Sisustus

Voitko uskoa, että tämä kylpyhuoneremontti maksoi vain tonnin? Emma kertoo, kuinka uudisti nuhjuisen kylppärinsä pikkubudjetilla

Kolmen viikon remontti ja tuhat euroa. Emman kylppäriprojekti osoittaa, että kylpyhuoneen remontointiin ei tarvitse upottaa useita tonneja. Ja lopputulos voi silti säväyttää!

Kylpyhuoneremontti on yksi kodin kalleimmista remonteista. Jos kylppärin mielii laittaa kokonaan uusiksi, projektiin voi upota helpostikin 10 000 euroa ja enemmän.

Kylpyhuoneen freesaaminen uuteen, modernimpaan uskoon onnistuu kuitenkin ilman isoja säästöjä, todistaa helsinkiläinen Emma Stevenson. Hän toteutti näyttävän kylpyhuoneremontin noin tuhannen euron budjetilla.

Kalliossa 60-luvun talossa sijaitsevan asunnon tylsä ja vanhanaikainen kylpyhuone muuttui vain kolmessa viikossa raikkaaksi ja harmoniseksi muun asunnon kanssa.

Lue myös: Haiseeko kotona viemäri? Syy kannattaa aina selvittää – vältä putkenavaajien käyttöä viimeiseen asti, varoittaa ammattilainen

Tilanne ennen remonttia. Kylppärissä oli alun perin sininen kaakelikattia, harmaat seinät, vanhahkot kalusteet ja keltainen kattovalo.

Kylpyhuoneremontti tonnilla

Pieni pintaremontti on paikallaan erityisesti silloin, kun kylpyhuone on kohtalaisen uusi, eikä iso remontti kannata, mutta jotain pitäisi kuitenkin tehdä.

Tällainen tilanne oli Emmalla, sillä edellisen kerran kylpyhuone oli remontoitu reilu 10 vuotta sitten.

Kylppärissä oli alun perin sininen kaakelikattia, harmaat seinät, vanhahkot kalusteet ja keltainen kattovalo.

”Lähtötilanteessa kylpyhuone oli kohtalaisen hyväkuntoinen. En raaskinut räjäyttää tilaa kokonaan ja laittaa uusiksi, joten päätin tehdä faceliftin, jotta kylppäri sopisi muun asunnon yleisilmeeseen”, Emma sanoo.

Jos haaveilet kylpyhuoneen uudistamisesta, Emma kannustaa rohkeasti tarttumaan toimeen, vaikka remonttikokemusta ei juuri olisikaan. Etenkin silloin kohennus kannattaa, jos suunnitelmissa on myydä asunto.

”Pienellä remontilla voi helposti ja edullisesti kohottaa myös asunnon arvoa jälleenmyyntiä ajatellen.”

Lue myös: Oletko myymässä kotiasi? Kiinteistönvälittäjä listaa 6 asiaa, jotka laskevat asunnon arvoa – nämä on helppo korjata!

Emma remontoi kylpyhuoneen lähes kokonaan yksin. Ohjeita hän etsi netin keskustelupalstoilta ja Youtubesta.
Emma remontoi kylpyhuoneen lähes kokonaan yksin. Ohjeita hän etsi netin keskustelupalstoilta ja Youtubesta. © Emma Stevenson

Kaakelimaali sopii budjettiremppaajalle

Itseoppineena remppaajana Emma toteutti projektin lähes kokonaan yksin. Putkimies purki vanhat kalusteet irti pönttöä lukuun ottamatta, ja sormipaneelikatto syntyi ystävän avustuksella.

Seinien ja lattian kaakelin Emma raikasti vaalean beigellä kaakelimaalilla. Kaakelit voi maalata, jos kaakelit ovat ehjät ja niiden alla oleva vesieristys on kunnossa.

Kaakelimaalausprojektiin on Emman mukaan hyvä varata aikaa noin muutama viikko – ja rutkasti kärsivällisyyttä.

”Kaakelin maalaaminen on tarkkaa ja huolellista työtä, etenkin pohjatöiden osalta. Pitää olla kärsivällisyyttä jynssätä saumoja puhtaaksi ja monilla eri aineilla.”

Toinen ratkaiseva muutos oli vanhojen kalusteiden vaihtaminen modernimpiin. Emma löysi alennuksesta rengasvalolla varustetun peilikaapin, joka oli sopivan pieni ahtaaseen kylppäriin, mutta jonka sisään saisi piiloon hammasharjat ja kosmetiikkaa.

Lisää säilytystilaa saatiin myös vaihtamalla pelkkä allas kapeaan, tammiseen allaskaappiin. Vanha hana säästettiin ja kiillotettiin, samoin suihkusekoittaja. Kiillottamalla näistäkin sai kuin uudenveroiset.

Lisäksi Emma vaihtoi vanhan ja halvan mallisen suihkupään uuteen, ja suihkun ympärille hän hankki sievän suihkuverhon.

Emma muistuttaa myös valaistuksen merkityksestä tilan tunnelmaan.

”Yksi tärkeimpiä muutoksia oli ehdottomasti se, että valaistus laitettiin kuntoon. Jo sitä säätämällä tilasta saa täysin eri näköisen.”

Lue myös Anna.fi:stä: Hennakaisa maalasi kahdella värillä upean keittiön välitilan – heittämällä halvempaa ja nopeampaa kuin kaakelointi

Putkimies irroitti vanhat kalusteet ennen kaakeleiden maalausurakkaa.
Putkimies irroitti vanhat kalusteet ennen kaakeleiden maalausurakkaa. © Emma Stevenson

Kommentoi

Kommentoi juttua: Voitko uskoa, että tämä kylpyhuoneremontti maksoi vain tonnin? Emma kertoo, kuinka uudisti nuhjuisen kylppärinsä pikkubudjetilla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.