Askartelu

Paketoi pehmeä paketti hauskalla tavalla – katso helppo ohje pehmeän paketin paketointiin!

Pehmeän paketin paketointi voi olla haastavaa, vaan ei enää! Paketoi pehmeä paketti tällä hauskalla ohjeella.

Piilota pehmeät joululahjat yhteen ommeltujen lahjapaperien väliin. Pehmeä paketti voi olla esimerkiksi sukan, sydämen tai tähden mallinen. Villasukat on helppo paketoida sukan malliseen ja lapaset sujahtavat näppärästi sydämen malliseen pakettiin. Mahtuu pehmeään pakettiin villapaitakin, kunhan vain teet paketista tarpeeksi ison. Katso ohje, jonka avulla pehmeän paketin paketointi sujuu!

Lue myös: Tuunaa lahjapaketti pienellä vaivalla – 4 ideaa, joilla tylsäkin paketti piristyy

Pehmeät paketit
Ompelemalla suljettu pehmeä paketti voi kätkeä sisäänsä vaikkapa pehmeän käsityölahjan.

Vinkit pehmeän paketin paketointiin

Lahjapaperien ompelu yhteen on helpointa ja nopeinta tehdä ompelukoneella, mutta onnistuu ompelu käsinkin. Ompelukone ei ole siis pakollinen. Jos ompelet paketin käsin, voit käyttää ompeluun paksumpaa neulaa ja koristeellista lankaa, kuten villalankaa tai juuttinarua.

Paperiksi käy tavallinen lahjapaperi. Pidä mielessä, että ohut paperi repeytyy helposti. Taltuta kovasti rullautuva paperi ommellessa pyykkipojilla, ne toimittavat nuppineulojen virkaa mutta eivät rei’itä paperia.

Lue myös: Rusetin solmiminen pakettiin kauniisti on näin helppoa – katso videolta yksinkertainen vinkki!

ommeltu pehmeä paketti
Ommeltu pehmeä paketti piilottaa lahjaksi tulevat lapaset.

Kun piirrät haluamasi paketin mallia paperille, muista mitata mallin ympärille pyöristymistilaa ja saumanvarat. Mitä vähemmän tilaa jätät lahjan ympärille, sitä muhkeampi paketista tulee. Paksumpi lahja vaatii enemmän tilaa kuin ohut. Ota huomioon, että kovin muhkean paketin ompelu on loppuvaiheessa hankalampaa kuin littanamman paketin ja ryppyjä voi syntyä helposti.

Tässä ohjeessa villasukkille jätettiin pyöristymistilaa noin 2,5 cm ja sydämenmuotoisen paketin sisälle tulevien lapasten ympärille noin 1,5 cm. Saumanvara on kummassakin 1,5 cm eli sukkien ympärille jätettiin yhteensä kauttaaltaan tilaa noin 4 cm ja lapasten noin 3 cm.

Lue myös Anna.fi:stä: Kiti Kokkonen esittelee vaihtoehdon joululahjojen käärepaperiin paketoimiselle: ”Kestojoululahjapussien teko on lähtenyt käsistä”

Pehmeä paketti: Tarvikkeet

Pehmeän paketin paketointi: Ohje

  1. Aseta lahja paperin päälle, ja piirrä haluamasi paketin malli paperille. Mittaa mallin ympärille muutama sentti pyöristymistilaa ja lisäksi haluamasi saumanvara.  Pehmeän paketin paketointi
  2. Leikkaa kuvio irti, ja käytä sitä mallina toisen samanlaisen kuvion piirtämiseen. Muista kääntää kuvio ennen mallintamista, jos paperi ei ole samanlainen molemmilta puolilta, jotta valmiin lahjapaketin molemmat puolet ovat samanlaiset. Leikkaa toinenkin kuvio irti.Pehmeän paketin paketointi
  3. Kiinnitä paperit tarvittaessa pyykkipojilla toisiinsa. Ompele paperit yhteen, mutta jätä noin kämmenen kokoinen täyttöaukko, jonka kautta voit sulloa lahjan paketin sisään.Pehmeän paketin paketointi
  4. Ompele täyttöaukko kiinni, kun lahja on paketin sisällä. Käytä taas tarvittaessa pyykkipoikia. Leikkaa langanpätkät pois, ja paketti on valmis. Käsittele pakettia varoen, jottei se repeydy.Pehmeän paketin paketointi
ommeltu pehmeä paketti
Lahjaa avatessa pehmeä paketti on sääli, joskin välttämätöntä, rikkoa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paketoi pehmeä paketti hauskalla tavalla – katso helppo ohje pehmeän paketin paketointiin!

Tantta -47

Kiitos vinkistä. Olen tehnyt jo tämän vuoden paketit. Tallennan ohjeen ensi vuotta varten

Sinun täytyy kommentoidaksesi.