Askartelu

Pääsiäismuna x 9 – katso kekseliäät askartelu- ja koristeluideat!

Mikä olisi pääsiäiseen sopivampi koriste kuin pääsiäismuna? Uuden elämän alkua symboloivat munat voi koristella vaikka glitterillä tai marmoroikuvioida elintarvikevärillä. Nappaa talteen yhdeksän suloista ja rouheaa ohjetta pääsiäismuna-askarteluun!

Pääsiäismuna, jos joku on pääsiäiseen kuuluva koriste. Pääsiäismunien askartelua on nopeaa ja helppoa ja sen voi tehdä yksin, lasten tai ystävien kanssa.

Lue myös: Kananmunan tyhjennys puhaltamalla on helppoa – katso, miten onnistut!

Kokosimme yhdeksän kekseliästä ideaa pääsiäismunien askarteluun. Kun askartelun makuun pääsee, voi olla, että haluatkin toteuttaa ideoista useampia.

Pääsiäismunien pohjalla voi käyttää esimerkiksi askartelukaupasta saatavia pohjia tai sitten voit tyhjentää oikeat kananmunat puhaltamalla.

Värjää tai maalaa kauniinvärinen pääsiäismuna

Pääsiäismunien maalaaminen on ajaton, klassinen tapa koristella koti juhlaan. Millaisin värein ja kuvion pääsiäismunat onkaan mahdollista värjätä!

Pääsiäismunat voi värjätä elintarvikeväreillä useilla tavoilla. Vahatekniikalla maalatut munat kastetaan vuorotellen mehiläisvahaan ja elintarvikeväriin. Näin syntyy hauskoja ja raidallisia pääsiäismunia. Suloiset, marmorikuvioiset munat syntyvät, kun munankuoria pyöräytetään öljyn ja elintarvikevärin sekoituksessa.

Katso ohje: Pääsiäismunien maalaus kahdella tavalla

Kananmunan värjääminen onnistuu ilman elintarvikevärejäkin. Keittiön antimilla värjäät kananmunat luonnollisesti. Koristavatko sinun pääsiäispöytääsi kahvilla, teellä, juureksilla, marjoilla vai vihanneksilla värjätyt kananmunat? Kotikonstein värjätyt kananmunat ovat herkullisen värinen koriste pääsiäisbrunssille, ja ne kelpaavat pelkästään silmäniloksikin.

Katso ohje: Kasviväreillä värjätyt pääsiäismunat

Aina ei ole pakko värjätä tai maalata koko munaa. Graafisilla kuvioilla koristellut pääsiäismunat voi niin värikkäiksi tai mustavalkoisiksi kuin haluaa. Nämä pääsiäismunat ehdit tehdä viime tipassakin!

Katso ohje: Koristele puumunat graafisilla kuvioilla

Askartele pääsiäismunat näyttäviksi koristeiksi

Kun askartelet pääsiäismunat itse, voit tehdä munista mitä mielikuvituksellisimpia koristeita.

Nämä pääsiäiskoristeet sopivat minimalistillekin, sillä betonista valmistetut koristemunat ovat yhtä aikaa karuja, kauniita sekä sisutuksessa ajattomia. Betonimunat valetaan tyhjennetyn kananmunankuoren sisään. Betonin kuivumisessa kestää noin kaksi vuorokautta, minkä jälkeen kuoret naputellaan pois betonin päältä.

Katso ohje: DIY-betonimunat

Yksisarvisilta näyttävät pääsiäismunat ovat taatusti pääsiäisen söpöimmät koristeet. Yksisarvismuna on niin söpö, että sitä ei tekisi mieli laittaa kaappiin pääsiäisen päättymisen jälkeenkään.

Katso ohje: Yksisarvismunat ovat pääsiäisen söpöimmät koristeet

Kauniit, lukutoukan unelmapääsiäismunat valmistuvat, kun styroxmunan päälle liimataan suikaleita vanhoista kirjoista. Ylelliset kultaukset syntyvät lyöntimetallifoliosta. Munat voi maalata myös vanhoilla seinämaalien jämillä, jolloin koristeet sointuvat kauniisti muun sisustuksen väreihin.

Katso ohje: Askartele pääsiäismunat kierrätysmateriaaleista

Tee helppo pääsiäismuna – tarvitset vain liimaa ja koristeita!

Askartelussa voi päästä myös helpolla. Tarvitset vain muutamat tarvikkeet ja saat täysin mieleisesi pääsiäismunat kananmunista vähällä vaivalla.

Servettikuvioidut kananmunat ovat kaunis ja persoonallinen sekä helposti askarteltava pääsiäiskoriste. Tyhjennetyt kananmunan kuoret saavat nopeasti pintaansa täysin uuden ilmeen ruokakaupasta löytyvillä tarvikkeilla. Mikä parasta, nämä pääsiäismunat sopivat taatusti kattaukseesi.

Katso ohje: Servettikuvioidut pääsiäismunat

Katseen vangitsevat glitterpääsiäismunat syntyvät helposti, kun liimalla sivellyt munankuoret pyöritellään glitterissä tai kimalteessa. Ekologista vaihtoehtoa kaipaava voi käyttää kimalteena elintarvikekäyttöön tarkoitettuja kimalteita.

Katso ohje: Glitterpääsiäismunat

Höyhenet ja kananmunat kuuluvat pääsiäiseen. Kun nämä kaksi yhdistää, syntyy ihanan herkkä pääsiäiskoriste. Pääsiäismunat on helppo muokata mieleisiksi liimaamalla erilaisia ja erivärisiä sulkia kananmunan kuoreen. Kokeile esimerkiksi luonnollisia ruskeita höyheniä tai kirkkaan keltaisia.

Katso ohje: Höyhenillä koristellut pääsiäismunat

Lue myös Anna.fi:stä: Markettien pääsiäismunat testissä – paras ei sisällä lainkaan yllätystä!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäismuna x 9 – katso kekseliäät askartelu- ja koristeluideat!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.