Neulonta Tilaajille

Neulekoulu: avonaisten silmukoiden luominen ristikkäin

Joskus neuleen alkuun täytyy saada avonaiset silmukat, jotta kappaletta voi neuloa myös toiseen suuntaan. Silloin silmukat luodaan apulangalle, joka puretaan lopuksi pois ja aloitusreunan silmukat nostetaan puikolle.

Avonaiset aloitussilmukat ovat tarpeen esimerkiksi, kun kappaletta halutaan jatkaa aloitusreunan suuntaan tai kappaleet halutaan yhdistää silmukoimalla. Esimerkiksi lasten neuleissa voi joustinneuleen neuloa lopuksi avoimiin silmukoihin ja sovittaa pituudet.

Tarvitset tähän silmukoiden luomistapaan puikon ja työhön tulevan langan lisäksi apulangan, joka on reilusti pidempi kuin aloitusreunan leveys. Valitse apulangaksi eri värinen lanka, joka erottuu helposti purettaessa. Itse silmukoiden luominen tapahtuu kuten tavallisesti ristikkäin luoden, mutta kahdella langalla. Apulanka puretaan lopuksi pois ja avonaiset silmukat nostetaan puikolle. Jutussa on oma video silmukoiden luomisesta ja apulangan purkamisesta.

Koska apulangan purkaminen on aika hidasta, ristikkäin luodut avonaiset silmukat sopivat parhaiten pieniin töihin.

Tee näin

Katso videolta, miten avonainen silmukka luodaan ristikkäin. 

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulekoulu: avonaisten silmukoiden luominen ristikkäin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.