Kodinhoito

Siivousalan ammattilainen paljastaa, millä tuotteilla hän siivoaa oman kotinsa – tästä välineestä ei luopuisi mistään hinnasta

Ammattilaisen siivouskaapista löytyy kaikki olennainen. Siivousyrittäjä Miia Kuorelahti paljastaa luottotuotteet, joilla hän pitää oman kotinsa siistinä.

Kauppojen siivousosastoilla on jos jonkinlaista ainetta ja tarviketta kodin puhtaana pitämiseen. Mutta mitkä tuotteet ovat niin hyviä, että niihin luottavat jopa ammattilaiset?

Kysyimme siivouspalvelu Pinkin siivousyrittäjä Miia Kuorelahdelta, mitä hänen siivouskaapistaan löytyy – ja mistä tuotteista hän ei suostuisi luopumaan.

Lue myös: 5 asiaa, joita siivooja ei koskaan tekisi omassa kodissaan: ”Ihan järkyttävää rahojen ja luonnon tuhlaamista”

Vain kaksi ainetta riittää

Kuorelahti on löytänyt omille siivousaineilleen hyvän paikan kodinhoitohuoneen laatikosta. Purkkiarsenaali ei ole mittava, vaan muutamat luottotuotteet riittävät: heikosti emäksinen yleispuhdistusaine ja hapan aine. 

Emäksinen puhdistusaine toimii pehmeään likaan, kuten rasvalikaan. Kuorelahdella on käytössään ammattipuolen yleispuhdistusaine, jonka pH-arvoa saa tarvittaessa muutettua annostelemalla.

Hapan aine puolestaan tepsii kovaan likaan, kuten kylpyhuoneen kalkkilikaan. Tähänkin Kuorelahdella on käytössä suihkepulloon annosteltava ammattipuolen aine.

”Näillä kahdella pärjää todella pitkälle. Vahvoja aineita ei tarvita, kun siivoaa säännöllisesti”, Kuorelahti sanoo.

siivoustuotteita
Pääosin Kuorelahti käyttää vain kahta ainetta kodin puhdistukseen, mutta välillä tarvetta tulee myös esimerkiksi uunin puhdistusaineelle. © Miia Kuorelahti

Mikrokuituliina ja teräväkuivain jatkuvassa käytössä

Siivousliinoissa Kuorelahti suosii mikrokuidusta valmistettuja. Niitä hänellä on kierrossa jopa parikymmentä kappaletta: keittiöön omat, muihin huoneisiin oma ja jokaiseen vessaan oma.

Käytetyt liinat hän pesee aina yhdellä kertaa, jolloin kaikki ovat taas käytössä seuraavaa siivouskertaa varten.

Mitä lattian pyyhkimiseen ja pesemiseen tulee, Kuorelahti vannoo teräväkuivaimen nimeen. Kuorelahden tapaan moni ammattilainen moppaa lattiat säätövarrellisella teräväkuivaimella, johon kiinnitetään mikrokuituliina.

”Se on lattian pyyhkimiseen ehdoton väline.”

Puhdistusterä on tuote vailla vertaa

Vaikeuden tahrojen poistoon Kuorelahti on hankkinut erilaisia hankaussieniä, mutta tähän hommaan hänen ykkösvälineensä on raappa. Raappa eli puhdistusterä on kodin siivouksen monitoimiväline, jolla saa helposti nujerrettua kovaa, kuivunutta ja pohjaan palanutta likaa. 

”Se on aina siivousessussa mukana, sillä sitä tarvitsee lähes kaikessa tahrojen irrotuksessa. Siitä en luovu”, Kuorelahti linjaa.

Terällä siivoamisessa on paljon hyvä puolia. Sen avulla siivoaminen on kemikaalitonta, sillä terä ei tarvitse seurakseen vahvoja puhdistusaineita. Vain pisara tiskiainetta riittää.

Terä on erityisen hyvä keraamisen lieden sekä uunin puhdistuksessa ja peilipinnoille, kuten ikkunoihin. Lähteepä sillä myös roiskeet keittiön kaakeleista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Siivousalan ammattilainen paljastaa, millä tuotteilla hän siivoaa oman kotinsa – tästä välineestä ei luopuisi mistään hinnasta

ARSILI

Vihdoin Kotiliedessä juttu, jossa puhutaan asiallisesti siivousliinoista eikä räteistä ja rievuista. Edistystä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.