Lemmikit

Valokuvaaja neuvoo: 5 vinkkiä, joiden avulla saat hyvän kuvan lemmikistäsi

Karvakuonon ikuistaminen voi olla hankalaa. Kysyimme valokuvaaja Minna Rossilta vinkit, jotka auttavat sinua saamaan hyvän kuvan lemmikistäsi.

Valokuvaaja Minna Rossi on tottunut kuvaamaan lemmikkejä. Hän on kuvannut muun muassa koiria, kissoja ja jopa käärmeitä.

Lue myös: Mitä lemmikkisi kertoo sinusta? Lue eläinten omistajien erilaisista piirteistä

”Kuvaamiseen kannattaa varata riittävästi leluja, herkkuja ja vettä sekä aikaa”, Rossi sanoo.

”Kannattaa ottaa toinen ihminen avuksi, jos mahdollista. Lemmikkiä on helpompi hallita kaksin. On työlästä samaan aikaan kuvata ja ohjata lemmikkiä.”

Nappaa Rossin muut neuvot, kuinka ikuistat karvaisen ystäväsi onnistuneesti!

1. Valmistaudu kuvan ottamiseen

Eläimiä kuvatessa on yleensä toimittava nopeasti. Omaan kameraan tai puhelimen kameraan on viisainta tutustua etukäteen, jotta täydellinen hetki ei tuhraudu kameran säätöjen kanssa sähläämiseen.

Jos kuvaat sisällä, siirrä tavaroita pois kuvasta. Eläin nousee kuvasta paremmin esille, kun tausta on selkeä. Jos kuvaat ulkona, mieti millaiset valjaat ja hihna kuviin tulee vai voisitko kuvata tottelevaisen koiran pihalla ilman hihnaa?

Laita mahdollinen rekvisiitta myös valmiiksi, jos haluat pukea lemmikille esimerkiksi huivin tai rusetin kaulaan.

Lue myös: Stressaat vähemmän, nukut paremmin – näin monilla tavoilla lemmikki parantaa terveyttäsi

2. Etsi paras kuvakulma

Lemmikistä on helppo napsaista kuva omalta korkeudelta. Ylhäältä alaspäin kuvattu kuva voi kuitenkin vääristää mittasuhteita ja jättää kohteen etäiseksi. Polvistu tai kyykisty siis lemmikin tasolle.

Pienen lemmikin voi nostaa ylemmäksi tasolle, josta se ei pääse putoamaan.

Valokuvaaja neuvoo, kuinka lemmikin valokuvaaminen onnistuu ja saat hyvän kuvan kissastasi.

Lue myös: 16 asiaa, jotka vain kissaihminen ymmärtää – tunnistatko itsesi?

3. Kiinnitä huomiota valoon

”Suosittelen, ettei lemmikkiä kuvata vastavaloon eli että aurinko olisi lemmikin takana. Lemmikistä tulee tosi tumma ja tausta ylivalottuu”, Rossi sanoo.

”Asettaudu mieluummin niin, että aurinko tulee sivusta.”

Tummakarvaiset lemmikit tarvitsevat enemmän valoa, jotta karvat erottuvat. Vaaleat karvat palavat kuvassa helposti puhki, jos ne on kuvattu kirkkaassa auringonpaisteessa. Valitse kuvausajankohta siis lemmikkisi mukaan.

Sisällä kannattaa laittaa valoja päälle, jos luonnonvaloa ei ole saatavilla tai asunto on pimeä. Suosi sinertävää valoa, joka ei vääristä turkin värejä. Hyvin kellertävässä valossa lemmikistä voi tulla erivärinen kuin karvakuono oikeasti on.

Mieti taustan väri. Esimerkiksi ruskea karva erottuu paremmin vaaleasta taustasta.

Lue myös: Tunnistatko? Nämä 15 asiaa vain koiraihminen ymmärtää

4. Houkuttele katsekontakti leluilla tai herkuilla

Lelun heiluttaminen tai vinguttaminen kameran takana on hyvä tapa saada lemmikin katse kameraan.

”Oma koirani suolistaa kaikki lelut. Otan rikkoutuneista vinkuleluista pelkän vinkuvan osan irti ja painan sitä”, Rossi kertoo.

Vanhemmalle karvakaverille voi toimia paremmin herkku, jos lelut eivät enää kiinnosta tai kuulo on heikentynyt.

Ota huomioon oman lemmikkisi mieltymykset. Jotkin lemmikit voivat olla ahneita ja herkku liian houkutteleva, jotta ne pysyisivät paikallaan ja katsekontaktin sijaan saatkin itseäsi ja kameraasi kohti ryntäävän koiran tai kissan.

Lue myös: Testaa, mikä lemmikki sopii sinulle!

Kuvaustilannetta ei kannata ottaa liian vakavasti. Mikä kuvaustilanteessa tuntuu hölmöltä voi olla avain onnistuneeseen lopputulokseen.

”Päästelen itse erilaisia ääniä kuvatessani. Eri eläimille toimii eri taajuus, jotkut tykkäävät matalista ja toiset korkeista äänistä.”

5. Pidä tilanne rentona

Tärkeintä on pitää kuvaustilanne rentona ja rauhallisena.

”Pidä mieli rentona ja varaa aikaa kuvauksiin. Koira aistii, jos omistajan pipo on kireällä. Ota itsellesi sellainen asenne, että jos nyt ei onnistu tänään niin kokeillaan huomenna uudestaan.”

Mitä paremmin koira tottelee käskyjä, sitä helpompi sitä on kuvata. Muista kuitenkin, että lemmikiltä ei voi kuvatessa vaatia temppuja, joita se ei jo ennestään osaa.

Lemmikki tarvitsee taukoja kuvauksen välissä.

”Maksimissaan viisi toistoa ja sitten on tauon paikka. Anna koiran leikkiä vähän aikaa tai käytä se pienellä lenkillä ja jatka vasta sen jälkeen.”

Lemmikkiä ei myöskään kannata pakottaa liikaa. Rossin mukaan kissoista näkee nopeasti, jos niitä ei kiinnosta. Kissoja voikin viihdyttää esimerkiksi leikkimällä.

”Kissoilla lelut toimivat hyvin, niille voi heilutella kaikenlaisia härpäkkeitä eikä haittaa vaikka sellainen sattuisi mukaan kuviin, varsinkin jos härpäke on kivan värinen.”

Lue myös: Tällaistä on elämä lemmikkipossun kanssa: ”Urho käy kanssani töissä”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Valokuvaaja neuvoo: 5 vinkkiä, joiden avulla saat hyvän kuvan lemmikistäsi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.