Puutarha

Helppo pääsiäisasetelma kootaan valmiista taimista – katso ohjeet videolta!

Helppo pääsiäisasetelma valmistuu hetkessä kaupan kevätkukista. Asetelma viimeistellään pajunoksilla, kuivalla heinällä ja koristeilla.

Kun maa on vielä liian jäinen istutusten tekemiseen, on hyvä aika tehdä ruukkuistutuksia kevätkukista. Yhdistelemällä erilaisia kevätkukkien taimia saa rakennettua kauniin asetelman, josta on iloa pitkään.

Monet kevätkukat kestävät hyvin yöpakkasia. Kaikista kestävin on tete-narsissi, joka kestää jopa kymmenen asteen pakkasen. Muut narsissilajikkeet ja helmililjat kannattaa siirtää sisälle yöksi, jos ennusteet lupaavat yli viisi astetta pakkasta.

Lue myös: Voivatko sipulikukat paleltua, jos ne pilkistävät kukkapenkistä liian aikaisin? Asiantuntija antaa neuvot kevätkukkien suojaukseen – väärin tehtynä voi tuhota kukkaloiston

helppo pääsiäisasetelma
Tältä pääsiäisasetelma näytti juuri istutuksen jälkeen. Asetelmassa on narsisseja, helmililjoja, pajunkissoja ja kuivaa ruohikkoa. © Anni Reenpää

Vinkit keväiseen kukka-asetelmaan

Tältä asetelma näytti kolmen viikon jälkeen. Istutus on täydessä kukassa!

Lue myös Anna.fi:n juttu: Miten tulppaanit saa säilymään? Floristi kertoo 6 vinkkiä, joiden avulla tulppaanikimppusi kukoistaa kauniina pitkään

Helppo pääsiäisasetelma

Näitä tarvitset:

Katso ohjeet videolta tai lue ohjeet videon alta:

Tee helppo pääsiäisasetelma näin:

  1. Valitse leveä ruukku, johon taimet mahtuvat hyvin ja jonka pohjalla ei ole turhan paljon multatilaa.
  2. Levitä ruukun pohjalle kerros puutarhamultaa tai kukkamultaa. Kokeile, että taimet asettuvat mullan päälle sopivalle korkeudelle. Istutusten päälle olisi hyvä jäädä vähintään pari senttiä tilaa.
  3. Poista kukat suojaruukuistaan ja asettele mullan päälle. Voit tarvittaessa erotella sipuleita toisistaan pienempiin osiin. Asettele narsissit asetelman keskelle ja helmililjat reunoille.
  4. Kun kukat ovat paikoillaan, täytä tyhjät tilat mullalla.
  5. Tuikkaa asetelman takaosaan muutama pajunoksa.
  6. Peitä näkyvissä oleva multa kuivalla heinällä tai ruohikolla. Kieritä halutessasi heinästä pieni linnunpesä. Laita pesään sopivia koristeita, kuten kana-, tipu- tai munakoristeita.
  7. Kastele istutusta erittäin maltillisesti. Lisää muutaman päivän välein loraus vettä, kun multa tuntuu kuivalta.
  8. Siirrä istutus sisään yöksi, jos pakkasta on luvattu yli 5 astetta.

Jutussa käytetty lähteenä: Kekkilä Garden

Juttua on muokattu 25.4 klo 11:17: Juttuun on lisätty kukkia kukkivasta asetelmasta. Pääkuva on vaihdettu.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo pääsiäisasetelma kootaan valmiista taimista – katso ohjeet videolta!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.