Kodinhoito

Kodin siivoaminen juhlia varten – katso 7 vinkkiä, jotka helpottavat urakkaasi

Kodin siivoaminen juhlia varten voi tuntua suurelta urakalta, mutta suursiivous on mahdollista toteuttaa ilman stressiä. Seuraa vain näitä ohjeita.

Siivouksen asiantuntija Sabina Finnilä antaa parhaat vinkit kodin huoltoon ja sujuvaan juhlasiivoukseen. Finnilän ohjeilla saat kodin siivottua juhlakuntoon helposti ja nopeasti.

Lue myös: 7 vinkkiä yllätysvieraiden varalle: Näin onnistuu pikasiivous muutamassa minuutissa!

1. Aikatauluta

Kaikkea ei tarvitse tehdä viime tipassa ennen juhlia. Esimerkiksi ikkunat tai jääkaapin voi pestä vaikka jo pari viikkoa ennen juhlia.

Lue myös: Perheenäidit kehittivät metodin, joka tekee monien inhokkikotityöstä yhtä juhlaa – Mimosa-metodilla ikkunat peseytyvät kuin itsestään

2. Karsi turhat tavarat pois

Koti näyttää siistimmältä ja selkeämmältä, jos jokainen koriste-esine ei ole esillä. Myös pölyjen pyyhkiminen on helpompaa. Sitä paitsi koriste-esineitä vaihtelemalla saat vaihtelua sisustukseen.

Lue myös: Eroon tavarasta: 1–7-metodi tyhjentää laatikot kuin itsestään

3. Varustaudu oikeilla välineillä ja aineilla

Väärillä työkaluilla on työlästä siivota. Esimerkiksi saunaa on kurja hinkata liian vaahtoavalla aineella, samoin väärä tuote jättää peilin pintaan ikävän harmaan kalvon. Hanki siis oikeat aineet ja välineet. Tämä ei aina tarkoita rahallista satsausta, sillä myös kotoa voi löytyä hyviä apuvälineitä. Esimerkiksi kulunut lakana pääsee uusiokäyttöön parkettia vahatessa kiillotusriepuna.

Lue myös: Etikka, suola ja sitruuna – tehokkaat siivousaineet löytyvät jo kaapeistasi

4. Innosta muu perhe mukaan

Yksin on tylsä siivota. Työ käy joutuisammin porukalla. Jollei se onnistu, on siivousavun palkkaaminen itsensä uuvuttamista parempi idea. Maksetun siivouksen voi vähentää kotitalousvähennyksenä verotuksessa. Kotitalousvähennyksestä löydät lisää tietoa Vero.fi:n sivuilta.

5. Älä heittäydy tuhkimoksi

Siivous ei tarkoita sitä, että pitäisi vetää rumimmat raappahousut ja kulahtanein t-paita päälle. Esimerkiksi pölyjä pyyhkiessä mieliala voi pysyä korkeammalla kauniissa asussa, hajuvesitippa korvan takana.

Lue myös: Eikö siivoaminen huvita? Musiikki motivoi: kuuntele Kotilieden soittolistaa

6. Keskity paikkoihin, joissa vieraat oleskelevat

Panosta niiden tilojen siivoukseen, jossa vieraat viettävät eniten aikaa. Kotona järjestettävissä juhlissa etenkin eteinen, vessa ja tila, jossa vieraat ruokailevat tai kahvittelevat kannattaa siivota. Siirrä eteisestä takit juhlien ajaksi muualle, niin saat juhlavieraiden takeille hyvin ripustustilaa.

Lue myös: Yllättävä listaus: Nämä 7 paikkaa ovat kodin bakteeripesäkkeitä

7. Ole itsellesi armollinen

Koko kodin siivouksessa on turha yrittää saada kouluarvosanaa kymppiplus. Jos voimat loppuvat kesken, siivoamattomat kaapit voi hyvin työntää kiinni ja pölyt pyyhkiä pintapuolisemmin. Vieraat eivät tule katsomaan kotiasi vaan osallistumaan juhlakalun tärkeään päivään. Juhlissa tunnelma on tärkeintä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kodin siivoaminen juhlia varten – katso 7 vinkkiä, jotka helpottavat urakkaasi

Anonyymi

Reipasta musiikkia ja siivouskin sujuu.

Ullkomailla asuva suomalainen

Joulu tulee vaikkei koti olisikaan viimeisen paalle siivottu. Olohuoneen ja keittion jarjesteleminen ja koristelu lisaa juhlavuutta. Eipa unohdeta joulun ydinta. Syy miksi saamme juhlia tata ihanaa perinteista juhlaa, on siina, etta Jumala lahetti oman Poikansa tahan maailmaan, etta meilla olisi elama. Jeesus syntyi ihmisena ihmiselle. Maassa rauha ja hyva tahto ihmisten kesken. Rauhaisaa Vapahtajan syntymajuhlaa kaikille suomalaisille!

Famu

Kotilieden numerossa 23 kerrotaan siivousvinkkejä ja ohimennen mainitaan se, että kylpyhuoneen silikonisaumojen puhdistukseen on jokin niksi. En ole löytänyt sitä kotisivultanne. Mikähän tämä salainen niksi mahtaa olla?

t.m.j.,71v.,rmki.

en saa täyttä kotiani siistin näköiseksi, mutta toluvedellä ja mopilla saan mm. lattiat ja matot pyyhittyä, muovikuustakan en asettele näytille, enkä polttele kynttilöitä, joulu sujunee kuten nykyään nukkuen, laulaen, korttien katselulla, ikäihmisenä kodinrauha on tärkein, sukulaisia muistaen, heillä täysjuhla perheineen, nauttikaa vaikkei jaksaisi siivotakaan niin paljoa.

hadaaya_ww@hotmail.com

joo minä tarviten työ olen ahkera ja harsatan siivoustyö ole tehnnyt TETssä avustaja jaa siivous kerostaloiden .

kauniit ja rohkeat

Tuosta juhlaleningissä siivouksesta..

Oli ihan tavalliset, siistit vaatteet päällä, kun innostuin kloriitilla desinfioimaan kotiani.

Hups, pari tippaa liuosta farkuille, ja puserolle, ni eipä niitä enää tartte kodin ulkopuolella käyttää..
No, syövyttävä aine, eli omaa tyhmyyttä sillä kertaa!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.