nomo-pääsiäismuna

Ulkonäkö

Tyylikäs pakkaus, henkii luksusta ja juhlaa, mutta ei välttämättä juuri pääsiäistä. Riisit loistavat viehkosti läpi kiiltäväpintaisesta suklaakuoresta. Pintaan on painettu outoja rinkuloita, kuin ufojen tekemiä merkkejä maissipelloilla. Paketissa myös suklaapatukka, jonka tarpeellisuus mietitytti.

Tuoksu ja maku

Aikuismainen ja sivistynyt. Pääsiäismuna tuoksuu pähkinäiseltä ja rusinaiselta, kuin pähkinäsekoitukselta. Tuoksuu erilaiselta kuin testin muut suklaamunat.

Suklaamunassa on ”yllätyksenä” isompia paloja, jotka osoittautuvat kokonaisiksi rusinoiksi. Suklaa-riisi-rusinakombo pelaa hyvin yhteen, mutta silti suklaamuna on hieman mauton, siitä puuttuu suklaan täyteläisyys ja vivahteikkuus. Jättää harmillisen mitäänsanomattoman jälkimaun. Tulee mieleen terveyspatukka. Tämä sopii paremmin hifistelyyn, ei suklaaövereitä kaipaavalle.

Hinta-laatusuhde

Vegaanisesta tuotteesta voi maksaa hieman enemmän, mutta tämä on liikaa, koska maku jättää toivomisen varaa. Harmi, sillä kaunis ulkomuoto antoi odottaa laatua.

Pisteet 2

Nomo No missing Out -vegaaninen pääsiäismuna, jossa rusinoita ja puffattua riisiä. Pakkauksessa mukana saman makuinen 32 g suklaapatukka. Vegaaninen, gluteeniton, ei sisällä kananmunaa eikä pähkinää. 11,95 euroa, 207 g, K-Supermarket, Tripla.

Lue myös Anna.fi: Töhnämunat makutestissä: hitti vai huti? Testaajat yksimielisiä tuomiosta

5. Prix-pääsiäismuna – makeaakin makeampi valkosuklaan ja maitosuklaan yhdistelmä

Prix-pääsiäismuna

Ulkonäkö

Värikkäisiin foliokääreisiin käärityt pääsiäismunat muistuttavat lapsuuden pääsiäisistä. Design-filosofia taitaa olla enemmän on enemmän. Puoliksi maitosuklaata ja puoliksi valkosuklaata oleva pääsiäismuna on koristeltu tähtikuvioilla. Sisältä paljastuu värikkäitä suklaarakeita, joista osa on irtonaisia ja osa on liimaantunut kiinni suklaaseen.

Tuoksu ja maku

Teollinen, imelä ja sokerinen. Tulee mieleen muutaman euron maksavien joulukalenterien suklaiden tuoksu.

Halpa ja teollinen, kuin matalan budjetin Kinder-muna. Sokerinen ja makea, äklö jopa eritoten valkosuklaan takia. Valkosuklaan jälkeen ei oikein edes maista maitosuklaata. Värikkäät suklaarakeet ovat vielä kuoriakin makeampia. Maku liukenee nopeasti suusta. Nämä ovat ehkäpä suklaamunia makeasta pitäville lapsille, joille ei halua ostaa leluyllätysmunia.

Hinta-laatusuhde

Huono. Yhden suklaamunan hinnaksi jää alle euro, mutta on ostettava koko paketti, vaikka haluisi vain yhden. Koko paketin tuhoamiseen tarvitaan koko perheen ja ehkä naapurin lastenkin apua.

Pisteet 2

Prix-valko-maitosuklaamuna, jossa sisällä värikkäitä suklaarakeita. Pakkauksessa 6 suklaaraemunaa. Gluteeniton. Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää ja maapähkinää. 4,79 euroa / 150 g, K-Supermarket, Tripla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäismunat 2021 testissä: Maistoimme aikuisten suklaamunat – rakastettu klassikko vei voiton

pääsiäispuuhaa

Mignon on PARAS 🙂

martti

Tuttavani oli laitilassa munanporaajana. hän leikkasi kananmunaan reiän. sittenimuri vetaisi sisältä valkuaisen toiseen tankkiin ja toiseen meni keltuainen. sitten munat pestiin ja toimitettiin Mignon kuoriksi. keltuais- ja valkuaistankit meni Tanskaan, jossa tehdas teki niistä noin 60cm pitkää kananmunatankoa. joka taas meni tanskalaisten voileipiin leikattavaksi.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.