Huonekasvit

Kuinka nerokasta! Ilmakasvi saa kauniin amppelin himmelistä – katso helppo ohje ja kokoa näyttävä asetelma

Tee ilman multaa pärjäävälle ilmakasville amppeliksi geometrinen himmeli. Sen kokoaminen sujuu helposti. Materiaalina voi käyttää rautakaupasta myytävää ohutta metalliputkea, muovipillejä ja tietysti olkea.

Joulukoristeena tuttu himmeli sopii moderniksi ilmakasvien amppeliksi. Ilmakasvi-amppeli on helppo tehdä.

Lue myös: Tunnetko jo tämän vihersisustustrendin? Lasipurkista ja muutamasta kasvista loihdit upean terraarion

Kokoa perusmalli yhdelle ilmakasville eli tillandsialle kodiksi. Jos innostut, syntyy himmeleistä ilmakasvien kera komea kokonaisuus.

Ilmakasvi-amppeli syntyy näillä tarvikkeilla:

Kokoa himmeli tillandsialle tällä ohjeella:

Lyhennä putket tai pillit sopivaan mittaan. Monelle pienemmälle ilmakasville sopiva himmeli syntyy 10–14 cm:n pituisista putkista tai pilleistä. Tasapitkillä putkilla syntyy kuutiota muistuttava malli.

Halutessasi voit tehdä pisaraa muistuttavan himmelin käyttämällä 8 lyhyempää putkea ja 4 pitkää. Kuvan pisaranmallisen himmelin tekoon on käytetty lyhyitä 6 cm:n mittaisia putkia ja pitkiä 12 cm:n mittaisia.

Mittoja muuntelemalla muuttuu myös himmelin koko ja ­muoto. Mitä pidemmät metalliputket tai pillit, sitä suurempi himmeli.

Tarvikkeet himmeliin

Pujota reilun kahden metrin mittaiseen siimaan kolme ensimmäistä putkea ja vie ne noin 20 cm päähän siiman loppupäästä. Muodosta pilleistä kolmio ja tee solmu.

Lisää kaksi putkea ja muodosta niistä toinen kolmio kiinni edelliseen ja tee solmu. Pujota taas kaksi putkea siimaan ja solmi kolmas kolmio kiinni edellisiin.

Ilmakasvi-amppelin ohje

Jatka lisäämällä kaksi pidempää putkea, jotka muodostavat neljännen, pidemmän kolmion, jos teet pisaranmallista himmeliä. Kuutiota tehdessäsi kaikki putket ovat samanmittaisia.

Sido langanpää kiinni kolmannen kolmion kulmaan. Lisää sen jälkeen lyhyt putki ja sido pitkän langan pää aivan kiinni ensimmäiseksi pujotetun putken päähän, jolloin ne yhdistämällä muodostuu himmelin alaosa. Kiristä ja solmi.

Himmelin ohje

Lisää sitten kaksi pitkää putkea pitkään lankaan ja solmi pitkä lanka aloituslangan pään kanssa. Vie siiman päät himmelin kärkiin pujottamalla ne putkien läpi eri kautta. Pidä mallia käsissä, jolloin huomaat, että siitä muodostuu pyramidia muistuttava malli, jossa on kaksi siivekettä.

Kiristä ja solmi langat napakasti, jolloin himmelin muoto on valmis. Jätä pitkä langanpää ripustusnaruksi ja lyhennä loput. 

Ilmakasvi-amppeli

Ripusta himmeli roikkumaan ja sujauta sisälle ilmakasvi.

Juttu on julkaistu Maalla-lehdessä 2/2020. Haluatko lukea lisää ihania tarinoita maalaiselämästä ja inspiroitua kauniista maalaiskodeista? Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuinka nerokasta! Ilmakasvi saa kauniin amppelin himmelistä – katso helppo ohje ja kokoa näyttävä asetelma

Sinun täytyy kommentoidaksesi.