Huonekasvit

Uudet huonekasvit piristävät

Tutuista huonekasvilajikkeista on nyt tarjolla piristäviä uutuuslajikkeita. Silmäile kevään uutuuslajikkeita ja solmi uusi tuttavuus! Mieti myös, haluatko helppohoitoisen vai vaativan kasvikaverin.

Vaikka vanhat huonekasvit ovat näyttäviä ja kiitollisia kasvattaa, kannattaa nyt tutustua niiden uusiin lajikkeisiin. Näistä yksi helpoimmin hoidettavia ja lisättäviä huonekasveja on kirjorönsylilja. Sen lehtien leveys ja raidoitus vaihtelee lajikkeittain.

Suosiotaan jatkavat myös mehikasvit, joiden vesivarastot riittävät talvella jopa viikoiksi. Kasteluntarvetta vähentää monilla lajeilla myös lehdistön vahapeite tai karvat.

Uusi huonekasvi x 5

1. Rönsylilja Bonnie (Chlorophytum comosum)

Rönsylilja Bonnien lehdet ovat kiertyneet kuin rusettinauhat. Mätäsmäisesti kasvava kirjorönsylilja kasvattaa runsaasti rönsytaimia, joista sitä on helppo lisätä pistämällä ne multaan. Rönsyliljat viihtyvät valoisassa paikassa, tavallisessa huoneenlämmössä. Kastelu saa olla kerralla runsasta ja multa välillä kuivahtaa.

2. Aaloe Jurassic Spider (Aloë humilis)

Aaloe Jurassic Spider on mielenkiintoinen, uusi tuttavuus. Sen ohuet mutta napakat versot kiemurtavat hauskasti taimen keskeltä hämähäkin jalkojen tavoin. Kasvi viihtyy valoisassa paikassa ja sitä kannattaa kastella vain kohtuudella.

3. Kiiltomuori ’Palermo Prestige’ (Peperomia clusiifolia)

Kiiltomuori kasvaa laakeana, kiiltävä- ja tervelehtisenä. Kuten muutkin muorinkukat, se viihtyy valoisassa ja lämpimässä. Lisäämiseen sopivat keväällä leikatut latvapistokkaat, joiden kannattaa antaa kuivahtaa ennen hiekkamultaan panemista.

4. Potkuripaunikko Boomerang (Crassula perfoliata var. falcata)

Potkuripaunikon paksuja, sinertäviä lehtiä peittää vahamainen pinta. Laji viihtyy valoisassa paikassa huoneenlämmössä. Suositeltavaa on kuitenkin hieman laskea lämpöä talveksi muutamalla asteella. Potkuripaunikko kastellaan kerralla kunnolla ja annetaan sitten kuivahtaa kastelujen välillä.

5. Muorinkukat Micro Maranza ja Viva Verona (Peperomia)

Muorinkukat hyötyvät lisävalosta, jolloin ne voi sijoittaa syvemmällekin huoneeseen. Muorinkukat pitävät reilusta kertakastelusta, mutta multa saa kuivahtaa kastelujen välillä.

Lue lisää viherkasveista:
Huonekasvien mullanvaihto tehdään keväällä
Huonekasvien lisäys
Huonekasvien hoito – viisi vinkkiä
Huonekasvien kastelu – viisi vinkkiä
Helppoja viherkasveja kotiin

Kuvat: Pekka Holmström

Kommentoi

Kommentoi juttua: Uudet huonekasvit piristävät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.