Askartelu

Paketointi: Kääri joululahjat saajansa näköisiin paketteihin – ihanat ideat paketointiin

Paketoi joululahjat tänä vuonna kuvioihin, kransseihin ja koristeisiin. Kurkkaa ideat ja inspiroidu!

Joululahjojen paketointi voi tuskastuttaa, jos pää lyö tyhjää ideoiden suhteen eikä askartelu ole ominta alaa. Kaunis paketti voi kuitenkin tuoda yhtä paljon iloa kuin sisältä löytyvä aarre. Miksi et siis tänä jouluna panostaisi sisällön lisäksi myös ulkokuoreen?

Lue lisää: Ilmainen joululahja ilahduttaa mutta on kevyt kukkarolle – 6 x ihana ilmainen joululahja

Kokosimme yhteen muutamia paketointi-ideoita, joiden ansiosta kimaltelevat joulupukki-lahjapaperit voi jättää suosiolla kauppaan. Mihin ideaan sinä tartut tänä vuonna?

Pienet, itse tehdyt kranssit ovat näyttävä yksityiskohta paketoinnissa. Kaunis ja maanläheinen paketti syntyy yksivärisestä paketointipaperista ja pellavanarusta sekä itse askarrellusta minikranssista. Kranssin voi asettaa joko suoraan lahjapaperin päälle tai vaikka koristeellisen nauhan päälle. Nauhan väriä vaihtamalla paketti saa helposti uuden ilmeen!

Mitäänsanomaton paketti herää henkiin pikkukikoilla

Lahjojen paketointi ei vaadi valtavaa vaivannäköä, sillä kaunis joululahjapaketti syntyy pikkukikoilla. Valmiiksi paketoituja lahjoja voi piristää esimerkiksi nahkapaperista tehdyillä pakettikorteilla tai hurmaavan pehmoisilla tupsuilla!

Myös perinteinen rusetti pitää vuodesta toiseen pintansa lahjapakettien koristelussa. Jos harjoittelusta huolimatta silkkinauhaista solmittu rusetti ei koskaan tunnu asettuvan oikein, apu löytyy tästä helposta vinkistä.

Pelkäsitkö, että perinteet on jo kokonaan hylätty lahjojen paketoinnissa? Ei suinkaan. Perinteet voi kuitenkin päivittää nykyaikaan yllättävän vaivatta.

Raakoja perunoita on käytetty koristelussa jo vuosikausien ajan. Perunalla voi kuitenkin askarrella myös modernimpaan makuun – koristele eleettömän tyylikkäälle lahjapaperille uusi ilme perunaleimasimella.

Lue lisää: Koristele joulupaketit perunaleimasimella – näin neuvottiin jo vuonna 1947

Jouluherkkujen paketointi

Jouluherkkujen ja ruokalahjojen paketoinnissa lahjan sisällöllä on merkitystä. Pakkaatko maistuvat herkut tänä vuonna lasipurkkeihin vai rasioihin?

Löytyikö kaupasta, kirpputoreilta tai kodin kaappien kätköistä komeita lasipurkkeja, jotka ovat kuitenkin syystä tai toisesta jääneet käyttämättä? Joulun herkullisimmat lahjat säilötään sieviin lasipurkkeihin ja säilytysastiat somistetaan ihanin yksityiskohdin. Viehättävä jouluvieminen on valmis annettavaksi!

Lue lisää: Jäikö jouluruokaa yli? 6 ruokaa joulun tähteistä

Vaikka lasipurkki on oiva ulkokuori levitteille ja marmeladeille, kuivemmat herkut voi pakata myös paperiseen lahjarasiaan. Jouluisia lahjarasioita varten tarvitset vain napakkaa paperia, muutaman ompelukorin aarteen ja hieman sorminäppäryyttä. Koristele rasiat vielä saajansa näköisiksi erilaisilla koristeilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paketointi: Kääri joululahjat saajansa näköisiin paketteihin – ihanat ideat paketointiin

Mirjam

Aineeton joululahja, hyvä idea…

Sinun täytyy kommentoidaksesi.