Kodinkoneiden puhdistus – näin puhdistat yleisimmät kotoa löytyvät laitteet

Kodinkoneiden puhdistus on hyvä tehdä säännöllisin väliajoin. Lue, miten eri kodinkoneet puhdistetaan näppärästi. 

Kodinkoneet kaipaavat säännöllisin väliajoin huoltoa ja puhdistusta. Näillä nikseillä jääkaappi raikastuu ja pesukone puhdistuu, ja kodinkoneiden puhdistus käy vaivattomasti.

Lue myös: Harva suomalainen siivoaa keittiön kodinkoneiden takaa riittävän usein – siivooja kertoo 2 syytä, miksi sitä ei kannata missään nimessä vältellä

Vinkki! Kodinkoneiden pienten osien puhdistuksessa hyvä apuväline on hammasharja.

Kodinkoneiden puhdistus

  • Sauvasekoitin puhdistuu astianpesuainevedellä täytetyssä kannussa tai mukissa, kun käytät sitä siinä hetken.
  • Monitoimikoneen ja vatkaimen jauhoista pääset rikkaimurilla.
  • Höyrysilitysraudan höyryaukon kalkista pääset eroon, kun silität sillä etikkaan kastettua riepua. Puhdista aukot raudan jäähdyttyä hammas- tai tulitikulla ja pyyhi.
  • Pölynimuriin saa raikkaan tuoksun kun imuriin imaisee vanilliinisokeria.

Vaikka vedenkeittimessä keitetään vain vettä, täytyy se silti aika ajoin puhdistaa. Onneksi vedenkeittimen puhdistus ja kalkinposto hoituu helposti kotoa löytyvillä tarvikkeilla ja aineilla.

Kahvinkeittimen puhdistaminen voi tuntua vaikealta, mutta sitä se ei ole. Lue, miten kahvinkeittimen puhdistus tehdään helposti.

Mikron puhdistaminen on harvoin kenenkään mielipuuhaa. Tässä helpot kotikonstit, joilla ruoan roiskeet irtoavat helposti, keittiön kaapin sisältöä hyödyntäen.

Isompien kodinkoneiden pesu

Muistatko, milloin viimeksi pesit jääkaapin? Marttaliiton koordinaattori Katariina Silanen paljastaa, kuinka usein jääkaappi pitäisi putsata. Jääkaapin raikastaa halkaistu sitruuna tai omena. Myös kuivat kahvinporot imevät hajuja. Katso kaikki vinkit!

Lue myös Anna.fi:stä: Likainen jääkaappi? Näin puhdistat jääkaapin ympäristöystävällisesti, jopa kokonaan ilman markettien puhdistusaineita

Pakastimen sulatus onnistuu helposti muutaman hyvän kikan avulla. Nopeuta sulamista laittamalla pakastimeen kuumalla vedellä täytettyjä astioita.

Astianpesukoneen puhdistus on helpompaa, kun pidät pesukoneesta huolta säännöllisesti. Ota vinkit talteen!

Jos pyykki haiskahtaa, syy löytyy mitä luultavimmin pesukoneesta. Kokosimme ohjeet pyykinpesukoneen puhdistamiseen.

Onko uunin puhdistus edessä? Näillä ohjeilla uunista tulee säihkyvän puhdas pienellä vaivalla.

Moni saattaa kauhistella puhdistusterää naarmujen pelossa, mutta oikein käytettynä terä on yksi kodin parhaista siivousvälineistä. Miljoonien seuraama somesiivooja Auri Kananen neuvoo, kuinka terää käytetään turvallisesti.

Vaikka käyttäisi leivinpaperia, uunipeltiin saattaa pinttyä likaa, joka ei irtoa niin sitten millään. Ammattisiivooja vinkkaa luonnolliset keinot, joilla pellit saa kiiltämään.

Lieden puhdistus on tärkeää, sillä puhtaanapito lisää lieden ikää ja säästää sähköä. Lue, miten puhdistus tehdään.

Milloin viimeksi puhdistit liesituulettimen rasvasuodattimen? Martat neuvovat, kuinka hoidat puhdistuksen, joka jää monelta helposti tekemättä.

Tutustu grillin mukana tulleisiin puhdistusohjeisiin ja puhdista grilli aina heti käytön jälkeen. Kuuma ritilä puhdistuu vaivatta, mutta kylmää ja pinttynyttä ritilää joutuu jynssäämään tosissaan.

Vinkki! Valurautaisten keittolevyjen metalliset reunukset saat puhtaaksi hankaamalla niitä kostutetulla sokeripalalla. Huuhtele hyvin.

Puhelin on mukana melkein joka hetkessämme. Ei siis ole ihme, että puhelimen näyttö saattaa olla likaisempi kuin wc-istuin tai ovenkahva. Puhelimen puhdistus kannattaakin ottaa tavaksi.

Moni nakuttaa tietokoneen näppäimistöä joka päivä, mutta näppäimistön puhdistus unohtuu pitkiksi ajoiksi. Näin hoidat homman helposti!

Juttua muokattu 23.4.2021: Juttua täydennetty.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kodinkoneiden puhdistus – näin puhdistat yleisimmät kotoa löytyvät laitteet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X