Kodinhoito

Airfryerin puhdistus vaihe vaiheelta: Näin saat pinttyneenkin lian irti – ja vältät laitteet naarmuuntumisen

Älä anna rasvan tai lian kertyä kiertoilmakypsentimen koriin. Katso ohjeet airfryerin puhdistukseen.

Airfryer eli kiertoilmakypsennin on syytä puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Kun airfryerin puhdistus tehdään säännöllisesti, friteerauskoriin kertyneestä rasvasta ja muusta liasta pääsee eroon vaivatta ja hellävaraisesti.

Lue myös: Testasimme airfryerit kolmesta eri hintaluokasta – halvin laite yllätti tehollaan ja erityisen rapeilla lohkoperunoilla

Airfryerin puhdistus vaihe vaiheelta

  1. Anna airfryerin jäähtyä hetken aikaa käytön jälkeen. Voit pyyhkiä mikrokuituliinalla laitteen ulkopinnan jäähtymisen aikana.
  2. Tarkista käyttöohjeista, voiko friteerauskorin pestä astianpesukoneessa. Jos voi, laita kori astianpesukoneeseen.
  3. Irrota friteerausastia laitteesta ja laske siihen vettä ja tilkka astianpesuainetta. Anna vaikuttaa 10-30 min. Pese pehmeällä sienellä tai tiskiharjalla. Huuhtele ja kuivaa.
  4. Toinen vaihtoehto on pestä friteerausastia ja -kori vedellä ja pehmeällä sienellä tai tiskiharjalla astianpesuaineen kera. Huuhtele ja kuivaa. Varo karheiden sienten käyttöä naarmuuntumisen takia.
  5. Laitteen yläosassa olevat lämpövastukset kannattaa tarkistaa kerran kuussa. Pyyhi ne kostealla mikrokuituliinalla.
airfryerin puhdistus
Friteerauskorin herkkä pinnoite voi mennä pilalle, jos koria pesee liian karhealla sienellä. © iStockphoto

Näin teet tehopuhdistuksen airfryerille

Välillä airfryerin puhtaaksi saaminen voi kaivata astianpesuainetta järeämmän aineen. Pinttyneeseen likaan tepsii parhaiten ruokasoodasta valmistettu tahna.

Sekoita 1/2 dl ruokasoodaa ja vähän vettä niin, että syntyy tahna. Levitä tahna kostella sienellä friteerausastiaan ja -koriin. Anna vaikuttaa hetken aikaa. Huuhtele hyvin vedellä ja kuivaa.

Vältä hankaamista tai rapsuttamista silloinkin, kun lika on juuttunut tiukkaan. Friteerauskorin pinnoite naarmuuntuu helposti. Kun pinnoite menee rikki, ruoka tarttuu koriin entistä helpommin.

Asiantuntijana jutussa toimi siivousalan yrittäjä Minttu Kalliomäki.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Airfryerin puhdistus vaihe vaiheelta: Näin saat pinttyneenkin lian irti – ja vältät laitteet naarmuuntumisen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.