Askartelu

Askartele söpöt pääsiäispuput helposti helmistä – tarvitset vain pari tarviketta, ja valmista tulee 5 minuutissa

Kaipaatko kevyttä askartelua pääsiäiseen? Tee ihanat roikkuvat puput, jotka sopivat vaikkapa pajun- tai koivunoksien koristeiksi.

Löytyykö kotoasi helmiä, askarteluhuopaa, grillitikkuja ja mustaa maalia? Näistä materiaaleista valmistuvat pääsiäisen suloisimmat koristeet. Lisäksi tarvitset vain lankaa ja liimaa. Pääsiäispuput helmistä valmistuvat vikkelästi. Yhden pupun tekemiseen tarvitset vain viisi minuuttia. Saat siis helposti askarreltua kerralla isommankin pupukatraan!

Ota ohje talteen ja ryhdy tuumasta toimeen.

Lue myös: Pääsiäisaskartelu tuo kotiin juhlatunnelman – katso parhaat ideat ja ohjeet!

Askartele söpöt pupukoristeet helmistä - katso ohjeet
Tarvitset pupuihin isoja ja vähän pienempiä helmiä. Hännäksi sopivat askarteluun tarkoitetut pompomit. Kuva: Anni Reenpää

Pupukoristeet helmistä – näitä tarvikkeita tarvitset

Pupukoristeet on helppo askarrella. Ne sopivat puuhkasi myös lapselle, joka osaa jo käsitellä saksia ja liimaa. Pikaliiman voi halutessaan korvata yleisliimalla – joudut vain odottelemaan työn kuivumista hieman pidempään.

Kasvojen maalauksessa saa käyttää mielikuvitusta ja keksiä halutessasi pupuille hauskoja ilmeitä. Akryyliväri on kasvojen piirtämiseen paras, koska se ei leviä puuhelmen syihin, toisin kuin esimerkiksi mustan tussin muste.

Katso videolta, miten puput askarrellaan:

Tarvitset:

 Askartele pääsiäispuput helmistä näin

  1. Levitä grillitikun tylppään päähän nokare liimaa ja pujota ja kiinnitä isompi helmi tai massapallo päähän kiinni. Levitä sitten liimaa samaan grillitikkuun aivan helmen tyveen ja pujota ja kiinnitä pienempi helmi isomman viereen. Leikkaa grillitikku poikki noin 5 mm päästä pienemmästä helmestä.
  2. Leikkaa huovasta kaksi samanlaista suikaletta korviksi. Levitä liimaa pupusta törröttävän grillitikun pätkän molemmin puolin ja paina korvat kiinni vastakkain.
  3. Leikkaa kalastajalangasta pätkä ja sido ripustuslenkiksi. Liimaa lenkki korvien taakse.
  4. Liimaa pupulle pompom hännäksi.
  5. Piirrä pupulle kasvot grillitikun terävällä puolella mustalla akryylivärillä.

Yhden pupun askarteluun menee noin viisi minuuttia.

Askartele söpöt pupukoristeet helmistä - katso ohjeet
Pupukoristeet voi ripusta esimerkiksi koivunoksiin roikkumaan. Kuva: Pia Inberg

Askartelutarvikkeet: Hobby Point ja Sinelli

Kommentoi

Kommentoi juttua: Askartele söpöt pääsiäispuput helposti helmistä – tarvitset vain pari tarviketta, ja valmista tulee 5 minuutissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.