Askartelu

Ilmapallokortti poksauttaa rakkaudenosoitukset esille – katso ohje ja askartele hauska äitienpäiväkortti

Ilmapallokortin juju piilee ilmapallojen sisään sujautetuissa rakkausviesteissä ja silkkipaperipaperikonfeteissa. Kun täyteen puhalletut pallot puhkaisee, viestit ja konfetit satavat ulos palloista.

Ilmapallokortti on hauska tapa kertoa tunteistaan. Ilmapallokortin tekeminen on helppoa, ja tarvikkeet löytyvät todennäköisesti kotoa jo valmiiksi. Tämä äitienpäiväkortti valmistuu mukavasti pientenkin lasten kanssa, kun lapset osallistuvat rakkausviestien kirjoittamiseen.

Lue myös: Kauneimmat äitienpäivärunot – valitse mieleisesi

räjähtävä ilmapallokortti on hauska äitienpäiväkortti

Tee itse äitienpäiväkortti: Näitä tarvikkeita tarvitset

Lue myös: Paras äitienpäivälahja? Tämän listan avulla hankit täydellisen lahjan

Tee itse äitienpäiväkortti

1. Leikkaa A4-kokoinen kartonki puoliksi niin, että saat kaksi A5-kokoista kartonkia. Taita vielä A5-kokoinen kartonki puoliksi, jolloin saat kaksiosaisen, A6-kokoisen kortin. Tee kortin toiseen osaan, puolivälin paikkeille kaksi vierekkäistä viiltoa ilmapalloja varten.

askartele ilmapallokortti

2. Leikkaa pilvet paperista ja liimaa kiinni korttiin. Voit koristella kortin myös esimerkiksi sateenkaarella tai auringolla.

3. Liimaa kortin toinen puoli koristellun kortin nurjalle puolelle niin, että koristelu jää esiin. Liimaa kartonki kiinni reunoista eli jätä ainakin lovien kohta liimaamatta.

askartele äitienpäiväkortti

4. Leikkaa saksilla tai kuvioleikkurilla moninkerroin taitelluista silkkipapereista pieniä, halkaisijaltaan noin 0,5 cm kokoisia pyörylöitä konfeteiksi.

5. Leikkaa piirustuspaperista kapeita suikaleita, joihin kirjoitat kivoja asioita kortin saajasta. Rullaa suikaleet napakoiksi rulliksi. Voit tehdä toivotukset korttia varten myös leiman avulla tai käyttämällä valmiita kirjaintarroja. 

6. Ujuta viestit ja konfetit tyhjien ilmapallojen sisälle. Voit käyttää apuna esimerkiksi lyijykynän tylppää päätä tai pyydä kaveria avuksi levittämään ilmapallon suuaukkoa suuremmaksi, jolloin konfetit on helpompi saada pallon sisään.

7. Pujota lopuksi täytetyt ilmapallot kortin lovikohtaan sydämen muotoon ja sido pallojen päät yhteen nauhalla.

räjähtävä ilmapallokortti on hauska äitienpäiväkortti

Tämä äitienpäiväkortti tarvitsee käyttöohjeen – kirjoita se kortin toiselle puolelle

Vaikka ilmapallokortti on kaunis sellaisenaan, sen todellinen potentiaali pääsee esille, kun ilmapallot puhaltaa. Muista siis kirjoittaa korttiin esimerkiksi seuraavanlainen käyttöohje:

Tämä kortti on räjähtävä rakkaudenosoitus. Puhalla molemmat ilmapallot täyteen ja solmi ne kiinni. Ripusta ilmapallot roikkumaan esimerkiksi pöydän yläpuolelle ja puhkaise ne – saatat yllättyä!

Lue myös: Äitienpäiväbrunssi on ihana yllätys – kata pöytään suolaisia ja makeita herkkupaloja

Katso videolta, miten ilmapallokortti räjähtää

Lue myös Kaksplussan juttu: Milloin on äitienpäivä? Ihanat lahjaideat ja vinkit

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ilmapallokortti poksauttaa rakkaudenosoitukset esille – katso ohje ja askartele hauska äitienpäiväkortti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.