Virkkaus

Tarun taiteilemat virkatut eläimet ihastuttavat somessa – katso suloiset kuvat! 

Taru Rahkama virkkasi hellyyttäviä eläimiä ensin lahjaksi lapsenlapsilleen mutta tekee niitä nyt myös tilauksesta muille. Ulkomuistista tehtyjä pupuja on syntynyt jo 300.

Keskellä kuvaa istuu neljä virkattua kaverusta. Suloiset unipuput ovat pukeutuneet värikkäisiin haalareihin ja mekkoihin. Pitkäkorvien päitä koristavat värimaailmaltaan vaatetukseen sopivat unimyssyt.

Hellyyttävät pehmolelut ovat lähtöisin Taru Rahkaman virkkuukoukusta. 61-vuotiaan, Lohjan Sammatissa asuvan käsityöintoilijan tekeleet ovat herättäneet ihastusta Kotilieden Käsityöryhmässä Facebookissa jo puolen vuoden ajan.

”Julkaisut ovat saaneet paljon tykkäyksiä ja kommentteja, joissa eläimiä on kehuttu ihaniksi ja söpöiksi. Messengerin kautta on tullut jonkin verran pyyntöjä, joissa kysellään, teenkö eläimiä tilauksesta”, Rahkama kertoo.

Lue myös: Virkkaa pikkuiselle lahjaksi suloinen hiiri suosikkileluksi

Virkatut eläimet
Unipuput ovat keränneet tykkäyksiä ja ihastelua Facebookissa.

Ohje säilössä omassa päässä

Kun korona tyhjensi Rahkaman kalenterin viime keväänä, syntyi ajatus alkaa virkata eläimiä tylsyyden tappamiseksi. Ensimmäiset yksilöt päätyivät ilahduttamaan lapsenlapsia.

”Olen tottunut siihen, että kädet käyvät koko ajan. Minulla on neljä lastenlasta, joten mietin, osaisinko tehdä heille syntymäpäivälahjoiksi leluja.”

Amigurumeja netissä ihastellut Rahkama ei jaksanut keskittyä pikkutarkkoihin virkkausohjeisiin vaan päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä. Lopputuloksena syntyi hellyyttävän suloisia eläimiä, joihin lapsenlapset ihastuivat.

https://www.instagram.com/p/CRWlDm2gHLI/

Tarkkoja ohjeita eläinten virkkaamiseen Rahkama ei osaa Facebookissa niitä tiedusteleville antaa, sillä valmiista ohjeista vaikutteita saaneet mallit ovat säilössä pelkästään omassa päässä. Ohjeiden kirjoittaminen ylös ei ole tuntunut luontevalta.

”Olen tehnyt ainakin 300 pientä unipupua, joten ohje on jo jäänyt päähän. En aina muista tarkkaan, mitä teen. Ajattelen niin, että kyse on kuitenkin käsitöistä, joiden kuuluukin olla aina hieman erilaisia. Tärkeää on, että ne ovat mielestäni kivan näköisiä.”

Materiaaleina virkatuissa eläimissä Rahkama käyttää erivärisiä ja -paksuisia puuvillalankoja ja ympäristöystävällistä kierrätysvanua, joilla eläimet täytetään. Lisäksi jokaiseen laitetaan pieni handmade-merkki. Lasten leikeissä herkästi likaantuvat eläimet kestävät konepesun.

Lue myös: Virkkaa tuolin- tai ruukunpäällinen – helppo ohje

Eläimiä myös tilauksesta

Facebookissa omaa virkattua eläintä tiedustelevien iloksi Rahkaman käsissä syntyneet pehmolelut eivät päädy pelkästään lapsenlapsille.

Miinan Mökissä Lohjan Sammatissa järjestettiin kesäkuun lopusta heinäkuun alkuun kestänyt myyntinäyttely, jossa Rahkama oli esittelemässä ja myymässä aikaansaannoksiaan. Pienen unipupun sai ostaa itselleen 17 euron hinnalla.

Näyttelyn jälkeen Rahkama on jatkanut Messenger-tiedusteluihin vastaamista ja virkannut eläimiä tilauksesta, kun aikaa ja innostusta on riittänyt. Pienten unipupujen hinnat ovat pyörineet 15 eurossa, ja suuremmille, vielä näytille laittamattomille pitkäkorville Rahkama on kaavaillut 25 euron hintaa.

Rahkama on virkannut noin 300 pientä unipupua. 
Rahkama on virkannut noin 300 pientä unipupua.

Itseoppinut käsityöintoilija

Käsitöiden tekemisestä Rahkama on ollut innostunut jo pienestä saakka. Alle kouluikäisen tytön käsissä syntyi esimerkiksi nukenvaatteita. Nykyisin virkkuu- ja neulontatyöt valmistuvat kätevästi samalla televisiota katsellessa.

”Olen vähän sellainen ährääjä, jonka täytyy oppia. Olen aina arvostanut käsitöitä ja sitä, että ihmiset osaavat tehdä käsillään. Käsityöt ovat sellainen asia, että jos joku muu osaa, niin minunkin täytyy osata.”

Itseoppinut Rahkama ei ole käynyt kursseilla eikä opiskellut käsitöiden tekemistä, vaan sisu ja halu oppia tekemisen kautta ovat rohkaisseet eteenpäin.

Rahkama tekee mielellään sukulaisilleen, perheelleen ja lapsenlapsilleen lähestulkoon mitä tahansa virkattua tai neulottua. Viime aikoina virkatut eläimet ovat pitäneet kiireisinä, mutta suunnitteilla on myös muita käsityöprojekteja.

”Olen alkamassa tehdä miniälle villatakkia. Vielä ei ole tarkalleen päätetty, minkälainen takista tarkalleen ottaen tulee, mutta todennäköisesti käytän ohjetta apuna.”

Rahkaman käsitöihin voi tutustua Instagramissa, jossa hän ylläpitää tiliä nimeltä tarunharrastus.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tarun taiteilemat virkatut eläimet ihastuttavat somessa – katso suloiset kuvat! 

Peukalo keskellä kämmentä

Ihania ja aivan liian halpoja kun tuolla hinnalla ei taida saada edes kaukomailla teollisesti tehotuotettuja pupuja/ leluja. Näistä taitaa olla perittäviksi/ muistoksi asti.
Pieni saisi olla vähintään 25-27 euroa. Ja isommat sitä mukaan.😊

Tuula Heikkinen

Miten Kotilieden ohjeita voisi tulostaa? Sähköpostin tekniikalla en ole onnistunut kuin saamaan etusivun. T. Tuula

Sinun täytyy kommentoidaksesi.