Neulonta

Neulottu tyynypäällinen valmistuu vauhdilla – kurkkaa ohje ja pane puikot laulamaan 

Neulo simppeli ja sievä tyynynpäällinen helposti ohjeellamme. Projektiin tarvitset langan ja puikkojen lisäksi sisätyynyn, virkkuukoukun ja iloa. 

Tämän tyynyn juju on sen ruksimaisessa kuviossa ja tupsuissa. Neulottu tyynynpäällinen aloitetaan keskeltä ja neulotaan suljettuna sileänä neuleena. Kulmissa lisätään silmukoita, jolloin kappaleet pysyvät tasona. Yhteen sivuun ommellaan vetoketju ja muut yhdistetään virkkaamalla. Kulmiin kiinnitetään lopuksi tupsut.

Lue myös: Väripilkku sohvalle! Opi uusi tekniikka ja kirjovirkkaa Molla Millsin suunnittelema tyyny 

Neulottu tyynynpäällinen – näitä tarvikkeita tarvitset

Tiheys: 13 s ja 16 krs sileää neuletta = 10 cm.

Mallineuleet: Sileä neule: neulo suljettuna neuleena kaikki krs:t oikein.

Koko: 40×40 cm

Neulo tyynynpäällinen näin

Aloita keskeltä: Luo sukkapuikoille 8 s ja laita joka toisen s:n kohdalle merkki, työhön tulee 4 merkkiä. Aloita suljettuna neuleena sileä neule ja lisää samalla merkittyjen s:iden molemmin puolin 1 s siten, että neulot 1 s:n etu- ja takareunastaan oikein. Työhön tulee aina 8 uutta s:aa. Toista tällaiset lisäykset joka 2. krs vielä 24 kertaa =208 s.

HUOM: Vaihda työhön pyöröpuikko, kun sukkapuikot käyvät liian lyhyiksi. Jatka lisäyksiä ja neulo samalla vuorotellen 1 krs nurin, 1 krs oikein kunnes työssä on 3 nurjaa raitaa. Päätä s:t oikeaa neuloen.

Tee toinen kappale samoin.

Viimeistely: Levitä kappaleet alustalle mittoihinsa, kostuta sumuttamalla nurjalta puolelta ja anna kuivua. Aseta kappaleet oikeat puolet vastakkain ja virkkaa 3 sivua yhteen piilosilmukoin. Käännä työ oikein päin ja kiinnitä avoimeen sivusaumaan vetoketju. Tee vielä joka kulmaan hapsutupsu. Laita sisätyyny paikoilleen ja sulje vetoketju.

Neulottu tyynynpäällinen sopii moneen eri sisustusmakuun.
Neulottu tyynynpäällinen sopii moneen eri sisustusmakuun. Kuva: Svarta Fåret

Lankatiedustelut: www.eiranlangat.fi, p. 050 329 5556.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö -lehdessä 1/2022.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulottu tyynypäällinen valmistuu vauhdilla – kurkkaa ohje ja pane puikot laulamaan 

Sinun täytyy kommentoidaksesi.