Ompelu

Keppihevonen tarvitsee tietysti riimun ja suitset – ota talteen helppo ohje, jolla teet kummatkin!

Keppihevosen suitset ja riimu on helppo tehdä itse samalla ohjeella. Katso ohje!

Keppihevosen suitset ja riimu valmistuvat tuossa tuokiossa. Keppihevoselle tarkoitettu, yksinkertaistettu riimu muodostuu kolmesta osasta: kahdesta turvan ympäri kiertävästä osasta ja pään sivuilta sekä korvien takaa kulkevasta osasta. Riimusta saa tehtyä pienillä lisäyksillä helposti myös keppihevosen suitset.

Lue myös: Jokaisen keppariharrastajan toiveohje: Tee itse keppihevonen – tulosta kaava ja katso ohjeet ompeluun!

Keppihevonen ja riimu

Tarvikkeet keppihevosen riimuun

Keppihevosen riimu: Ohje

1. Ota ensin mitta turvan päältä siten, että nauha ulottuu suupielestä toiseen. Leikkaa sopiva mitta nauhaa. Mikäli käyttämäsi nauha on keinokuitua, polta nauhan päät liestymisen estämiseksi. Vaihtoehtoisesti voit ommella nauhan päihin kaksinkertaisen taitoksen.

2. Pujota rengas nauhan kumpaankin päähän, ja taita nauhaan taitos siten, että rengas jää väliin. Ompele suoralla.

Tee ensin riimun turpaosa, joka muodostuu kahdesta kappaleesta.

3. Mittaa sitten leuan alle tuleva osa. Kiinnitä nauhan päädyt nuppineulalla kiinni renkaaseen ja varmista, että pituus on sopivan napakka. Polta taas päädyt, ja ompele taitteet.

suitsien ohje

Riimun kolmas osa kiinnittyy molemmilta puolilta renkaaseen ja kiertää ylhäältä keppihevosen korvien takaa.

4. Mittaa seuraavaksi riimun kolmas nauha. Se alkaa renkaasta, kulkee posken päältä päätyen korvien taakse ja kiinnittyen pään toisella puolella taas renkaaseen. Päättele ja ompele nauha samalla tapaa kuin muutkin nauhat.

5. Voit halutessasi ommella nauhoihin koristenauhoja tai ommella turvan päälle tulevaan osaan pehmukkeen tekoturkiksesta. Tekoturkista varten turpaosa tulee jättää hieman väljemmäksi, jotta pehmuke mahtuu sen ympärille.

Keppihevosen riimu

Valmiin riimun voi jättää riimuksi tai askarrella siitä suitset.

Keppihevosen suitset: Tarvikkeet

Tarvikkeet ohjiin

Tarvikkeet kuolaimiin

Keppihevosen suitset

Keppihevosen suitset saa askarreltua riimusta helposti pienillä lisäyksillä.

Keppihevosen suitset: Ohje

1. Lisää valmiiseen riimuun nauha, joka kulkee otsalta leuan alle. Mittaa nauha siten, että suitset ovat hevosen päässä. Vedä nauha korvien edestä leuan alle molemmin puolin, ja kiinnitä se nuppineulalla oikeaan kohtaan riimua. Katso, että remmin päät ylettyvät leuan alla muutaman sentin matkalta päällekkäin. Leikkaa pois ylimääräiset, ja polta nauhan päät, jotta ne eivät liesty.

Keppihevosen suitset

2. Ompele tarranauhan toinen puoli kiinni remmin toiseen päähän ja toinen toiseen. Ompele lopuksi nauha kiinni riimun nuppineuloilla kiinnitetystä kohdasta.

Keppihevosen suitset

3. Tee ohjat: Polta nauhan päät ja pujota avainlukot nauhan kumpaankin päähän. Taita nauha lukon lenkin päälle ja ompele kiinni. Kiinnitä ohjat suitsiin.

ohjain

4. Tee kaksiosaiset nivelkuolaimet: Kuolaimet voi tehdä myös narusta. Tässä ohjeessa ne kieputellaan rautalangasta. Leikkaa rautalankaa kaksi pätkää. Taita rautalangat kaksinkerroin, ja pujota ne yhteen. Kieputtele rautalangat kuvan osoittamalla tavalla.

kuolaimet

5. Mittaa kuolaimien sopiva pituus pujottamalla kuolaimet kiinni suitsien renkaisiin, kun suitset ovat keppihevosen päässä. Irrota kuolaimet, ja leikkaa ylimääräinen rautalanka pois.

6. Vedä suitset pois kepparin päästä, ja kiinnitä kuolaimien päät kiinni suitsien renkaisiin. Kieputtele yli jäävä rautalanka kiinni kuolaimeen. Purista rautalangan pää mahdollisimman tiiviisti kiinni kuolaimeen. Kieputa sitten koko matkalta kuolaimen kumpaankin osaan metallin väristä teippiä. Näin kuolaimesta tulee jämäkämpi ja rautalankojen päät eivät riko hevosen suuta.

kuolaimet

Materiaalit: Eurokangas

Kommentoi

Kommentoi juttua: Keppihevonen tarvitsee tietysti riimun ja suitset – ota talteen helppo ohje, jolla teet kummatkin!

Kht Shelwer

Moi! Ihania ideoita, ite oon tehny kaikkee sun ohjeilla! 😍

Sara

Oli muuten todella hyviä ideoita tein niistä kepparin ja pikkusiskolle leikkikeittiön oon 10v

Sinun täytyy kommentoidaksesi.