Puutarha

Miten hyvin tunnistat kesäkukat? Tee testi ja ota selvää kukkatietämyksestäsi

Testaa nyt, tunnistatko sinä nämä 9 kaunista kesäkukkaa.

Yleensä vain yhden kesän kukoistavat kesäkukat tuovat väriä ja piristystä pihalle ja parvekkeelle koko rahan ja vaivan edestä, ostit kukat sitten valmiina taimina tai esikasvatit ne itse siemenistä.

Kesäkukkia löytyy valtavasti erilaisia, ja lajikirjon edessä voikin tulla valinnanvaikeus. Valitsisiko kauniisti kukkivan vai pelkästään lehdillä koreilevan yksilön, entäs minkä kaikista sateenkaaren väreistä? Näyttävää vai hillittyä?

Kesäkukkasesonki on lyhyt, vain muutaman kuukauden mittainen. Siinä on hyväkin puolensa, ensi vuonna voi kokeilla jotain uutta, jos tänä vuonna jokin kukka jäi testaamatta.

Muista kastella ja lannoittaa kukkia säännöllisesti, jotta ne kukoistavat parhaiten.

Lue myös: Näin saat kesäkukat kestämään koko kesän – puutarhuri paljastaa parhaat vinkkinsä!

Tee kesäkukkatesti ja katso, tunnistatko kukkijat

Oletko kokenut kukkien tunnistaja vai vielä aloittelemassa kukkaharrastusta? Nyt pääset kokeilemaan, kuinka hyvin sinulla on kesäkukat hallussa.

Laadimme yhdeksän kysymystä sisältävän testin, joka saattaa laittaa tietämyksesi koville. Valitsimme testiin monen pihalta löytyviä ja suosittuja kesäkukkia, mutta joukossa voi olla myös uusia tuttavuuksia.

Kerro meille kommenteissa, miten pärjäsit tässä testissä ja aiotko itse laittaa pihallesi tai parvekkeellesi kesäkukkia kasvamaan.

Lue myös Anna.fi:stä: Parvekkeen sisustaminen: Satsaa yhteen yksityiskohtaan ja loihdi upea parvekepuutarha! Pienikin parveke muuttuu tyylikkääksi viherkeitaaksi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Miten hyvin tunnistat kesäkukat? Tee testi ja ota selvää kukkatietämyksestäsi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.