Kodinhoito

WC-pöntön puhdistus on helpompaa kuin kuvittelet – katso ohjeet vaihe vaiheelta

Vessan siivousta ei kannata vältellä, vaikka wc-pöntön puhdistus tuntuisikin ällöttävältä. Näin hoidat homman helposti ja nopeasti.

WC-pöntön puhdistus tulisi pestä viikoittain. Erilaiset töhryt ja roiskeet kannattaa poistaa saman tien. Vessanpöntön siivoamiseen tarvitset wc-harjan ja siivousliinan sekä puhdistusainetta.

Pesuaineen pH-arvon tulisi olla 410. Hapan puhdistusaine poistaa kalkin, keltaisuuden ja pinttyneen lian. Pöntön ulkoreunojen pesuun riittää tavallinen yleispuhdistusaine.

Lue myös: Pöntössäsi voi vaania punainen jokiliero – Dichogaster bolaui kotiutui Suomen viemäriverkostoon

Vessan pesuun on hyvä varata oma siivousliina, jota ei käytetä muun kodin siivouksessa. Vessan siivousliina voi olla väriltään esimerkiksi vihreä, jolloin sen käyttötarkoitus on helppo muistaa samasta alkukirjaimesta.

Vessaharjan muotoilulla on merkitystä. Toisilla harjoilla saa paremmin puhtaaksi altaan yläreunat, toisilla altaan pohjan. Kulunut harja kannattaa vaihtaa uuteen. Muista pestä välillä harjan kaukalo.

Välineet

WC-pöntön puhdistus

  1. Vedä vessanpönttö ennen puhdistusta.
  2. Suihkuta pesuainetta altaan seinämiin.
  3. Harjaa wc-harjalla altaan sisäpuoli. Älä unohda altaan pohjaa veden alla, yläreunaa tai vedentuloreunuksen aluetta.
  4. Huuhtele wc-allas vetämällä se. Huuhtele samalla harja.
  5. Pyyhi vetonuppi, vesisäiliö, kansi ja istuinrengas molemmin puolin puhdistusaineeseen kastetulla siivousliinalla. Muista pyyhkiä myös wc-istuimen jalkaosa ja lattia istuimen ympäriltä sekä seinät istuimen ympäriltä roiskekorkeudelta.
  6. Pese lopuksi liina, ja laita se ilmavasti kuivumaan. Pese liina välillä pesukoneessa.

Vinkki: Jos haluat antaa puhdistusaineen vaikuttaa pöntön sisäpinnoilla, laske kansi alas ja siirry vaiheen kolme jälkeen vaiheeseen viisi, ja huuhtele vasta sitten wc-allas.

Lähteet: Martat, Kotipalvelu Männynhavu, Koti puhtaaksi

Kommentoi

Kommentoi juttua: WC-pöntön puhdistus on helpompaa kuin kuvittelet – katso ohjeet vaihe vaiheelta

Tarkkailija

Onko jutun kirjoittajalle liian vieras termi wc-istuin? Muutoin asiallista sisältöä.

sarle

Hyvänen aika, olen opetellut suuren osan edella mainituista siivous”nikseistä” jo 12-vuotiaana, äitini opastuksella. Nykyään ei taideta kotona opettaa lapsille juuri mitään kodinhoidon- tms. arjen taitoja..?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.