Kodinhoito

Matilda osti itselleen TikTokin hurmanneen hittituotteen vain muutamalla kympillä – huomioi nämä seikat, mikäli haaveilet kylvyistä kotona

Puhallettavat kylpyammeet ovat viime aikoina olleet suurta huutoa sosiaalisessa mediassa ja monelle tapa tuoda omaan kotiin arjen luksusta. Ammetta ostaessa kannattaa olla tarkkana, jos ei halua törmätä yllättäviin ongelmiin.

Kylpyammeet ovat suomalaisissa kodeissa harvinaisuus, josta moni voi vain haaveilla. Ehkä juuri siksi puhallettavista kylpyammeista muodostui edellisvuonna trendi, ja ne valtasivat TikTokin ja muut sosiaalisen median alustat myrskyn lailla.

Puhallettavien ammeiden avulla kun pääsee nauttimaan rentouttavista kylvyistä ilman mittavaa kylpyhuoneremonttia tai kallista hotelliviikonloppua.

Maailmalla johtavia puhallettavien kylpyammeiden valmistajia ovat muun muassa hollantilaiset valmistajat Tubble ja AirTub, joiden tuotteet vaativat yli sadan euron investointia. Edullisempi versio hittituotteesta löytyy esimerkiksi Normalin ja Gigantin sekä Partylandin valikoimista.

Puhallettava kylpyamme on pieni arjen luksus

Matilda Törmä osti taannoin itselleen puhallettavan kylpyammeen Normalista vajaan kolmenkymmenen euron hintaan. Törmä kertoi hankinnastaan seuraajilleen omalla TikTok-tilillään, jossa hän on sittemmin jakanut vinkkejä ammeen oikeaoppiseen käyttöön.

Matilda Törmä
Kuvakaappaus Matilda Törmän Tiktokista. © Matilda Törmä

Törmä kertoo olleensa ainakin toistaiseksi erittäin tyytyväinen hankintaansa. Hän kertoo käyttäneensä ammetta jo useampia kertoja ja yllättyneensä siitä, kuinka helpoksi sen käyttäminen on kuluttajalle tehty.

”Kun avasin pakkauksen, yllätyin, että sisällä oli myös vedenpoistoon tarkoitettu letku, jolla voi tyhjentää kylpyammeen suoraan viemäriin. Kylpyammeessa on myös mukiteline”, Törmä iloitsee.

Törmän hankkima kylpyamme oli pituudeltaan vajaat puolitoista metriä. Ammetta hankkiessa kannattaa Törmän mukaan olla tarkkana siitä, että se on tarpeeksi iso suhteessa käyttäjänsä pituuteen.

”Kannattaa myös mitata, että amme mahtuu omaan kylpyhuoneeseen sekä miettiä, missä tuotetta aikoo kotona säilyttää silloin, kun se ei ole aktiivisessa käytössä”, Törmä huomauttaa.

Ainoa asia, jota Törmä kertoo jääneensä kaipaamaan, oli pumppu, sillä sitä ei ollut mukana pakkauksessa. Pakkausseloste kannattaa siis lukea huolella sopivaa ammetta valitessa.

”Onneksi minulla oli sopiva pumppu kotona.”

Vaikka ammeen pumppaaminen täyteen ja tyhjentäminen käytön jälkeen vaativat hieman vaivannäköä, kertoo Törmä olevansa erittäin onnellinen hankinnastaan.

”Kylpeminen on pieni arjen luksus. Monella ei ole kylpyammetta, joten kylpyammetta kaipaaville tämä on helppo ja edullinen ratkaisu.”

Puhallettava kylpyamme.
Kuvakaappaus Matilda Törmän Tiktokista. © Matilda Törmä

Harkitse ennen ostopäätöstä

Puhallettavien kylpyammeiden käyttö saattaa vaikuttaa verrattain yksinkertaiselta, mutta niiden kanssa kannattaa olla tarkkana.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin kuluttajatuotteiden ylitarkastaja Elli Luhtanen kommentoi puhallettavien kylpyammeiden käyttöä Ilta-Sanomille syyskuussa.

Luhtanen muistutti tuolloin, että kuluttajan on aina hyvä perehtyä ostopäätöstä tehdessään jo etukäteen ammeen asennus- ja käyttöohjeisiin huolella.

”Tämän tyyppisten vapaa-ajantuotteiden kohdalla kuluttajan on hyvä miettiä, kannattaako noin suurta vesimäärää ottaa sisälle, onko käyttöpaikassa esimerkiksi lemmikkejä tai voiko muuta ennakoimatonta tapahtua”, Luhtanen totesi Ilta-Sanomille.

Ole tarkkana myös näiden kanssa

Painorajat

Mitat eivät ole ainoa seikka, johon ammetta ostaessa on hyvä perehtyä. Esimerkiksi Törmän ostamassa ammeessa on erikseen mainittu painorajat, joiden mukaan käyttäjän ja ammeen vesimäärän yhteispaino saa olla maksimissaan 140 kiloa.

Puhdistus

Puhallettava kylpyamme on hyvä puhdistaa aina käytön jälkeen. Puhdistukseen suositellaan käytettäväksi ainoastaan vettä ja saippuaa. Vahvoja pesuaineita on hyvä välttää, ja esimerkiksi erilaiset kemikaalit tulee ammetta puhdistaessa unohtaa kokonaan.

Riskit

Vedellä leikkimisessä on aina riskinsä. Ammetta on suositeltavaa käyttää ainoastaan kylpyhuoneessa vettä kestävällä alustalla, ja se tulee tyhjentää aina käytön jälkeen vesivahinkojen välttämiseksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Matilda osti itselleen TikTokin hurmanneen hittituotteen vain muutamalla kympillä – huomioi nämä seikat, mikäli haaveilet kylvyistä kotona

Sinun täytyy kommentoidaksesi.