Huonekasvit

Kasvata pääsiäisruoho popcornista – katso videolta, miten maissinjyvät kasvavat!

Tiesitkö, että pääsiäisruoho kasvaa myös popcornista? Kokeile popcornin kasvatusta näillä ohjeilla, ja katso, miten maissinjyvistä kasvaa kaunis rairuoho.

Pääsiäisruoho popcornista on hauska vaihtoehto perinteiselle rairuoholle. Popcornin kasvatus tuottaa perinteista ruohoa hieman tuuheamman ja leveämmän ruohon. Maissinjyvien kasvua on jännittävää seurata.

Lue myös: Pääsiäisaskartelu tuo kotiin juhlatunnelman – katso parhaat ideat ja ohjeet!

Popcornin kasvatus pääsiäisruohoksi.
Pääsiäisruoho kasvaa maissinjyvistä noin viikossa. Kotiliesi testasi, miten popcorn-pääsiäisruohon kasvatus onnistuu käytännössä, ja antaa nyt vinkit parhaimpaan lopputulokseen. © Anni Reenpää

Rairuohon voi myös kasvattaa vehnästä ja ohrasta. Kaikkiin sopii suunnilleen samanlainen kasvatustapa. Tärkeintä on suihkutella ja kastella jatkuvasti, jotta ruoho ei pääse kuivahtamaan ja nuukahtamaan.

Pääsiäisruohon kasvattaminen popcornista, eli kypsentämättömistä maissinjyvistä, kestää muutamasta päivästä pariin viikkoon. Kestoon vaikuttaa kylvöksen kosteus, sen saama valo ja lämpötila.

Maissinversoista tulee leveämmät ja jykevämmät kuin tavallisen rairuohon versoista. Jos maissinjyvät ripottelee tarpeeksi tiheästi, versojen latvoihin on helppo asetella pääsiäistipuja koristeeksi.

Maissin kasvatus pääsiäisruohoksi on helppoa. Et tarvitse kuin yhden pussillisen popcornia, multaa, vettä ja aurinkoa. Lue ohjeet kasvatukseen tästä:

Lue myös Anna.fi:stä: Tipu, trulli vai pupu? Vastaa 7 kysymykseen ja kerromme, mikä pääsiäishahmo olet!

Pääsiäisruoho popcornista eli maissinjyvistä.
Pääsiäisruohon voi halutessaan leikata lyhyemmäksi ja tasaiseksi, ja ruohon voi koristella tipuilla.

Katso videolta, miten pääsiäisruoho kasvaa maissinjyvistä

Kotiliesi testasi, miten pääsiäisruohon kasvatus popcornin jyvistä käytännössä onnistuu. Katso videolta, miten maissinversot kasvoivat:

Kotilieden kokeilussa maissinjyviä ei pidetty vedessä yön yli ennen kylvämistä. Maissit kasvoivat kovin hitaasti – vihreää oli näkyvissä vasta reilun viikon jälkeen. Jyvien pitäminen vedessä ennen kylvämistä saattaisi nopeuttaa kasvua.

Viljelmä oli isokokoinen puska noin kaksi viikkoa kylvöstä. Jotkut maissinversot kasvoivat hitaammin kuin toiset, ja jotkut maissinjyvät eivät tuottaneet versoa ollenkaan.

Näyttäisi siltä, että mullan alla olevat jyvät kasvoivat nopeammin. Suosittelemme siis peittämään maissinjyvät kokonaan mullalla.

Versot meinasivat moneen otteeseen kasvaa vinoon tai yksipuolisesti. Astian kääntely auttoi tähän pulmaan.

Kylvös oli ikkunanlaudalla kuuman patterin yläpuolella, ja jatkuva kosteutus oli siksi erityisen tärkeätä, muuten kasvu tyrehtyi. Jos pidät maissiruohokylvöstä porottavassa auringonpaisteessa tai muuten lämpimässä paikassa, muista kastella kylvöstä tiuhaan tahtiin.

Lopputulos on tuuhea, ja kasvu jatkuu terhakkaana vielä viikkojenkin päästä. Latvoja voi saksia haluamaansa muotoon. Kotiliesi suosittelee kokeilemaan!

Onko sinulla kokemusta popcornin tai muiden vaihtoehtoisten rairuohojen kasvatuksesta? Kerro meille!

Juttua muokattu 1.4.2020: Ohjeeseen lisätty, että siinä käytetään kypsentämätöntä popcorn-pussia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvata pääsiäisruoho popcornista – katso videolta, miten maissinjyvät kasvavat!

epätietoinen

Ovatko maissin versot syöntikelpoisia makunsa ja terveyden kannalta?

Vähemmällä vaivalla

Riittää kun kuivat maissinjyvät (popcorn-nimellä myydään pussissa mausteitta) kylvää suoraan märkään multaan melko tiheään ja huolehtii ettei multa kuiva varsinkaan alkuvaiheessa kylvön jälkeen. Kasvuprosentti siemenillä on suuri ja nämä ovat helppo hoitaa. Näyttävän yli 20cm:n lehtivarret kasvavat.

Jabe-65

Kuusen siemeniä meinasin kokeilla

Eliisa😊

Sinapinsiemenistä (maustehyllystä) kasvaa nopeasti kaunis ruoho jossa pienet lehdet ja voi myös syödä🤗

Talonpoikaisjärki

Vaikuttaa aika kornilta puhua popcornin kasvattamisesta, kyse on maissinjyvistä. Popcorniksi ne muuttuvat paistamalla. Jos laitat multaan popcornis, siitä ei kasva mitään… 😄😄😄

Maija

Popcorn ruoho onnistui hyvin. Kestääkö ruoho miten kylmää?

Ajattelin ruohoa ulkoruukkuihin, mutta missä vaiheessa mahtaa ulkona selvitä?

Tulip

Mulla ei onnistunut mikropopparipussista. Niissä varmaan öljyinen pinta… Kun jostain sais pienen annoksen pelkkiä jyviä.

Vehreä velho

Sain kypsentämättömiä jyviä K-marketista, Pirkka.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.